Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 augustus 2018

Gemeente Balen: Technische storing rijksregister opgelost

Technische storing rijksregister opgelost
Door een landelijke technische storing in het Rijksregister kon de dienst bevolking op woensdag 25 juli alleen aangevraagde reispassen en rijbewijzen afleveren. De problemen zijn ondertussen opgelost. Vanaf donderdag 26 juli kunnen weer alle papieren en attesten aangevraagd en afgeleverd worden.
Lees verder

Ondernemersnieuws: aanbieders van vennootschapsrechterlijke diensten moeten zich registreren tegen 1 september
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: kruispunt Wezelbaan - Postelweg afgesloten in augustus
Dinsdag 31 juli start de heraanleg van het kruispunt Wezelbaan-Postelweg. Het kruispunt gaat een drietal weken volledig dicht en zal bij de start van het schooljaar opnieuw open zijn voor verkeer tussen Gompel en Wezel. Omleiding via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat en Bankei.
Lees verder

Nieuw politiebesluit over waterbesparende maatregelen
Na de vele reacties op het politiebesluit over de maatregelen tegen waterverspilling, heeft de gouverneur een nieuw besluit uitgevaardigd. Bepaalde activiteiten die gedurende de dag verboden zijn, worden wél toegestaan tussen 20u en 8u, op voorwaarde dat er regen- of grondwater gebruikt wordt.
Lees verder

Keimannetjeshappening voor gezinnen op 5 augustus
Op zondag 5 augustus kan je de Keimannetjes leren kennen op recreatiedomein Keiheuvel. Je kunt tussen 9u en 15u vertrekken voor een wandeling van 5 km (ideaal voor gezinnen met kinderen, met zoektocht en doe-opdrachten) of 11,5 km. 3 euro per persoon, inclusief consumptie en proevertje.
Lees verder

Bekendmaking beslissing: gedeeltelijke afschaffing buurtwegen
Lees verder

Afvalkalender week 31
• maandag 30 juli: TEXTIEL (route 2) • vrijdag 3 augustus: PMD en GFT
Lees verder

1-5 aug: verkeershinder door Swingin'Hulsen
Ter gelegenheid van Swingin'Hulsen zal een deel van de openbare weg Hulsen en Uilebeemden vanaf woensdag 1 augustus (10u) t.e.m. zondag 5 augustus (16u) afgesloten zijn voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Sint-Hubertuslaan, Ossenberg en Hulsen.
Lees verder

Gouverneur stuurt politiebesluit over waterbesparende maatregelen bij
Na de vele reacties op het politiebesluit over de maatregelen tegen waterverspilling, heeft de gouverneur een nieuw besluit uitgevaardigd. Bepaalde activiteiten die gedurende de dag verboden zijn, worden wél toegestaan tussen 20u en 8u, op voorwaarde dat er regen- of grondwater gebruikt wordt.
Lees verder

Laatste kans: Schrijf je nu in voor groepsaankoop zonnepanelen
Nog t.e.m. 7 augustus kan je via www.samengaanwegroener.be inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. Ze biedt daarbij een volledige begeleiding, van offerte tot goede werking van de installatie.
Lees verder

Noodmaatregelen tegen ziekte van Newcastle bij pluimvee verlengd
Lees verder

22 bestuurders negeerden verbodsbord langs Rijsberg
De lokale politie controleerde op 30 juli in de omgeving van de wegenwerken aan de N136. Voertuigen mogen daar tijdelijk de Rijsberg niet in rijden vanop de rotonde aan de Soef. Een omleiding is voorzien. 22 bestuurders negeerden het verbodsbord en mogen zich verwachten aan een boete van 58 euro.
Lees verder

Nieuwe toestellen voor speelplein Hulsen
De meeste speeltoestellen van het pleintje in de Stuifzandstraat in Hulsen waren versleten en werden daarom weggehaald. Binnenkort worden er nieuwe toestellen geplaatst. In het najaar moeten ook de plannen om een speelterrein in te richten op het domein van Chiro Hulsen concreet vorm krijgen.
Lees verder

Balen betaalt 25% van je busabonnement
Om het gebruik van het openbaar vervoer te promoten, geeft de gemeente Balen haar inwoners 25% korting op een Buzzy Pazz (6-24 jaar) en Omnipas (25-64 jaar). Je hoeft hier niets voor te doen. De korting wordt automatisch verrekend bij aankoop van het abonnement.
Lees verder

Gratis maand Buzzy Pazz voor leerlingen 1e middelbaar
Balense jongeren die in september de overstap maken naar het secundair onderwijs, krijgen van De Lijn een gratis Buzzy Pazz abonnement voor de maand september. Daarnaast geeft de gemeente Balen haar inwoners ook nog steeds 25% korting op een Buzzy Pazz (6-24 jaar) en Omnipas (25-64 jaar).
Lees verder

Winnaars tickets Hidrodoe
Ter gelegenheid van de 15de verjaardag van Hidrodoe verlootten Pidpa en de gemeente Balen tickets onder al wie een foto instuurde van hoe hij/zij zijn/haar kraantjeswater drinkt. De winnaars werden ondertussen persoonlijk verwittigd. Deze leuke inzending (zie foto) wilden we jullie niet onthouden.
Lees verder

Hoe zullen onze (klein)kinderen later wonen, werken en leven?
Hoe leven onze kinderen in de toekomst? De Provincie Antwerpen wil jouw mening horen voor haar Nota Ruimte. Beantwoord vóór 1 september 20 meerkeuzevragen (max. 10 minuten) en bouw mee de provincie van de toekomst.
Lees verder

Snelheidscontrole op 9 augustus in Gerheide
Lees verder

Tip van de Bib: 'Stromboli'
Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het echtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan schuilt al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld.
Lees verder

Vragen over boomkap, jacht en visserij? Bel 1700
Lees verder

Meer geld én aandacht voor je G-sport werking?
Kan de G-werking van jouw sportclub een duwtje in de rug gebruiken? Dien dan vóór 1 september je project in en wie weet selecteert G-sport Vlaanderen je voor de tweede editie van haar crowdfundingcampagne. Daarbij helpen ze je om financiële middelen én aandacht te krijgen voor jouw G-werking.
Lees verder

Stem nog snel voor Keiheuvelwandeling
De Keiheuvelwandeling is één van de vijf wandelingen die genomineerd is als 'Wandeling van het jaar'. De verkiezing wordt afgesloten op 15 augustus en Balen en Oud-Turnhout gaan nek-aan-nek de laatste rechte lijn in. Stem dus nog snel en moedig vrienden en familie aan om hetzelfde te doen!
Lees verder

5 aug: verkeershinder door wielerwedstrijd Steegkermis
Op zondag 5 augustus is er tijdens Steegkermis tussen 15u en 17u30 een wielerwedstrijd voor gentlemen voor de Beker van Balen. Vermijd het parcours (Steegsebaan - Konijnenberg - Sinterveld - St. Rochusstraat), of rij desnoods mee in de richting van de koers. Volg de aanwijzingen van de seingevers.
Lees verder

Afvalophaling op 3 augustus al vanaf 6u
Bij warm weer starten de afvalophalers van IOK hun ronde uitzonderlijk al om 6u 's morgens. Hou er nu vrijdag 3 augustus dus rekening mee dat je je PMD en GFT op tijd buiten hebt staan.
Lees verder