Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 augustus 2018

Holebivriendelijke school? Alle leerlingen voelen zich beter

Holebivriendelijke school? Alle leerlingen voelen zich beter
Een positief klimaat over man-vrouwverhoudingen en holebi's op school? Niet alleen de holebi's zelf, maar alle leerlingen hebben meer kans om zich goed in hun vel te voelen.
Lees verder

Noodcentrale trekt aan alarmbel: "Noodnummer 1722 draait in het honderd"
De noodcentrale 112 trekt aan de alarmbel, schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag. Het noodweer van gisterennacht heeft volgens de vakbond in Antwerpen opnieuw pijnlijk blootgelegd dat het noodnummer voor stormschade 1722 niet efficiënt is.
Lees verder

Vandaag lokaal felle regen en veel wind met mogelijk hagel
Vandaag wordt niet meteen de mooiste dag van deze zomer. In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten. De maxima variëren van 20 tot 26 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Belgen waren geldkoeriers voor nieuwe terreur van IS
Het netwerk dat de aanslagen in Parijs en Brussel beraamde, is blijven proberen terreur te zaaien - tevergeefs. Bovendien had het Belgen in dienst als geldkoerier. Een reconstructie.
Lees verder

Staking Ivago lijkt voorlopig nog niet voorbij in Gent
Voorlopig lijkt het erop dat de staking van Ivago in Gent verdergaat. Er zou deze ochtend uitleg gegeven worden over de tekst die vakbond en directie samen hebben opgesteld, waarna de werknemers zouden stemmen. Maar het overgrote deel van het personeel weigert voorlopig zelfs maar naar binnen te gaan. 
Lees verder

Gezocht: mensen die hun stoelgang willen doneren
Het UZ Gent zoekt mensen met een regelmatige, gezonde stoelgang die wat van hun uitwerpselen willen doneren. Dit voor de Gentse Stoelgangbank (GSB), de eerste in zijn soort in ons land. 
Lees verder

Migranten van de eerste generatie voelen zich minder gezond
Migranten van de eerste generatie voelen zich minder gezond, bewegen minder en kampen vaker met angststoornissen. Ook een vaste huisarts hebben ze minder vaak. Een lager inkomen of opleidingsniveau is bepalend, stelt UGent-onderzoek.
Lees verder

Zwarte panter ontsnapt op parking van hotel in Brussel
Vanmorgen vroeg is op de parking van een Ibis-hotel in Anderlecht (Brussel) een zwarte panter ontsnapt. Het dier bleef rustig en kon door agenten op een afstand gehouden worden. Na anderhalf uur kon de panter weer in zijn kooi opgesloten worden, meldt Het Laatste Nieuws
Lees verder

Ophef omdat deze medeplichtige aan moord op Belgische para's vrij is, maar wie is Bernard Ntuyahaga?
In militaire kringen is ophef ontstaan over de vrijlating van Bernard Ntuyahaga, de Rwandese ex-majoor die een rol heeft gespeeld bij de moord op de tien Belgische blauwhelmen tijdens de Rwandese genocide. Maar wie is hij en wat was zijn rol in de hele zaak? 
Lees verder

Regering maakt vooral goedkope sigaretten duurder
De federale regering heeft er de afgelopen jaren voor gekozen om vooral goedkopere sigarettenmerken duurder te maken. Uit bezorgdheid voor onze gezondheid of om de bekende tabaksconcerns te plezieren?
Lees verder

Open Vld-schepen gechanteerd met honderden foto's van privéfeest met naakte gasten
Een anonieme buurtbewoner dreigt ermee 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle openbaar te maken. Daar zou onder andere Open Vld-schepen Frank Gheeraerts aanwezig geweest zijn. De afperser eist het annuleren van alle evenementen in de bar.
Lees verder

Op bezoek bij de eerste stoelgangbank in België: "Soms hangt hier een geurtje"
Bij het UZ Gent zoeken ze mensen die hun uitwerpselen willen doneren voor de allereerste 'stoelgangbank'. De Morgen ging ter plaatse een kijkje nemen. "Oei, we zitten hier met een lek."
Lees verder

Per week gaan 250 jongeren ten rade op website die zelfdoding helpt voorkomen
Dit jaar gingen op vijf maanden tijd maar liefst 5.000 jongeren op zoek naar mentale veerkracht op de website leefzonderfilter.be. Die werd gelanceerd door de Vlaamse overheid en moet zelfdoding helpen voorkomen. "Er rust duidelijk nog steeds een taboe op mentale gezondheid bij jongeren."
Lees verder

De vuilniswagens rijden uit, maar de vertrouwensbreuk blijft. Hoe moet het nu verder bij Ivago?
"De storm is gaan liggen, maar hoelang voor we terug in hetzelfde straatje verzeilen?" De vrachtwagens rijden Ivago weer uit, maar de vertrouwensbreuk tussen personeel en directie is niet gelijmd. En kan dat nog wel?
Lees verder

Zondagnacht kan u elke minuut een vallende ster zien
Zin om nog een wens te doen? Mis dan zeker de vallende sterren niet in de nacht van zondag op maandag. Volgens astrofysicus Marc van der Sluys is het de eerste keer sinds 2010 dat de astronomische omstandigheden zo gunstig zijn.
Lees verder

Antwerpen krijgt enorme regenboog die 's avonds oplicht voor Antwerp Pride
Naar aanleiding van de gisterenavond gestarte Antwerp Pride, zal de lucht boven de Scheldekaaien tussen het Steen en het M HKA vanavond- en zaterdagavond telkens van kwart voor negen tot 1 uur 's nachts opgefleurd worden met een enorme regenboog, dankzij de laserinstallatie 'Global rainbow'. 
Lees verder

Meer dan honderd Ryanairvluchten geschrapt door staking
Piloten bij lagekostenmaatschappij Ryanair leggen vandaag in verschillende Europese landen, waaronder België, het werk neer. Ze vragen betere arbeidsvoorwaarden en de toepassing van het lokale arbeidsrecht. In ons land worden door de actie meer dan honderd vluchten geschrapt.
Lees verder

5 ouders schrijven over het leven na de dood van hun kind: "Ja, je kan weer gelukkig worden. Gelukkiger zelfs"
Volgende week wordt Anders nabij gedrukt, een boek waarin ouders vertellen hoe het met hen gaat na het overlijden van hun zoon of dochter en hoe het wettelijke rouwverlof aangepakt dient te worden. Nils Van Uffelen is één van hen. "In mijn hart heeft Charlotte nu gewoon een job, een vriend en een kind."
Lees verder

Iedereen loslopend wild: lijkt iemand nog te beseffen wat privacy is?
Honderdtachtig beelden van een groep naakte mensen op een privéfeestje in Langemark-Poelkapelle werden gisteren door een boze buurtbewoner per mail verspreid. Zonder toestemming foto's maken en delen is een strafbaar feit, toch gebeurt het regelmatig. Zijn we dankzij de smartphone en sociale media vandaag allemaal loslopend wild?
Lees verder

Elke dag veertig federale agenten in actie tegen transmigranten
Elke dag is er in België minstens één actie tegen transmigranten aan de gang, soms zelfs meer. "Voor die acties zijn dagelijks veertig federale agenten in de weer, naast tientallen lokale politiemensen", zegt het kabinet van binnenlandminister Jan Jambon (N-VA), dat de cijfers vandaag vrijgeeft in Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard. 
Lees verder