Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 augustus 2018

de Bib: Raamtekeningen maken met Studio Flamingo

Raamtekeningen maken met Studio Flamingo
De bibliotheek vernieuwt, daarom verhuizen we even naar Gentsesteenweg 93 (naast de Colruyt). We willen het er graag leuk en gezellig maken en daar hebben we jouw hulp voor nodig. 

Op woensdag 22 augustus strijkt Studio Flamingo neer aan de Gentsesteenweg om er samen met duo's van ouders en hun kinderen leuke raamtekeningen te maken. Je fleurt er de ramen van de bib op en in één adem leer je ook om jouw ramen thuis om te toveren tot echte kunstwerken.


Wanneer:

woensdag 22 augustus 
van 14.00 tot 17.00u

Waar:

Tijdelijke bibliotheek 
Gentsesteenweg 93 (naast de Colruyt) 
Wetteren

Prijs:
De workshop is gratis. 
Vooraf inschrijven is verplicht.

Info en reserveren:

09 369 26 78


Lees verder

Herinneringsmail voor september reeds verstuurd
Veel leners kregen vorige week een herinneringsmail voor materialen waarvan de leentermijn in september pas vervalt. Dit klopt. Je krijgt drie openingsdagen voor het verlopen van de leentermijn een herinnering. Zondagen en sluitingsdagen tellen daarvoor niet mee in het systeem.

Omdat we gesloten zijn van 06/08 tot 29/08, kreeg je nu al de herinneringsmail. Daar dit een automatisch systeem is, kunnen wij dit niet aanpassen. Je zal dus begin september geen mail meer van ons krijgen, gelieve hier rekening mee te houden. 


Lees verder

Met 'Steely Dan' in de auto naar Oud Rekem

Mijn auto ziet er ondanks enkele blutsen en builen nog redelijk 'ça va' uit, al ronkt hij als een tractor die dringend op revisie moet en klimt hij in de bergen met de snelheid van een zeilboot op een windloze namiddag. De zetels daarentegen zijn best comfortabel en mijn muziekinstallatie past perfect bij de hierboven beschreven wagen m.a.w. een autoradio met draaiknop en een cassettespeler. Misschien moet ik hier even stoppen en een woordje uitleg geven.  Met de cassette (zie afb.) kon je muziek opnemen op een bandje, in den beginne moest het zelf heel stil zijn in de kamer want alle bijgeluiden hoorde je achteraf bij het afspelen, dus als iemand onverhoeds de kamer betrad kon je opnieuw beginnen of je dacht foert zodat je later het momentum oftewel vervloekte oftewel er om moest gniffelen.  Als ik het zo neerschrijf klinkt het erg nostalgisch, vanuit een tijd dat het in de zomer nog regende en op zaterdagnamiddag oude z/w films werden vertoond van Frank Capra (zucht).

Soit, ik had zo'n stapeltje cassettes in de auto liggen van Fela Kuti (verplicht luistervoer) tot Parliament (verplicht luistervoer), van Defunkt (verplicht luistervoer) tot Ndegeocello (zeker checken).  Maar de tijd kreeg er vat op, de één brak, de ander begon vals te klinken , het was letterlijk een  slijtageslag, een afvallingskoers à la 'They shoot horses, don't they' (zelfverklaarde filmliefhebbers die deze film nog niet hebben gezien kunnen zonder verpinken een kootje van diezelfde pink opofferen voor een illegale kopie of gewoon – wij zijn al te menselijk – hier klikken).  Uiteindelijk bleef er nog één cassette over : Steely Dan , sinds jaar en dag samen met Klara mijn muzikale verpozing in de wagen.

Donald Fagen en wijlen Walter Becker ontmoeten elkaar in '67, maar het duurt tot '72 voordat de eerste LP 'Can't buy a thrill' uitkomt met de hit single 'Do it again'.  Tot '74 is Steely Dan een conventionele groep die op  tournee gaat en platen opneemt, nadien blijven enkel Fagen & Brecker over en bij plaatopnames riepen ze de hulp in van sessiemuzikanten.  In '77 verschijnt 'Aja', hun reputatie als songwriters en studioperfectionisten wordt met deze' best selling album' bevestigd. Muzikanten van dienst waren o.a. Wayne Shorter, Larry Carlton, Steve Gadd en Joe Sample.

Proefrit : Vergeet die verdomde airco even in de auto, want hoe kan je dat zomerse gevoel krijgen als je in een afgesloten vitrinekast rondrijd. Open de ramen en rij richting Oud Rekem – 10 jaar geleden nog uitgeroepen tot mooiste dorp van Vlaanderen.  Duur van de rit : 20 min. = 5 songs van Steely Dan die je uit de boxen laat schallen, summer feeling gegarandeerd.  Nog één tip : bezoek in het kasteel de tentoonstelling "Scene & Unseen" met o.a. prachtig werk van Greet Van Autgaerden.

(as)

ps : De naam 'Steely Dan' is ontleend aan de naam van een gigantische dildo (de Steely Dan III uit Yokohama) uit het controversiële boek 'Naked lunch' van William S. Burroughs.

Lees verder

Aan de slag met Windows 10
Een uitstap plannen, een formulier aanvragen, contact houden met familie in het buitenland,…
Je mist veel als je niet met de computer of internet vertrouwd bent. De computerinitiaties van
de bibliotheek zetten je al een eind op weg. 


Wanneer:

woensdag 5 september, woensdag 12 september, woensdag 19 september, maandag 24 september, woensdag 26 september
van 9.00 tot 12.00u

Waar:

De Poort 
Markt 27 
Wetteren

Prijs (5 lessen): 

gratis, i.s.m. De Leesdijk. 
Geen basiskennis vereist. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is verplicht. 

Info en reserveren:

09 369 26 78 
Lees verder

Barok voor beginners - Lezing door Kathleen Joris
Woensdag 26 september geeft kunsthistorica Kathleen Joris in bib Driehoek een boeiende lezing over barok.
Lees verder