Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 augustus 2018

Man in levensgevaar na schietpartij aan Brussel-Zuid

Man in levensgevaar na schietpartij aan Brussel-Zuid

Bij een schietpartij in de omgeving van het Brusselse Zuidstation is dinsdagochtend een 28-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de politie van Brussel-Zuid. De vermoedelijke daders van de schietpartij konden vluchten en worden opgespoord.

Lees verder

Persoon blaast zichzelf op voetbalterrein in Verviers op

In Verviers heeft een persoon zichzelf dinsdagochtend opgeblazen op het voetbalterrein van Stembert. Dat heeft het parket van Verviers gemeld. De brandweer kwam ter plaatse.

Lees verder

Gezochte Albanese crimineel: 'Ik ben slachtoffer van heksenjacht door Belgische justitie'

'Albanië moet me beschermen tegen het onrecht dat het Belgische gerecht me heeft aangedaan.' Dat zegt Safet Rustemi, de Albanese topcrimineel die werd uitgezet terwijl hij in België tegen 22 jaar celstraf aankeek, in een interview met La Dernière Heure. 'Ik heb nooit in mijn leven iets strafbaars gedaan.'

Lees verder

Verbruik leidingwater licht gedaald

De Vlaming verbruikt volgens AquaFlanders zeven procent minder water sinds de waterbesparende maatregelen van kracht zijn. Wel blijft het verbruik nog altijd twintig procent hoger dan normaal.

Lees verder

Wat is meningitis (en hoe erg is het)?

Topzwemmer Pieter Timmers is opgenomen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen met een hersenvliesontsteking (meningitis). Hoe erg is die ziekte en wat zijn de symptomen?

Lees verder

Zweten en puffen in juli, maar geen recordmaand

Dat juli heet en droog was, dat hoeven we u niet meer te zeggen. Records sneuvelden er echter niet.

Lees verder

SP.A viseert fiscale voordelen van profsporters

De SP.A wil met een wetsvoorstel de fiscale gunstmaatregelen en de verlaagde sociale zekerheidsbijdragen van professionele voetballers en andere sporters in ons land afschaffen.

Lees verder

Niet-Belgen tonen weinig interesse voor gemeenteraadsverkiezingen

Vandaag is de laatste dag dat niet-Belgen zich kunnen registeren om te mogen stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Veel animo is er niet bij de betrokkenen.

Lees verder

Vrouw aangevallen met zwavelzuur in Antwerpen

Een 40-jarige vrouw is in Antwerpen het slachtoffer geworden van een zuuraanval. Ze verkeert in levensgevaar.

Lees verder

Waarom Albert zijn broer als koning opvolgde

Het plotse overlijden van koning Boudewijn in Spanje plaatste toenmalig eerste minister Jean-Luc Dehaene voor een dilemma. Wie moest hem opvolgen? Prins Albert, zijn broer? Of prins Filip, zijn neef die Boudewijn persoonlijk voor de job had opgeleid?

Lees verder

Hoe je een Albanees repatrieert zonder ons land te verlaten
Het Gentse gerecht heeft Agron G. nodig voor een onderzoek. Toch moet de Albanese kleine crimineel van de Dienst Vreemdelingenzaken het land uit. Hoe moet het nu verder? Kamagurka voorspelt het.
Lees verder

Senioren afgeschrikt door ondergronds parkeren

Een Kortrijks parkeerbedrijf organiseert dit jaar voor de vierde keer een cursus parkeren voor zestigplussers. Veel senioren zouden moeite hebben met het in- en uitrijden van ondergrondse parkings.

Lees verder

Vrachtwagen rijdt in op file aan stoplicht: vier familieleden omgekomen

Bij een ongeval op de N49 in Maldegem, waarbij twee vrachtwagens en vijf personenwagens betrokken waren, zijn dinsdagmiddag vier mensen om het leven gekomen.

Lees verder

Ik ga op reis en betaal met...
Kent u nog de waarde van de Portugese escudo? Of de wisselkoers van de Italiaanse lire? Vandaag betalen we in grote delen van Europa met de euro. Makkelijk zat, maar op andere continenten voorziet u maar beter dollars of lokale munten. Een test om uw kennis over de verschillende valuta te wegen. De vakantie is nog maar halfweg, dus is deze quiz nog nuttig ook!
Lees verder

Geens: 'Meer contact tussen parket en DVZ wenselijk'

Telkens iemand zonder verblijfsvergunning uit voorlopige hechtenis wordt vrijgelaten, zouden het parket en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) contact moeten hebben. Dat vindt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Geens betreurt ook dat er de voorbije dagen 'bepaalde uitlatingen' werden gemaakt naar aanleiding van een geval 'waar het gezond verstand tot meer nuance en reserve aanleiding had kunnen geven'.

Lees verder

Steden krijgen gekleurde werkloosheid niet ingedamd

Ook al daalt de werkloosheid, het aandeel werkzoekenden met een migratieachtergrond blijft stijgen in de steden en de Vlaamse Rand.

Lees verder

Louis Tobback heeft wel zin in oppositievoeren

De Leuvense burgemeester Louis Tobback heeft geen zin om nog eens zes jaar burgemeester te blijven. Maar oppositie voeren, ja, dat ziet hij wel zitten.

Lees verder

Minder muggen door extreme droogte

De extreme droogte en de hittegolf van de afgelopen weken hebben ertoe geleid dat er heel weinig muggen zijn. Dat zei Isra Deblauwe, onderzoekster aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, gisteren op Radio 1.

Lees verder

Duizenden personen geschrapt uit Brusselse bevolkingsregisters na woonstcontroles

De woonstcontroles in de negen Brusselse gemeenten opgenomen in het controversiële Kanaalplan hebben vorig jaar geleid tot 8.028 voorstellen om personen te schrappen uit het bevolkingsregister. Ze bleken niet te wonen op het adres waar ze ingeschreven stonden.

Lees verder

Parket vraagt aanhouding chauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte in Maldegem

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft de aanhouding gevraagd van de vrachtwagenchauffeur die dinsdag in Maldegem een dodelijke ongeval heeft veroorzaakt toen hij inreed op een file.

Lees verder