Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 augustus 2018

‘Ik geloof niet in blunders, alleen in mensen met een andere smaak'

'Ik geloof niet in blunders, alleen in mensen met een andere smaak'
Nathalie Vleeschouwer heeft sinds 2011 naast het zwangerschapslabel Fragile ook een collectie vrouwenkleding onder haar eigen naam. Naast de vier winkels in Antwerpen, Gent, Knokke-Heist en Lier krijgt het merk er vanaf vandaag ook een online shop bij. De modeontwerpster over haar stijlgeheimen.
Lees verder

Dodelijke hittegolven bedreigen China

Een van de meest bevolkte regio's op aarde wordt tegen het einde van de eeuw onleefbaar als de klimaatverandering niet wordt aangepakt.

Lees verder

Fusie in wielerland: Ploeg van Nick Nuyens gaat in zee met Iers team

Er lijkt een nieuwe fusie in wielerland in de maak. Veranda's Willems – Crelan, het team van Nick Nuyens, zou vanaf volgend seizoen in zee gaan met de Ierse ploeg Aqua Blue Sport.

Lees verder

Serena Williams lijdt zwaarste nederlaag uit haar carrière

Serena Williams (WTA 26) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Amerikaanse San José (hard/799.000 dollar).

Lees verder

Stan Wawrinka blijft op de sukkel: eerste ronde out tegen nummer 234 van de wereld

De Zwitser Stan Wawrinka (ATP 198) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het ATP-toernooi in de Amerikaanse hoofdstad Washington (hard/1.890.165 dollar).

Lees verder

Professionele bachelors verdienen het meest

Technische specialisten met een bachelordiploma halen een kwart meer dan het gemiddelde startersloon van 2.195 euro bruto binnen.

Lees verder

De 4 beste films van de week
Wie niet kan kiezen tussen Tom Cruise of Tarkovsky, kan nog altijd naar 'Dogman'. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
Lees verder

Opnieuw hittegolf op komst

Het lijkt er sterk op dat er meteen een nieuwe hittegolf voor de deur staat. De komende dagen wordt het opnieuw puffen bij temperaturen tot boven de 30 graden.

Lees verder

Rusland heeft alweer de grootste

Een tijdlang was The Shard in Londen de hoogste toren van Europa, tot hij in 2012 werd overvleugeld door drie nieuwe torens in Moskou. Nu het Lakhta Center geopend is, verhuist de wisselbeker naar Sint-Petersburg. Wie nog van Moskou naar Sint-Petersburg verhuist, is energieleverancier Gazprom, die er zijn hoofdzetel onderbrengt.

Lees verder

Een stage bij Mars Belgium, wat betekent dat?
Bij Mars Belgium maak je tijdens je stage integraal deel uit van het team, zo vertellen drie stagiairs. "Het is zoals leren zwemmen: soms heb je het gevoel een beetje te verdrinken, maar daar leer je uit."
Lees verder

Spanje en Portugal kreunen pas echt onder de hitte

Het is een warme zomer in ons land. Zeer warm. Maar Portugal en Spanje zien nog meer af. Daar is een periode van extreme hitte op komst.

Lees verder

Duizenden personen geschrapt uit Brusselse bevolkingsregisters na woonstcontroles

De woonstcontroles in de negen Brusselse gemeenten opgenomen in het controversiële Kanaalplan hebben vorig jaar geleid tot 8.028 voorstellen om personen te schrappen uit het bevolkingsregister. Ze bleken niet te wonen op het adres waar ze ingeschreven stonden.

Lees verder

Lukaku geeft gehoor aan oproep Mourinho en keert sneller terug uit vakantie

Romelu Lukaku kort zijn vakantie in zodat hij toch de openingsmatch van Manchester United tegen Leicester City kan spelen. Daarmee komt de spits van de Rode Duivels tegemoet aan de oproep van zijn coach José Mourinho.

Lees verder

RECEPT. Japanse sabayon met yuzu en rood fruit
Het favoriete zomerrecept met fruit van Guy Quirynen, oprichter van Umamido, een keten van Japanse ramenbars die verspreid over Brussel, Antwerpen en Leuven ondertussen zeven vestigingen telt. 'Ik hou van rood fruit, ik hou van sabayon en ik hou van yuzu.'
Lees verder

Kunstenaar laat bekend gebouw Le Corbusier zinken

Wees gerust, Villa Savoye, een van de bekendste bouwwerken van de modernistische architect Le Corbusier, staat nog steeds volledig intact in Poissy. Wat ronddrijft in het water rond de Deense havenstad Veijle is een replica.

Lees verder

Oudste bibliotheek van Duitsland ontdekt in Keulen

Tijdens werken in het centrum van Keulen hebben archeologen overblijfselen gevonden van de oudst gekende bibliotheek in Duitsland. Ze dateert van de tweede eeuw na Christus.

Lees verder

Congolese opposant Bemba na elf jaar terug in Congo

De onlangs vrijgelaten Jean-Pierre Bemba is naar huis teruggekeerd.

Lees verder

Parket vraagt aanhouding chauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte in Maldegem

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft de aanhouding gevraagd van de vrachtwagenchauffeur die dinsdag in Maldegem een dodelijke ongeval heeft veroorzaakt toen hij inreed op een file.

Lees verder

Belg omgekomen tijdens wandeltocht met zoon door populaire Amerikaanse rotsformatie

Een 49-jarige Belg is maandag in de Verenigde Staten om het leven gekomen tijdens een wandeltocht met zijn zestienjarige zoon in een populaire kloof, waar je enkel via een loterij toegang tot krijgt.

Lees verder

Hittegolf veroorzaakt prachtig natuurfenomeen in gigantisch zoutmeer
Ook in het noorden van China is het momenteel broeierig warm. Die hitte veroorzaakt een opmerkelijk natuurfenomeen in één van de drie grootste zoutmeren ter wereld. Het meer kleurt namelijk plots fel rood.
Lees verder

Oproep. Wilt u een nieuwe voornaam?

Vanaf vandaag is het veel eenvoudiger om van voornaam te veranderen. Het volstaat om de ambtenaar van burgerlijke stand van uw gemeente aan te spreken. Als die geen bezwaren ziet, kan u haast meteen een nieuwe voornaam krijgen. Hoeveel het kost hangt van uw gemeente af. Gent en Kortrijk doen het zelfs gratis. Dit terwijl het vroeger 490 euro kostte en tot anderhalf jaar kon duren voor de overheidsdienst Justitie zich over uw aanvraag wou buigen.

Lees verder

Druk op Stoffel Vandoorne neemt toe: "Zijn racezitje staat ter discussie"
McLaren racing-CEO Zak Brown vertelde aan 'Sky' dat hij twijfelt tussen Carlos Sainz en Stoffel Vandoorne voor een zitje in 2019 bij zijn team. De Amerikaan liet zelfs weten dat er nog andere opties bekeken worden. Daarmee bevestigt Brown dat het racezitje van onze landgenoot ter discussie staat.
Lees verder

Griezelmeisje jaagt nu ook 'America's Got Talent' de stuipen op het lijf

Vorig jaar won ze Asia's Got Talent, nu probeert ze hetzelfde in de Verenigde Staten. Veel meer dan een pop en een poppenhuis heeft ze daarvoor niet nodig.

Lees verder

Piet Huysentruyt bergt plannen voor nieuw restaurant op
Wie de afgelopen jaren bij Piet Huysentruyt aan tafel wilde schuiven, moest daarvoor telkens een stevige reis ondernemen. Huysentruyt heeft met zijn restaurant Likoké een vaste stek in het Zuid-Franse dorpje Les Vans en ging met 'Likoké On Tour' een jaar lang op wereldreis langs Japan, Bali, Singapore en Zuid-Afrika.
Lees verder

Doel 3 ligt opnieuw stil voor kleine herstelling

Kort na de heropstart van Doel 3 op maandag 23 juli ligt de kernreactor sinds zondagmiddag alweer stil.

Lees verder

Belgische piloten Ryanair staken op 10 augustus

Na de stakingen van het cabinepersoneel willen ook de Belgische piloten van Ryanair het werk neerleggen. Ze hebben een stakingsaanzegging ingediend voor 10 augustus. Ook hun Zweedse en Ierse collega's willen het werk neerleggen.

Lees verder

Meer appetijt voor variabele woonrente

Steeds meer Belgen kiezen voor een woonlening met variabele rente. Het prijsvoordeel van nu weegt op tegen het (beperkte) risico op rentestijgingen, later.

Lees verder

Quick-Step Floors geeft kans aan twee jonge talenten

Quick-Step Floors geeft twee jonge talenten de kans om de laatste maanden van het wielerjaar de blauw-witte kleuren van het team te verdedigen. Het gaat om de Deen Mikkel Frølich Honoré (21 jaar) en de Hongaar Barnabás Peák (19 jaar).

Lees verder

De aarde is nu al op: 'We hebben 1,7 aardbollen nodig'

Naar analogie van de 'Tax Liberation Day' bestaat er ook zoiets als 'Earth Overshoot Day', de dag waarop de jaarlijkse hulpbronnen van de aarde reeds zijn uitgeput. En dat is vandaag, op 1 augustus. Deze dag valt in 2018 een dag vroeger dan vorig jaar.

Lees verder

Telenet-klanten kunnen binnenkort sprekend zappen

Telenet zal nog dit jaar zijn langverwachte nieuwe decoder voor digitale televisie testen bij 20.000 klanten. Dat heeft Telenet-topman John Porter woensdag gezegd.

Lees verder

Eerste omstreden transitcentra geopend in Beieren

In de Duitse staat Beieren openen woensdag de eerste controversiële centra voor asielzoekers.

Lees verder

Slachtoffer zuurgooier nog in kunstmatige coma

De vrouw die gisteren in Antwerpen werd overgoten met zwavelzuur verkeert nog steeds in levensgevaar en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Lees verder

Zeeuwse mosselseizoen gaat van start

In het Nederlandse Yerseke is het Zeeuwse mosselseizoen woensdag officieel begonnen. Dat is vijf weken later dan de voorbije jaren. Mosselen zijn dit jaar iets kleiner en waarschijnlijk iets duurder, maar wel van goede kwaliteit. Dat is te horen bij de Nederlandse mosselveiling.

Lees verder

Wat doet een zuuraanval met ons lichaam?

Gisteren werd een 40-jarige vrouw in Antwerpen met zwavelzuur overgoten door haar ex-vriend. De chemische stof veroorzaakt levenslange verminkingen, maar is toch vrij te verkrijgen in ons land. Wat doet het zuur met uw lichaam?

Lees verder

Kerk voor tweede keer in 17 jaar tijd getroffen door hevige brand
In het Franse Rennes is dinsdagnacht een brand uitgebroken in de Sint-Theresa-kerk. In geen tijd stond de kerktoren in lichterlaaie. Omstanders filmden hoe de toren niet veel later instortte.
Lees verder

Hotelketen beboet voor manipuleren van recensies

Meriton, een van de grootste Australische hotelketens, heeft een boete van twee miljoen euro aan zijn been omdat het recensies op Tripadvisor manipuleerde.

Lees verder

UZA lanceert ultrasnel tegengif voor wie allergisch is aan wespengif

Het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen heeft een ultrasnelle behandeling klaar die de allergische reacties op wespensteken tegenhoudt. Totnogtoe moesten allergische patiënten vaak weken en maanden behandeld worden. Met de nieuwe behandeling kan dit in minder dan drie uur én met lager prijskaartje. 'Immunotherapie is heel effectief en kan het leven van een persoon die allergisch is voor wespengif redden', verzekert professor Vito Sabato.

Lees verder

Theuns vervangt Ten Dam in Clasica San Sebastian

Onze landgenoot Edward Theuns vervangt zaterdag de Nederlander Laurens ten Dam bij Team Sunweb in de Spaanse WorldTour-koers Clasica San Sebastian. Ten Dam viel dinsdag bij het criterium in Surhuisterveen hard op zijn linkerschouder. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij daarbij zijn sleutelbeen heeft gebroken.

Lees verder

Het migrantenstemrecht: veel discussie, weinig kiezers

De politieke heisa over de invoering van het migrantenstemrecht was omgekeerd evenredig met de resultaten op het terrein. Het aantal inschrijvingen blijft laag. 'We moeten harder sensibiliseren of de procedure aanpassen.'

Lees verder

Assistent-trainer verlaat Rode Duivels voor Engelse tweedeklasser

De Rode Duivels zijn hun assistent-trainer Graeme Jones kwijt. De Engelse tweedeklasser West Bromwich Albion maakte woensdagmiddag bekend dat het Jones aantrekt als assistent. De Engelsman was bij de Belgische nationale ploeg de rechterhand van bondscoach Roberto Martinez.

Lees verder

'Veiligheid in gevaar': grootste werf van Antwerpen hervat

In de hoop de vertragingskosten zo min mogelijk te laten oplopen, voert Antwerpen een aantal dringende veiligheidswerken uit aan de stilgelegde werf op de Gedempte Zuiderdokken.

Lees verder

Blind Getrouwd kan blijven voortbestaan
Het televisieprogramma 'Blind Getrouwd' overtreedt de wet op de huwelijksbemiddeling niet en kan blijven voortbestaan. Dat besluit een onderzoek dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) liet uitvoeren.
Lees verder

Britse minister waarschuwt voor 'vuile scheiding' van EU

De nieuwe Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt heeft tijdens zijn bezoek aan Oostenrijk, dat momenteel voorzitter is van de Europese Raad, opnieuw gewaarschuwd voor een 'vuile scheiding' tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Kusttram op recordkoers met 2 miljoen passagiers in juli

De afgelopen maand juli heeft de kusttram ruim twee miljoen passagiers vervoerd. Een stijging van vier procent ten opzichte van juli 2017. De kusttram ligt op koers om een nieuw zomerrecord te vestigen.

Lees verder

Hoe bang moeten we zijn voor geprinte wapens?

Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft het verboden om blauwdrukken online te plaatsen waarmee plastic pistolen kunnen worden geprint. Maar hoe bang moeten we zijn voor zulke wapens?

Lees verder

Het dodelijke ongeval op de E34 had nooit mogen gebeuren

Een systeem als advanced cruise control had het dramatische verkeersongeval in Maldegem gisteren kunnen voorkomen. 'Maar chauffeurs schakelen het systeem soms liever uit, omdat ze denken dat ze er te veel tijd mee verliezen.'

Lees verder

"Timmers kan ondanks hersenvliesontsteking misschien toch nog meedoen aan het EK zwemmen"

Pieter Timmers kan misschien toch nog meedoen aan het EK zwemmen. Dat zegt zijn coach Ronald Gaastra, die hoopt dat Timmers volgende week de 50 meter nog zal kunnen zwemmen.

Lees verder

Kortrijks gemeenteraadslid gaat door het lint: 'Als je Pakistaans of Afrikaans bent, dan ben je een stuk stront voor mij'
Steve Vanneste, gemeenteraadslid in Kortrijk en kandidaat voor Vlaams Belang, heeft zich van zijn kleinste kant getoond tijdens een burenruzie. Op een filmpje (zie hierboven) is te zien hoe hij racistische uitspraken in het rond strooit. 'Hij is bereid zijn plaats af te staan als zijn kandidatuur de partij zou schaden', zegt de voorzitter van de Kortrijkse Vlaams-Belangafdeling.
Lees verder

Duitsland staat terecht voor 'vergeten genocide' in Namibië

Meer dan honderd jaar geleden poogde Duitsland opstandige stammen in zijn Afrikaanse kolonie uit te roeien. Vandaag staat het voor deze 'vergeten genocide' terecht in een Amerikaanse rechtbank.

Lees verder

Dubbelslag voor Lotto Soudal: Debusschere wint laatste rit in Ronde van Wallonië, Wellens toch eindwinnaar

Jens Debusschere (Lotto Soudal) heeft de vijfde en laatste etappe in de wielerronde van Wallonië (2.BC) op zijn naam geschreven. De eindzege is voor zijn teamgenoot Tim Wellens.

Lees verder

Jonge Nederlander verrast ouders met apart bouwwerk

Als de kat van huis is, dansen de muizen. Dat beseften de ouders van de 23-jarige Bob Snoeren uit het Nederlandse Tilburg maar al te goed, toen ze op vakantie vertrokken. Om hun thuisblijvende zoon toch wat regels te geven, schreven ze een uitgebreide lijst met richtlijnen. Helemaal onderaan prijkte de onheilspellende zin '… en zeker geen stomme dingen doen'. De twintiger nam de uitdaging aan en deed er nog (een aantal) schepje(s) bovenop, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Lees verder

Trump vraagt einde te maken aan onderzoek naar Russische inmenging bij verkiezingen: 'stop de heksenjacht'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er woensdag – via Twitter – bij zijn minister van Justitie Jeff Sessions op aangedrongen een einde te maken aan het onderzoek naar de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

Lees verder

Ryanair antwoordt Peeters: 'Geen extra sancties voor stakend personeel'

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft een antwoord ontvangen op zijn vraag aan Ryanair om het sociaal conflict niet te laten escaleren. Uit dat antwoord blijkt volgens de minister dat Ryanair de principes van het stakingsrecht respecteert. 'Dit antwoord kan een geruststelling zijn voor het personeel.'

Lees verder

Nieuwe ebola-epidemie in Congo, al tiental doden

In Congo is woensdag opnieuw een ebola-epidemie uitgeroepen, deze keer in de noordoostelijke provincie Noord-Kivu.

Lees verder

Instagram en Facebook waarschuwen je bij overgebruik

Instagram en Facebook krijgen een ingebouwd controlepaneel, zodat gebruikers kunnen opvolgen hoeveel tijd ze in de apps besteden. Daarmee stapt Facebook in de voetsporen van Apple en Google, die dit jaar ook al inspanningen bekendmaakten rond 'digitaal welzijn'.

Lees verder

Vrachtwagenchauffeur die dodelijk ongeval Maldegem veroorzaakte vrij onder voorwaarden
De vrachtwagenchauffeur die gisteren het dodelijk verkeersongeval in Maldegem veroorzaakte, is deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Die besliste na het verhoor om de man vrij te laten, weliswaar onder strikte voorwaarden.
Lees verder

'De tijd dat mannen van de gemeente blaren onder hun oksels hadden van het leunen op hun schop is voorbij'

Het gemeentepersoneel van Herselt wordt sinds juli via een 'track and trace'-systeem gevolgd tijdens dienstverplaatsingen. De maatregel werd in juni goedgekeurd door vakbonden en gemeenteraad, maar zorgt nu voor ophef.

Lees verder

Brusselse ring in Halle in beide richtingen afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De Brusselse binnen- en buitenring in Halle zijn sinds 17.30 volledig afgesloten, nadat bij een zwaar verkeersongeval een vrachtwagen uitgebrand is. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Greg Van Avermaet alweer aan de bak na slopende Tour: "Ik hou van dit parcours en de stijl ligt mij"

Greg Van Avermaet vertrekt zaterdag (4 augustus) als kopman van BMC in de Clasica San Sebastian. De voorbije jaren haalde de olympisch kampioen al vier keer een dichte ereplaats in de Spaanse klimklassieker en ook dit keer is een top tien de ambitie.

Lees verder

Krijgt het diplomatenkorps een politieke kleur? Specialisten vrezen van wel

Een nieuw KB bepaalt expliciet dat iemand ambassadeur kan worden zonder diplomatenexamen. Volgens specialisten dreigt politisering.

Lees verder

Tegengestelde reacties na Ronde van Wallonië: Tim Wellens over zijn "rekenwerk", Hermans over "10cm"

Tim Wellens schreef woensdag de Ronde van Wallonië op zijn naam. In de slotetappe reed hij alsnog Quinten Hermans uit het geel. Na afloop overheerste bij die laatste de ontgoocheling.

Lees verder

Baanrecord Hungaroring opnieuw verbroken tijdens F1-test
Tijdens de tweede dag van de in-season F1-test op de Hungaroring heeft George Russell in zijn Mercedes het kersvers baanrecord dat Antonio Giovinazzi gisteren in de Ferrari reed verbroken.
Lees verder

Terreurcel Barcelona wou aanslag op Camp Nou plegen

De aanslag van vorige zomer in Barcelona had nog bloediger kunnen aflopen indien de terroristen door een explosie tijdens de voorbereidingen niet gedwongen werden om hun plannen aan te passen. De terreurcel had oorspronkelijk Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona, op het oog, melden Spaanse media.

Lees verder

Pro League reageert op SP.A-wetsvoorstel: "Alle sporten genieten van fiscale voordelen"

De Pro League heeft woensdag in een brief gereageerd op het wetsvoorstel van de SP.A dat de afschaffing van het huidige fiscale en sociale statuut voor profclubs beoogt. Voorzitter Marc Coucke en CEO Pierre François betreuren "dat het complexe dossier zo populistisch benaderd wordt".

Lees verder

Journalisten niet opgezet met veiligheidsbijdrage die ze moeten betalen voor Europese toppen

Journalisten die Europese topbijeenkomsten aan het Schumanplein willen verslaan zouden voortaan 100 euro per jaar moeten betalen. Die bijdrage voor de veiligheidsscreening voor wie toegang wil tot gevoelige gebouwen of instellingen schoot echter nogal wat Europa-journalisten in het verkeerde keelgat: 'Ze hebben hier nog altijd niet begrepen dat dit de hoofdstad van Europa is.' De FOD Buitenlandse Zaken belooft dat de maatregel geëvalueerd wordt en desnoods bijgesteld wordt.

Lees verder

Coole trips naar koele oorden

Met zinderende temperaturen in eigen land en verschroeiende hitte op Europa's favoriete vakantieplekken (Portugal zou binnenkort afklokken op 50°C) dringt zich één vraag op: waar is het

nog aangenaam toeven? De Standaard schiet u te hulp met vijf verfrissende citytrips onder de 30 graden.

Lees verder

Racing Genk met sprekend gemak naar derde voorronde Europa League: 1-9 over twee wedstrijden

Racing Genk heeft gedaan wat het moest doen in de tweede voorronde van de Europa League. De Limburgers hadden de heenwedstrijd met 5-0 gewonnen en waren nu met 1-4 te sterk voor het Luxemburgse CS Fola Esch. Edon Zhegrova, Bryan Heynen, Zinho Gano en opnieuw Edon Zhegrova scoorden voor Genk. In de volgende ronde wacht het Poolse Lech Poznan of het Wit-Russische Shakhtjor Salihorsk.

Lees verder

Leger slaat protest na verkiezingen in Zimbabwe uiteen

De regerende partij heeft de parlementsverkiezingen met overweldigende meerderheid gewonnen. De nieuwe president is nog niet bekend.

Lees verder

EK ZWEMMEN. Finale zou "heel mooi" zijn voor Lecluyse, Croenen wil "beter doen dan WK"

Fanny Lecluyse was in 2016 één van twee Belgische zwemmers op de Spelen in Rio de Janeiro. Die werden voor haar geen succes, met een 17e plaats op de 200 en een 27e op de 100 meter schoolslag. Voor het WK van vorig jaar in Boedapest kon ze zich niet plaatsen. Op het EK in Glasgow wil de 26-jarige West-Vlaamse iets rechtzetten.

Lees verder

Van Avermaet in sprint met drie sneller dan Lampaert en Colbrelli in Natourcriterium Sint-Niklaas

Greg Van Avermaet (BMC) heeft woensdag het natourcriterium van Sint-Niklaas gewonnen. De olympische kampioen hield in een sprint met drie de Belgische kampioen Yves Lampaert en de Italiaan Sonny Colbrelli achter zich. Jasper De Buyst werd vierde, voor Edward Theuns. Op de erelijst volgt Van Avermaet zichzelf op.

Lees verder

Standard mag zijn tenen uitkuisen: Ajax stoomt door naar derde voorronde Champions League (ondanks flater)

Ajax heeft zich in Oostenrijk verzekerd van een plaats in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers hadden de heenwedstrijd tegen Sturm Graz al met 2-0 gewonnen en waren nu met 1-3 te sterk voor de Oostenrijkers. Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee keer voor Ajax, Dusan Tadic deed ook de netten trillen. Nu volgt een clash met Standard, dat zich best goed voorbereidt op de komst van dit jonge en frivole team. Al flaterde doelman Andre Onana wel bij de tegengoal in Graz.

Lees verder

Elise Mertens op een drafje naar kwartfinales in San José

Elise Mertens (WTA-15) heeft zich woensdag vlot voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van San José (799.000 dollar) geplaatst.

Lees verder

Na tien jaar opnieuw opsluiting van minderjaringen
Na tien jaar worden weer minderjarigen opgesloten met het oog op repatriëring. Staatssecretaris Francken (N-VA) weert zich tegen de kritiek.
Lees verder

Obama mengt zich in verkiezingscampagne

In de aanloop naar de Congres- en gouverneursverkiezingen in de Verenigde Staten in november, hebben de Democraten Barack Obama in de strijd geworpen. De oud-president sprak woensdag in een mededeling zijn steun uit voor 81 kandidaten van de Democratische partij.

Lees verder

Electrabel wil miljoenen voor gemist windmolenpark

De federale overheid en Electrabel liggen al jaren in de clinch over een windmolenpark op zee, dat er na verschillende procedures niet komt. Experts van het gerecht begroten de schadeclaim op 22 miljoen euro, aldus Le Soir.

Lees verder

Kwik klimt weer boven 30 graden

Het blijft ook donderdag droog, zonnig en warm, al kunnen er volgens het KMI in de namiddag wel wat onschuldige stapelwolken ontstaan boven de Ardennen. Op veel plaatsen in het land krijgen we echter weer een tropische dag.

Lees verder

David Goffin wint voor het eerst in twee maanden nog eens een match

Luikenaar David Goffin (ATP 11) heeft woensdag gewonnen van Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP 78) in de tweede ronde van het ATP-tennistoernooi van Washington (hard/1.890.165 dollar). Het werd 6-2, 1-6 en 7-6 in 1 uur en 15 minuten.

Lees verder

Luxejacht Piqueur gaat naar Turkije

De Rubeccan, het imposante luxejacht van de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur, is eindelijk verkocht. Na een procedure die meer dan een jaar aansleepte, is er een Turkse koper gevonden voor het jacht. De verkoopprijs is lager dan verhoopt.

Lees verder