Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 augustus 2018

de Bib: Lezing ‘ Een duivelse transitie’ door Simon Schepers

Lezing ‘Een duivelse transitie’ door Simon Schepers
Een boeiende invalshoek voor het begrijpelijk maken van massageweld, zelfs in de dagdagelijkse leefwereld van jongeren op school, in de metro of het winkelcentrum.
Lees verder

Het zomert Jazz

Ik zou kunnen jongleren met woorden als gesyncopeerde ritmes en akkoordenprogressie of een woordje uitleg geven over de oorsprong, de ontwikkeling, de verschillende sub genres en blablabla zo verder.  En al ben ik een fervent voorstander van woorden en al is de geschiedenis van de jazz ongetwijfeld kleurrijk, fascinerend en turbulent te noemen, wanneer het over muziek gaat moet je in de eerste plaats "luisteren".  Geef het een kans om "under your skin" te kruipen. Blijkt het niets voor jou te zijn, no problemo niet iedereen is volmaakt.

Geen woorden, dan maar proberen om jazz in beeld te vatten.  Als je onderstaande ziet tijdens het beluisteren van swing  heb ik slechts één raad : stop die snoepjes even weg.

Natuurlijk wil ik me er niet makkelijk vanaf maken en dus heb ik zitten snorkelen op het web en kijk,  verborgen achter een wonderbaarlijke koraal vind ik een anekdote over Miles Davis verteld door Herbie Hancock.  De essentie van Jazz – van het leven tout court – op een presenteerblad in nauwelijks 5 min.

Zelfde verhaal in de TED Talk "There are no mistakes on the bandstand" door vibrafonist Stefon Harris.

Zin gekregen ?  Jazz op het plein is halverwege, dus nog 2 gratis concerten te gaan op de tot de verbeelding sprekende locatie van C-mine.

Zin in meer ?  Jazz Middelheim met veel Belgische talent (o.a de Beren, Melanie De B., Robin Verheyen en Nordmann) en met revelatie Kamasi Washington van 9 tot en met 12 aug.  Persoonlijke tip : Steve Coleman & the Five elements.

(as)

Lees verder

De bib verhuist voor even naar de Gentsesteenweg
Na twintig jaar is de bibliotheek aan vernieuwing toe. Van september tot december worden een aantal werken uitgevoerd. Daarom verhuist de bib even naar een andere locatie: de vroegere gebouwen van de belastingdienst aan de Gentsesteenweg 93 (naast de Colruyt). 


Ben je nog op zoek naar vakantielectuur? Of staat de schattenzoektocht van Vlieg nog op jouw to-dolijstje ? Tot en met zaterdag 4 augustus kan je hiervoor terecht in de bibliotheek aan de Markt. Van 6 tot 29 augustus sluit de bib even haar deuren om de collectie te verhuizen naar de tijdelijke locatie. De inleverbus blijft toegankelijk tijdens deze periode. Op donderdag 30 augustus gaat de bib open aan de Gentsesteenweg en snuister je weer naar hartenlust in de boeken.

Naar een gezellige tijdelijke bib

Ook al is dit maar een tijdelijke bib, toch mag het er daar gezellig uitzien. En daar kan de bib wel wat hulp voor gebruiken. Op woensdag 22 augustus strijkt Studio Flamingo neer aan de Gentsesteenweg om er samen met duo's van ouders en hun kinderen leuke raamtekeningen te maken. Je fleurt er de ramen van de bib op en in één adem leer je ook om jouw ramen thuis om te toveren tot echte kunstwerken. Op donderdag 23 augustus gaan kinderen op Overbeke Vertelt aan de slag met Wilde Raven. Ze maken er mooie vlaggen om op te hangen in de bibliotheek. Voor meer info over deze workshops kan je terecht op het mailadres van de bib.

Op maandag 3 en woensdag 5 september kaft je jouw nieuwe schoolboeken in de bibliotheek aan de Gentsesteenweg. Je steekt jouw schoolboeken in een leuk jasje met kaftpapier van de Superwetteraar. Enkele bibmedewerkers staan jou bij voor handige tips en tricks.

Van september tot december vind je de bib op de tijdelijke locatie aan de Gentsesteenweg. De normale openingsuren blijven gelden. Eind januari 2019 verwelkomt de bib jou graag terug in de vernieuwde bibliotheek op de Markt.
Lees verder

Computercursussen oktober 2018

Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie en om in te schrijven

Computercursussen_oktober_2018

Lees verder

Voorlezen

Op zaterdag 4 augustus wordt er voorgelezen in de bib tussen 10:30 en 11u!
Komen jullie ook luisteren?

foto van Bib Tielt-Winge.
Lees verder