Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 augustus 2018

Jennifer Aniston openhartig over kinderloos bestaan: ‘Niemand weet wat ik moest doorstaan’

Jennifer Aniston openhartig over kinderloos bestaan: 'Niemand weet wat ik moest doorstaan'

De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston zegt in een interview dat ze de roddels over haar privéleven beu is. 'Niemand weet wat er zich achter gesloten deuren afspeelt.'

Lees verder

Argentijnse voetbalbond stelt Lionel Scaloni aan als interim-bondscoach

Lionel Scaloni zal de Argentijnse nationale ploeg tijdens de komende oefeninterlands leiden. Dat heeft de voetbalbond AFA van het Zuid-Amerikaanse land vrijdag bekendgemaakt. Pablo Aimar en Martin Tocalli staan de 40-jarige Scaloni bij.

Lees verder

Waar komt ons drinkwater vandaan?

In het midden van een bloedhete zomer biedt een ijskoud glas water een welkome verfrissing. Maar waar komt ons drinkwater vandaan? Moeten we, in het licht van de aanhoudende droogte, vrezen voor een tekort? 'Eind augustus zitten we wel met een probleem.'

Lees verder

Dirk Van Tichelt heeft heugelijk familienieuws

Judoka Dirk Van Tichelt is voor de tweede keer vader geworden. De bronzen medaille van Rio verwelkomde samen met zijn partner Esther Leten na een zoontje Arthur nu ook een dochtertje Fran.

Lees verder

Kapitein Neuer: "Özil was absoluut geen slachtoffer van racisme bij de Mannschaft "

Manuel Neuer, doelman en kapitein van de Duitse nationale ploeg, vindt dat Mesut Özil "absoluut niet" het slachtoffer is geweest van racisme bij de Mannschaft en de Duitse voetbalbond. De 29-jarige Özil, een Duitser met Turkse roots, zette eind juli een punt achter zijn interlandcarrière omdat hij zich "niet meer gewenst" voelde bij de nationale ploeg.

Lees verder

Dimension Data wint strijd om Valgren Andersen

Valgren Andersen rijdt volgend jaar in dienst van Dimension Data. De Zuid-Afrikaanse ploeg van Serge Pauwels en Mark Cavendish wint daarmee de hevige strijd om de diensten van de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race. Ook Quick Step Floors en Team Sky wilden de 26-jarige Deen graag inlijven.

Lees verder

De grote dinoquiz: tien vragen om uw tanden in te zetten
Precies vijfentwintig jaar geleden brulden tientallen dino's zich dankzij Steven Spielberg een weg naar het filmscherm. De triceratopsen en velociraptors veroverden Jurassic Park haast even snel als het gemiddelde kinderhart. Hoeveel weet u ondertussen over deze prehistorische dieren? We verzamelden tien vragen: komt u er zonder kleerscheuren uit, of laat u zich een pootje lichten? Doe de test!
Lees verder

Rotterdam krijgt mogelijk rookvrije straten

Rotterdam krijgt als eerste plaats in Nederland mogelijk drie straten waar niet mag worden gerookt.

Lees verder

Absoluut temperatuurrecord in zicht in Zuid-Europa

U vindt dat het hier in België al warm is? Dan zakt u het best niet af naar Zuid-Europa, want de kans bestaat dat daar dit weekend een nieuw Europees hitterecord gemeten wordt.

Lees verder

Ook fonteinen zijn het slachtoffer van de droogte

Hoewel ze hun water hergebruiken, verliezen fonteinen toch veel water door verdamping en overspatten. Aanvullen met leiding- of grondwater mag dezer dagen in Vlaanderen echter niet meer. In Gent worden de stilgelegde fonteinen al gebruikt voor alternatief vermaak. Ook in Antwerpen stroomt er geen water meer bij, maar is er nog ruimte voor verdamping.

Lees verder

Lady Gaga treurt om overlijden Zombie Boy
Rick Genest, ook wel bekend als Zombie Boy door zijn tatoeages, is woensdag onverwacht overleden. De 32-jarige Canadees verwierf de voorbije jaren bekendheid door zijn samenwerking met Lady Gaga en als gezicht van modecampagnes.
Lees verder

Murray is back! Ex-nummer 1 in tranen na match die tot 3u 's nachts duurde

Andy Murray heeft zich donderdagnacht geplaatste voor de kwartfinale van het tennistoernooi van Washington. De Brit versloeg de Roemeen Marius Copil in de achtste finales na een marathonpartij die tot drie uur 's nachts duurde: 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4). Na afloop kon Murray zijn tranen niet bedwingen en bleef hij minutenlang met zijn hoofd in zijn handdoek zitten op het tenniscourt.

Lees verder

Oost-Vlaanderen versoepelt maatregelen tegen waterschaarste

Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere heeft in Oost-Vlaanderen de maatregelen tegen waterschaarste lichtjes versoepeld. Landbouwers en houders van moestuinen mogen voortaan vanaf 18 tot 10 uur hun tuin besproeien met niet-leidingwater. Ook voor het besproeien van sportterreinen komt er een uitzondering.

Lees verder

Romelu Lukaku maakt droom waar in New York: ontmoeting met rapper Jay-Z

'Dreams come true', postte Romelu Lukaku na zijn ontmoeting met de bekende rapper Jay-Z.

Lees verder

België vraagt Europa uitstootcijfers aan te passen om normen te halen

Om forse boetes te ontlopen wegens een te grote uitstoot van stikstofdioxides vraagt België aan de Europese Commissie om de officiële cijfers 'naar beneden bij te stellen'. Op die manier hoopt de regering dat we de EU-limiet toch halen, schrijft De Morgen.

Lees verder

Chili wil toerisme op Paaseiland nog meer indijken

Wie naar Paaseiland wil reizen, wordt voortaan geconfronteerd met striktere regels. Chili noemt het noodzakelijk om het fragiele eiland in de Stille Oceaan beter te kunnen beschermen.

Lees verder

Meyrem Almaci: 'De mens is 99 procent van zijn leven een loser'
Een volbloed politica en een strafpleiter die nooit met pensioen zal gaan, zitten twaalf uur met elkaar aan tafel. Ze delen oprechtheid en gedrevenheid, maar spreken op een andere golflengte. Af en toe lijkt het alsof ze zich zelfs in een andere ether bevinden. 'Ik praat over mijn moeilijke jeugd en jij over de lage rente.'
Lees verder

Elke Sleurs past voor gouverneurschap Oost-Vlaanderen

Ex-staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) is geen kandidaat om Jan Briers op te volgen. Wel wil ze naar de Gentse gemeenteraad, als ze verkozen raakt.

Lees verder

Tienjarige 'Superman' breekt record Michael Phelps

Een tienjarige Amerikaan is erin geslaagd een record op de 100 meter vlinderslag van Michael Phelps na 23 jaar te verbreken. Clark Kent Apuada zwom tijdens een zwemwedstrijd in Californië meer dan een seconde sneller dan de legendarische zwemmer. Zo verbrak hij het wedstrijdrecord dat sinds 1995 op Phelps naam stond.

Lees verder

Dit is een F1-bolide waarmee je op de openbare weg mag
Een wagen die bijna identiek is aan een F1-bolide werd helemaal aangepast om toegelaten te worden op de openbare weg in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Congo weigert opposant in ballingschap deelname tot presidentsverkiezingen

De Congolese autoriteiten hebben aan Moïse Katumbi, een opposant in ballingschap, laten verstaan dat hij niet welkom is om zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen in te dienen. Katumbi zal nu via Zambia zijn thuisland proberen te bereiken.

Lees verder

Vrouwelijke studenten systematisch slechter beoordeeld door Japanse universiteit

De Medische Universiteit van Tokio heeft vrouwelijke studenten jarenlang systematisch lagere scores gegeven, om zo uiteindelijk meer mannelijke dokters over te houden. Dat staat donderdag en vrijdag te lezen in Japanse media.

Lees verder

Schrijfster 'Handmaid's tale' reageert op protesten met rode jurk

De rood-witte jurk uit de tv-reeks 'The handmaid's tale' duikt op tijdens protesten over de hele wereld. 'Wat het kostuum echt aan kijkers vraagt: willen we in een slavenstaat leven?' zegt schrijfster Margaret Atwood, die hierop nu reageert.

Lees verder

Moeder van Osama bin Laden spreekt voor het eerst: 'Hij was zo'n brave jongen '

11 september 2001. Twee gekaapte vliegtuigen boren zich in de Twin Towers van het World Trade Center in New York, een derde viseert het Pentagon, nabij Washington D.C., en een vierde stort neer in de buurt van Shanksville. 3.000 mensen komen om het leven. Een gruwelijke aanslag, bedacht door Al-Qaeda-kopstuk Osama bin Laden. Zijn moeder, beschaamd, zweeg al die jaren. Tot nu. In een exclusief interview met The Guardian vertelt ze hoe haar zoon eerst een brave jongen was. 'Tot hij de verkeerde mensen ontmoette.'

Lees verder

Nederlandse vlogster onder vuur voor 'vrouwonvriendelijk seksadvies'

De Nederlandse Jamie Li bereikt met haar website en vlogs een groot publiek van meisjes en jonge vrouwen. En nu is er ook een boek. Maar passages zoals 'vrouwen moeten zin maken, want mannen moeten hun zaad kwijt' zorgen voor ophef.

Lees verder

EK ZWEMMEN. Belgische mannen grijpen naast finale 4x100 meter vrije slag, Buys naar halve finale vlinderslag

De Belgische mannenploeg op de 4x100 meter vrije slag heeft zich vrijdag op het EK zwemmen in het Schotse Glasgow niet kunnen plaatsen voor de finale.

Lees verder

Zweedse politie schiet man met downsyndroom dood die speelgoedgeweer droeg

Politieagenten hebben donderdagochtend in het centrum van Stockholm een man neergeschoten die aan het syndroom van Down leed. Het slachtoffer had een speelgoedgeweer bij zich.

Lees verder

E19 ter hoogte van Machelen volledig versperd door brandende vrachtwagen

De E19 tussen Antwerpen en Brussel is ter hoogte van Machelen volledig versperd door een brandende vrachtwagen.

Lees verder

Als derde gekwalificeert, maar Belgische turnsters geven toch forfait voor EK-finale

De Belgische vrouwenploeg past voor de finale van de teamcompetitie op het EK turnen in het Schotse Glasgow. Dat bevestigt de Koninklijke Belgische Turnbond.

Lees verder

Verdachte van zware vechtpartij in Sportpaleis opgepakt in Nederland

In Rotterdam is woensdag een verdachte opgepakt voor de zware vechtpartij in het Antwerpse Sportpaleis tijdens een optreden van de dj's Dimitri Vegas en Like Mike op 15 december. Daarbij raakte een man levensgevaarlijk gewond.

Lees verder

Ook Overijse krijgt een burgerlijst

In Overijse neemt een nieuwe burgerlijst Leefbaar Overijse deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De lijst wil de kiezer een alternatief bieden voor 'de vastgeroeste politieke situatie in Overijse, waar reeds 18 jaar lang min of meer dezelfde partijen en figuren de dienst uitmaken'.

Lees verder

Berlijn opent 's werelds langste 'Biergarten'

De stad Berlijn lanceerde vrijdag onder de aanhoudende zomerse temperaturen van boven de 30 graden Celsius een weekend van bier drinken op het International Beer Festival, dat over een lengte van 2,2 kilometer op een brede boulevard wordt gehouden.

Lees verder

Herfederaliseren of confederaliseren?

Wie confederalisering bepleit, kan tegenwoordig herfederalisering als antwoord verwachten. Twee federale MR-ministers onderschrijven alvast een oproep in die zin. Klimaat, energie, mobiliteit, buitenlandse handel en gezondheidszorg zijn potentiële doelen.

Lees verder

Tientallen doden bij aanslag op moskee in Afghanistan

Bij een aanslag op een sjiitische moskee in de Oost-Afghaanse stad Gardiz zijn tientallen doden en gewonden gevallen.

Lees verder

CNN-journalist aan Trump-woordvoerder: 'Zijn wij de vijand van het volk?'
Dat de Amerikaanse pers en Donald Trump het niet goed met elkaar kunnen vinden, is al langer geweten. Maar de onderlinge spanningen waren zelden zo voelbaar als tijdens een persconferentie in Washington D.C. donderdagmiddag. Daar wou CNN-journalist Jim Acosta weten of de media de vijand van het volk zijn, zoals de Amerikaanse president al vaker verkondigde.
Lees verder

Prinses Eugenie heeft één belangrijke wens voor haar huwelijk

Het Britse hof maakt zich dit najaar op voor nog een prinselijk huwelijk. De Britse prinses Eugenie verklapt in een interview met Vogue wie haar getuige wordt en wat ze verwacht van het feest.

Lees verder

Verrassing in Formule 1: Daniel Ricciardo ruilt Red Bull voor Renault

Daniel Ricciardo zal zijn team Red Bull aan het einde van het seizoen verlaten. Australiër trekt naar de Franse renstal Renault.

Lees verder

Belgische bierproductie stijgt, maar kan niet op tegen Nederland

De productie van alcoholische bieren in ons land is vorig jaar toegenomen tot 2,45 miljard liter, een stijging met bijna 7 procent in vergelijking met 2016. De productie in Nederland stijgt explosief.

Lees verder

Memorial Van Damme ook in 2019 finale-meeting van Diamond League

De Memorial Van Damme vindt volgend jaar op 6 september plaats in het Brusselse Koning Boudewijnstadion en zal opnieuw de laatste etappe van de Diamond League vormen. Dat heeft wereldatletiekbond IAAF vrijdag laten weten.

Lees verder

N-VA heeft ook wel een paar eisen om MR te counteren

Als de MR effectief zou pleiten voor herfederalisering, dan plaatst N-VA daar de terugkeer tegenover naar de eenvoudige meerderheidsregel op federaal niveau en de afschaffing van alle (grond)wettelijke blokkeringsmechanismen.

Lees verder

Vrijspraak ondanks gewapende overval: hoe kan dit?

Onder invloed van 60 slaappillen een apotheek overvallen, en toch vrijgesproken worden: dat kan toch niet? 'Toch wel,' stelt professor Joachim Meese. Als expert maakt hij u wegwijs in de logica van het strafrecht.

Lees verder

Zweedse prinses Madeleine verhuist met haar gezin naar Florida
De jongste dochter van de Zweedse koning verhuist met haar gezin naar de Verenigde Staten. Dat heeft het Zweedse paleis donderdag bekendgemaakt. Prinses Madeleine en haar echtgenoot, de Brits-Amerikaanse zakenman Christopher O'Neill, plannen de verhuizing naar Florida tegen de herfst.
Lees verder

Het gaat regenen

Neen, het is geen 'fake news', er is wel degelijk regen op komst. En die zal gepaard gaan met temperaturen die veel normaler zijn voor de tijd van het jaar dan de hitte die ons land momenteel teistert.

Lees verder

Wie weinig weet, heeft een sterke mening

Mensen die denken dat vaccins autisme kunnen veroorzaken, hebben weinig feitenkennis. Dat is zelfs een bekend psychologisch effect.

Lees verder

Mag roken op straat straks ook al niet meer?

Rotterdam krijgt straks mogelijk enkele rookvrije straten, met boetes voor overtreders. Zover is Vlaanderen nog niet. 'Wij focussen op rookvrije speelpleinen, sportvelden en kinderboerderijen', zegt Kom op tegen Kanker. En dat kan zelfs zonder verbod.

Lees verder

Niet alle advocaten en hun Orde zijn linkse activisten

Het is fout, ongepast en beschamend dat Theo Francken de Orde van Vlaamse Balies wegzet als 'de zoveelste opengrenzen-ngo met een links activistische agenda'. Dat schrijft Hugo Lamon, bestuurder hervormingsbeleid en woordvoerder OVB.

Lees verder

China klaar voor nieuwe stap in handelsoorlog

Als de Amerikaanse president Donald Trump zijn dreigement om nieuwe importheffingen op te leggen op Chinese producten waarmaakt, dan is China 'gedwongen om terug te slaan'. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel, dat nieuwe heffingen voorbereidt op in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten.

Lees verder

Schip met 87 geredde migranten mag nergens aanmeren

De Spaanse ngo Proactiva Open Arms is vrijdag nog steeds op zoek naar een haven waar de 87 geredde migranten uit de internationale wateren voor Libië aan land mogen gaan.

Lees verder

Ryanair schrapt Belgische vluchten op stakingsdag

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt op 10 augustus 104 vluchten van en naar België. De piloten hadden aangekondigd die dag te zullen staken.

Lees verder

Elke dag zien astronauten 16 keer deze adembenemende zonsopgang
Elke negentig minuten draait het Internationaal Ruimte Station (ISS) rond de aarde. Dat betekent dat de astronauten er zestien keer de zon zien opgaan boven onze blauwe planeet. Een van hen, Alexander Gerst, maakte deze knappe timelapse van dat natuurfenomeen.
Lees verder

Eerste medaille voor België op Europese Kampioenschappen is binnen: Jolien D'hoore pakt brons in de scratch

Jolien D'hoore heeft vandaag meteen een bronzen medaille gepakt op het EK baanwielrennen in de scratch. Het goud was voor de Nederlandse Kirsten Wild. Opvallend: echt wakker lag D'hoore niet van de scratch. "Het hoofddoel is de ploegkoers met Kopecky dinsdag", zei ze vooraf al.

Lees verder

Veranda's Willems-Crelan wéér aan het feest in Denemarken

Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan) heeft de derde etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen na een sprint. Zijn ploegmaat Wout van Aert blijft in de leiderstrui.

Lees verder

'Koerdische strijders lijven kinderen in'

De Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG), de belangrijkste Koerdische militie in Syrië, rekruteert in Syrië ontheemde kinderen uit kampen. Dat klaagt de ngo Human Rights Watch (HRW) vrijdag aan, die benadrukt dat de praktijken in strijd zijn met het internationaal recht.

Lees verder

Toptransfer in het basket: Spirou Charleroi haalt Axel Hervelle terug naar België

Basketbalclub Charleroi heeft stevig toegeslagen op de transfermarkt. Le Spirou kondigde vrijdag aan dat Axel Hervelle de rangen komt versterken. Na veertien seizoenen in de hoog aangeschreven Spaanse basketbalcompetitie keert de power-forward terug naar België. De 35-jarige Hervelle zette in de Spiroudome zijn handtekening onder een contract voor één seizoen.

Lees verder

Nieuw incident met bijtend product op Sint-Jansplein

Op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord heeft zich afgelopen nacht rond 0.30u een nieuw zuurincident voorgedaan.

Lees verder

Recordbedrag op Belgische spaarboekjes

Aanhoudend lage rentes of niet: de Belg blijft massaal kiezen voor het spaarboekje. In juni waren de gereglementeerde spaardeposito's - de spaarboekjes dus - goed voor 265,8 miljard euro, een absoluut record.

Lees verder

Fritz van de dag - augustus
Elke weekdag brengt dS Avond een nieuwe cartoon van Fritz.
Lees verder

Verdachte stijging nachtelijk doktersbezoek
21 huisartsen moeten bijkomende uitleg geven over een opvallende stijging van het aantal nachtelijke consultaties. Ook bij andere huisartsen is zo'n stijging te zien. Maar volgens de Artsenkrant is er mogelijk een technologische verklaring voor de stijging.
Lees verder

Erdogan ziet 'handelsoorlog' tegen Turkije

De vrije val van de Turkse munt is volgens de president Recep Tayyip Erdogan het gevolg van een 'handelsoorlog' tegen zijn land. Hij roept zijn landgenoten op om hun dollars en euro's weer om te zetten naar lira.

Lees verder

Ozonpeil nadert alarmdrempel

Ouderen, kinderen en mensen met ademhalingsproblemen zien door de hoge ozonconcentraties best af van zware inspanningen. De algemene Europese alarmdrempel is weliswaar nog niet overschreden, maar komt op verschillende plaatsen erg dichtbij.

Lees verder

Judoka Dirk Van Tichelt voor de tweede keer vader

Dirk Van Tichelt is donderdagavond voor de tweede keer vader geworden. Zijn vrouw Esther beviel van een dochter, Fran (3,620 kg, 50 cm). Van Tichelt had al een zoon, Arthur, die anderhalf jaar geleden - kort na de Olympische Spelen waar hij brons veroverde - ter wereld kwam.

Lees verder

Brugge haalt zwanen weg uit vervuilde reien

In een deel van de Brugse reien zijn giftige blauwalgen aangetroffen. Het stadsbestuur heeft daarom beslist om de zwanen daar weg te halen. Door de slechte waterkwaliteit is het voortaan verboden om te zwemmen of te vissen in het Boudewijnkanaal in Brugge.

Lees verder

Levenslang voor tienermeisje dat aanslag beraamde in British Museum

Een Brits meisje van 18 jaar is vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat ze samen met haar zus en moeder een terreuraanslag wou plegen. Hun doelwit was het British Museum in Londen. Safaa Boular is daarmee de jongste vrouw ooit die veroordeeld wordt voor een terreuraanslag op Britse bodem.

Lees verder

Advocaten Weinstein: 'geen verkrachting, wel liefdesrelatie'

Harvey Weinstein en zijn belangrijkste slachtoffer zouden een liefdesrelatie hebben gehad, nog jaren nadat er van een zogenaamde verkrachting sprake was. Dat beweert althans de verdediging van de Amerikaanse filmproducer.

Lees verder

Voedselbanken zien 'explosieve toename' van aantal gebruikers

De Voedselbanken zien het aantal hulpbehoevenden verder toenemen. Vorig jaar meldden zich voor het eerst meer dan 150.000 hulpbehoevenden. 'Een stijging van 10 procent', zegt gedelegeerd bestuurder Jozef Mottar. 'En we zien dat dit jaar helaas verder stijgen.'

Lees verder

Standard raakt niet voorbij Waasland-Beveren

Standard heeft niet kunnen winnen op het veld van Waasland-Beveren: 0-0. Thuisdoelman Davy Roef hield de nul op het bord met enkele goede reddingen, bij de Rouches kreeg invaller Mehdi Carcela rechtstreeks rood nadat hij al te driest een tegenaanval afbrak.

Lees verder

Plastic zakjes verboden in Chili

Chili heeft als eerste land in Zuid-Amerika het gebruik van plastic zakken in winkels verboden. Enkel de exemplaren die gebruikt worden om voedsel hygiënisch of langer te bewaren, zijn nog toegelaten.

Lees verder

Lommel viert terugkeer in profvoetbal met thuiszege tegen Union

Lommel SK heeft zijn terugkeer in de Proximus League (1B) vrijdagavond gevierd met thuisoverwinning. De Limburgse promovendus klopte Union met 1-0 in de eerste match van het neiuwe seizoen.

Lees verder

Dit staat automobilisten dit weekend te wachten op de Europese wegen
Het eerste weekend van augustus is voor vakantiegangers traditioneel een 'wisselweekend', waardoor het bijzonder druk is op de Europese wegen. Dat wordt ook dit keer niet anders. Vooral op zaterdag worden de hele dag door ellenlange files verwacht, voornamelijk in Frankrijk.
Lees verder

Barcelona kondigt ook komst van Arturo Vidal aan

Enkele uren na de transfer van Moussa Wagué (KAS Eupen) heeft FC Barcelona ook de komst van Arturo Vidal bekend. De Chileense middenvelder komt over van Bayern München en zal - na het doorstaan van zijn medische testen - een contract voor drie seizoenen ondertekenen in Nou Camp.

Lees verder

Fonds voor Medische Ongevallen flopt over de hele lijn, minister De Block grijpt in

Het overheidsfonds voor medische ongevallen blijkt na vijf jaar een flop. Minister Maggie De Block (Open VLD) beval een audit om uit te zoeken wat er fout loopt.

Lees verder

BINNENKIJKEN. Strakke lijnen op de helling

Op een helling in Haspengouw staat een woning die zich als een slang rond een patio omhoog draait. De bewoners malen niet om trappen en inkijk, integendeel, zij willen zo veel mogelijk contact met de omgeving. Geert De Neuter van Guerrilla Office Architects tekende hun droomhuis.

Lees verder

Het weekend brengt: hitte, hitte, en meer hitte...
De weerman heeft geen medelijden met wie de warmte beu is: ook dit weekend belooft meer van hetzelfde.
Lees verder

E19 wordt om 09.00 uur volledig vrijgegeven na ongeval
De snelweg E19 wordt zaterdagochtend omstreeks 09.00 uur volledig vrijgegeven voor het verkeer richting Brussel, nadat de weg ter hoogte van Machelen versperd raakte bij een ongeval met een vrachtwagen vrijdagmiddag. De linkerrijstrook is omstreeks 05.30 uur al opengesteld, een aannemer voert momenteel nog markeringswerkzaamheden uit.
Lees verder

Franse rappers Booba en Kaaris in voorarrest

Een Franse rechter heeft vrijdagavond de aanhouding van Booba en Kaaris bevolen. De twee rappers en hun entourage waren woensdag in de luchthaven van Orly, vlakbij de Franse hoofdstad Parijs, slaags geraakt met elkaar, waardoor de vertrekhal tijdelijk gesloten werd en enkele vluchten vertraging opliepen.

Lees verder

Brandweer bestrijdt bosbrand in Portugese Algarve

Meer dan vierhonderd brandweermannen proberen een grote bosbrand in het zuiden van Portugal onder controle te krijgen.

Lees verder

Amerikaanse federale rechter beveelt Trump om 'Dreamers' weer toe te laten

In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering vrijdag opgedragen om het Dreamers-programma opnieuw te activeren.

Lees verder

Al erg vroeg lange files in Frankrijk op 'zwarte zaterdag'

In Frankrijk staan zaterdagochtend al erg vroeg zeer lange files op alle vakantie-assen richting zuiden. 'Vandaag is zwarte zaterdag in Frankrijk, en dat was al erg vroeg voelbaar', meldt mobiliteitsclub VAB, die verwacht dat de wachttijden de komende uren nog zullen toenemen.

Lees verder

Dierenasielen overspoeld met katten: 'Een huisdier is een wegwerpartikel geworden'

Dierenasielen en opvangcentra 'verzuipen' in de kittens en katten die binnenkomen. Nieuwe wetgeving, een zachte winter en meer mensen die hun dieren beu zijn, zorgen voor een ware overrompeling in de opvangcentra.

Lees verder