Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 augustus 2018

Geraak jij wijs uit je loonbrief?

Geraak jij wijs uit je loonbrief?
Geraak je maar niet wijs uit wat er allemaal op je loonfiche staat of moet staan? Ben je benieuwd hoeveel geld je maandelijks bruto/netto overhoudt en of je wel correct verloond wordt? Vacature.com legt het je haarfijn uit. 
Lees verder

Zes New Yorkse taxichauffeurs plegen zelfdoding: drijft concurrentie van Uber hen tot wanhoop?
New York kampt met zelfdodingen onder taxichauffeurs. De reden: de explosieve toename van het aantal Uber- en Lyft-taxi's in de stad. De apps beconcurreren reguliere taxi's en verergeren het verkeersinfarct in New York. Vandaag vergadert de gemeenteraad over maatregelen.
Lees verder

Waarom Musk Tesla van de beurs wil halen: "Tesla is een circus geworden"
Elon Musk denkt eraan om zijn bedrijf Tesla van de beurs te halen, zo maakt hij op Twitter bekend. Maar om "private" te gaan moet Musk een pak geld ophoesten, terwijl Tesla vooralsnog geen winst maakt. 
Lees verder

Start me up: nieuwe reeks over vijf Vlaamse technologiepioniers
Het jonge bedrijf Turbulent Hydro ontwikkelt kleine waterkrachtcentrales voor afgelegen gebieden. De Mapuche-indianen van Chili zijn tevreden klanten. Turbulent Hydro is maar één van de vele innovatieve start-ups die Vlaanderen rijk is. Vanaf zaterdag 11 augustus gaat De Morgen op bezoek bij vijf technologiepioniers in de reeks 'Start me up'
Lees verder

Peeters eist meer transparantie bij premies bovenop schuldsaldoverzekering
Vicepremier en minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) eist dat verzekeraars meer transparantie aan de dag leggen wanneer ze een bijpremie vragen voor een schuldsaldoverzekering. In september wil hij met de verzekeringsmaatschappijen rond de tafel zitten.
Lees verder

"Bijna-akkoord" tussen directie en vakbonden Trebos-Duferco in Tildonk
Directie en vakbonden bij staalproducent Trebos-Duferco in Tildonk (Haacht) hebben na een dag onderhandelen gisteren in de vooravond een 'bijna-akkoord' bereikt. Dat zegt ACV-vakbondsman Rudi Goris. De sluiting van het bedrijf staat gepland voor eind september. Door de sluiting zullen 65 werknemers hun job verliezen. 
Lees verder

Rijschool Mercator neemt failliet Minerva over
Rijschool Mercator, met hoofdzetel in Leuven, neemt alle activiteiten over uit het faillissement van de Leuvense rijschool Minerva, die op 24 juli failliet werd verklaard. Met de aanvulling van 1.100 leerlingen die jaarlijks rijles volgen bij Minerva wordt Mercator met meer dan 5.000 leerlingen een van de grootste rijscholen van Vlaanderen. 
Lees verder