Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 augustus 2018

Gemeente Balen: Bronstperiode: opgepast voor overstekend wild

Bronstperiode: opgepast voor overstekend wild
Het paarseizoen van de ree is op zijn hoogtepunt. Deze dagen wordt heel wat overstekend wild gemeld in de buurt van natuurgebieden en bossen (o.a. Meerhoutsebaan). Chauffeurs rijden er dus best langzaam, zeker tijdens de schemering. De bronstperiode duurt nog tot midden augustus.
Lees verder

Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo voor het najaar
Lees verder

Geef bloed op 7 augustus VC De Kruierie
Lees verder

Beantwoord jij binnenkort de Zelfmoordlijn 1813?
130 vrijwilligers zorgen er samen voor dat mensen met zelfdodingsgedachten en hun naasten 24/7 bij de Zelfmoordlijn 1813 terecht kunnen. De Zelfmoordlijn is continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In het najaar start een nieuwe basisopleiding in Mechelen, die in de namiddag plaatsvindt.
Lees verder

Asfalteringswerken vanaf 6 augustus
Vanaf 6 augustus worden een aantal straten in onze gemeente opnieuw geasfalteerd: o.a. Nieuwendijk, Vennen en Astridlaan. Tijdens de werken zijn de straten niet berijdbaar. Als de kleeflaag is aangebracht, kan je zelfs je voertuig beschadigen. Bewoners plaatsen hun auto best buiten de werkzone.
Lees verder

Laatste kans: inschrijven groepsaankoop zonnepanelen
Nog t.e.m. 7 augustus kan je via www.samengaanwegroener.be inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. Ze biedt daarbij een volledige begeleiding.
Lees verder

Speeltoestel Buurtplein Wezel tijdelijk afgesloten
Lees verder

Peuterspeelpunt op 10 augustus in sporthal Olmen
Lees verder

Aanvraag ophalen grof vuil & oude metalen vóór 14 aug
Lees verder

Afvalkalender week 32
• vrijdag 10 augustus: RESTAFVAL en GLAS (route 2)
Lees verder

Balen Muziekterras op 9 augustus in Wezel
Op donderdag 9 augustus is Tush te gast op Balen Muziekterras op het Buurtplein in Wezel. Deze zeskoppige coverband uit Mol brengt stomende rock met een vleugje humor. Ambiance verzekerd! Gratis toegang, kinderanimatie vanaf 18u, live optreden om 20u30.
Lees verder

3-8 augustus: zwembad Keiheuvel al om 10u open
De tropische temperaturen blijven aanhouden. Daarom opent het zwembad van recreatiedomein Keiheuvel van vrijdag 3 augustus t.e.m. woensdag 8 augustus uitzonderlijk een uur vroeger de deuren. Je kan er dan terecht vanaf 10u tot 20u voor een verfrissende plons.
Lees verder

Geef bloed op 7 augustus in VC De Kruierie
Lees verder

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning: Telenet Group (Endstraat)
Lees verder

Vragen over boomkap, jacht en visserij? Bel gratis 1700
Lees verder

Mogelijk lager waterpeil in vijvers en beken omgeving Nyrstar
Lees verder

Online aangifte op bijklussen voor verenigingen
Lees verder

Betalen in gemeentehuis, VC De Kruierie of Bib? Liefst met Bancontact!
Moet je betalen voor een bepaalde dienst in het gemeentehuis of VC De Kruierie? Doe dit liefst via Bancontact (zonder meerkost), al kan het ook met cash geld.
Lees verder

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning: Loranne Mols (Sint-Odradastraat 9)
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: kruispunt Wezelbaan - Postelweg afgesloten in augustus
Dinsdag 31 juli start de heraanleg van het kruispunt Wezelbaan-Postelweg. Het kruispunt gaat een drietal weken volledig dicht en zal bij de start van het schooljaar opnieuw open zijn voor verkeer tussen Gompel en Wezel. Omleiding via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat en Bankei.
Lees verder

Sfeerbeelden Keimannetjeshappening
Op zondag 5 augustus kon jong en oud de Keimannetjes leren kennen op recreatiedomein Keiheuvel. De wandelingen met zoektocht en doe-opdrachten vielen erg in de smaak. Bekijk de foto's van de Keimannetjeshappening.
Lees verder

Geen doorgang Kapelstraat-Overmaai van 9 tot 15 augustus
Van 9 tot 15 augustus zijn er asfalteringswerken in de Overmaai en op de brug van Gelderhorsten in Lommel, vanaf de grens met Balen. In die periode zal de doorgang van de Overmaai naar de Kapelstraat volledig onderbroken zijn voor autoverkeer. Fietsers kunnen wel stapvoets passeren.
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: toegang woningen Rijsbergdijk verhinderd vanaf 10 aug
De aannemer is begonnen het frezen van het asfalt op de Rijsbergdijk (fase 1b). Vanaf vermoedelijk vrijdag 10 augustus worden de kasseien onder de oude weg opgebroken. Tijdens deze werken zullen er tussen 6u30 en 16u momenten zijn waarop bewoners hun woningen moeilijker kunnen bereiken of verlaten.
Lees verder

Recreatie- en oppompverbod kanaal van Beverlo
Er zijn potentieel toxische blauwalgen aangetroffen op het kanaal van Beverlo. De gouverneur verbiedt er daarom elke vorm van zachte recreatie (kajakken, kanovaren, vissen, waterski, wakeboarden,…) en het oppompen van water voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor vee.
Lees verder

Recreatie- en oppompverbod kanaal van Beverlo: gevaar voor gezondheid
Er zijn mogelijk toxische blauwalgen aangetroffen op het kanaal van Beverlo. De gouverneur verbiedt er elke vorm van zachte recreatie (vissen, zwemmen, kajakken, kanovaren,…) en het oppompen van water voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor vee. Laat er geen honden zwemmen.
Lees verder