Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 augustus 2018

Belg koopt minder smartphones

Belg koopt minder smartphones

Het aantal smartphones dat verkocht wordt in België, is in 2017 voor de eerste keer gedaald. Ook dit jaar lijkt er geen noemenswaardige stijging meer in te zitten. De toestellen die we kopen, worden wel duidelijk duurder.

Lees verder

Helft Belgen bezoekt zijn bank alleen nog digitaal
De helft van alle KBC-klanten stapte vorig trimester geen enkele keer een bankkantoor binnen. Het aantal kantoren zal daardoor verder dalen.
Lees verder

Aantal brouwers in acht jaar verdubbeld

Het aantal Belgische brouwerijen is de voorbije acht jaar verdubbeld tot 278. De nieuwkomers zijn bijna uitsluitend ambachtelijke microbrouwerijen, gericht op de kleinschalige productie van speciaalbieren.

Lees verder

Fietsers verliezen voorrang aan oversteekplaatsen
Op meerdere plaatsen in Vlaanderen wordt de voorrangsregeling op kruispunten met fietspaden aangepast, tot groot ongenoegen van de fietsers. 'Dit is te gek voor woorden.'
Lees verder

Vermiste Gert-Jan (23) is terecht

Gert-Jan Dobbelaere, die sinds 27 juli vermist was in Bosnië-Herzegovina, is terecht. De broer van de 23-jarige jongen uit Zaventem liet via sociale media weten dat ze hem snel zullen weerzien in België.

Lees verder

Wolven bezig aan opmars in Nederland

Het aantal schapen dat dit jaar in Nederland door wolven is gedood, ligt nu al fors hoger dan voorbije jaren. Dit jaar zijn er al zeker 134 schapen gedood door een wolf, tegenover 21 vorig jaar.

Lees verder

Nog nooit zoveel Vlaamse studenten op Erasmus

Spanje is de populairste bestemming voor studenten die voor een deel van hun studies naar het buitenland trekken. Ook leerlingen uit technische en beroepsrichtingen in het middelbaar gaan vaker over de grens voor hun opleiding.

Lees verder

Bekijk 'Grip', de nieuwe single van Bazart

Ze teasden hem al enkele dagen op hun Instagrampagina, maar nu is hij er: 'Grip (omarm me)' is de nieuwe single van Bazart.

Lees verder

Amazon wil eigen ziekenhuizen voor personeel

Amazon wil in de Verenigde Staten centra oprichten waar zijn personeel terecht kan voor eerstelijnsgezondheidszorg. Zo wil de webwinkelreus de gezondheidskosten drukken, zo berichtte de zender CNBC op basis van twee anonieme bronnen.

Lees verder

Adidas wint WK

Duitsland heeft dan toch een beetje gewonnen op het WK in Rusland. Adidas profiteerde meer van het voetbalfeest dan Nike.

Lees verder

Emile Mpenza aan de slag bij Antwerp

Emile Mpenza (40) vervoegt de staf van Antwerp. De ex-Rode Duivel is er al een kleine maand aan de slag als jeugdtrainer. Bij The Great Old traint Mpenza de spelertjes tussen de 11 en 13 jaar. Voor Mpenza zijn het zijn eerste stapjes als trainer, nadat hij in 2014 de schoenen definitief aan de haak hing.

Lees verder

Paradijselijk strand overspoeld door massa plastic
Het anders zo idyllische Playa Medano, in Mexico, is overspoeld door golven plastic afval. Door de naderende komst van een orkaan spoelt er opvallend meer afval aan op het strand aan de Mexicaanse westkust. Dat blijkt uit deze beelden die op sociale media rondgaan.
Lees verder

'Hebben kinderen mij gelukkiger gemaakt? Een hond maakt je ook gelukkig'
Gerda Dendooven is de grande dame van de Vlaamse jeugdliteratuur. Nele Van den Broeck timmert aan de weg om grande te worden, bij voorkeur buiten Vlaanderen. 23 jaar tussen hen in, en dat blijkt een hele wereld. 'Ik voel niet langer de nood mijn eigen kleine leven te fileren, die navelstaarderij kan ik niet meer hebben.' 'Maar het persoonlijke is toch vaak het meest universele?'
Lees verder

EK ATLETIEK. Johnson-Thompson zet Thiam onder druk, maar die antwoordt sterk

Dag 2 in de meerkamp belooft een beklijvend duel te worden tussen Nafi Thiam en de Britse Katarina Johnson-Thompson. Thiam had na de eerste dag 87 punten achterstand, en Johnson-Tompson kan vandaag nog enkele wapens bovenhalen.

Lees verder

Belfius gaat meer dividend uitbetalen aan staat

Bank-verzekeraar Belfius heeft in de eerste helft van het jaar een nettowinst, na belastingen, behaald van 335 miljoen euro. De bank keert een interimdividend van 100 miljoen euro uit aan de staat, de enige aandeelhouder. Het bedrijf zegt ook klaar te zijn voor een beursgang.

Lees verder

Wat u moet doen als u een schadevergoeding wil voor uw geschrapte Ryanair-vlucht

De kans is groot dat u uw reis in het water zag vallen als u een Ryanair-vlucht geboekt had voor vandaag, want er zijn er meer dan 100 geschrapt. Gedupeerde passagiers werden de voorbije dagen op de hoogte gebracht en kregen een alternatieve vlucht of terugbetaling van hun ticket aangeboden. Maar hebben ze ook recht op een schadevergoeding? En hoe krijgen ze die te pakken?

Lees verder

Mislukte plofkraak bij postkantoor Stekene

Overvallers hadden het vannacht gemunt op de bankautomaat bij het postkantoor van Stekene. Maar de plofkraak mislukte, en de overvallers konden geen buit maken. De epidemie van plofkraken lijkt dus nog niet uitgeroeid.

Lees verder

Caravans in Zuid-Frankrijk meegesleurd door rivier na extreme regenval

De hulpdiensten hebben de handen vol in Zuid-Frankrijk. Na extreem regenweer op donderdag kwamen duizenden mensen in de problemen. Onder hen ook veel toeristen die op campings verbleven. De Vlaamse Eline Balemans kon er filmen hoe een nabijgelegen rivier een wildwaterbaan werd, met caravans en aanhangwagens in.

Lees verder

3 op de 4 schoonmakers heeft gezondheidsklachten door werk
ACV Voeding en Diensten voerde een onderzoek naar de zwaarte en gezondheidsrisico's van het schoonmaakberoep. 74% van de respondenten gaf daarin aan fysieke of psychische klachten te ondervinden ten gevolge van het werk. Schoonmakers blijken ook blootgesteld te worden aan bijzondere risico's.
Lees verder

Spotify schakelt versnelling hoger

Tijdens het lanceringsevenement voor de nieuwe Note-smartphone kondigde Samsung een partnerschap aan met Spotify. Het doel van de streamingdienst is duidelijk: een definitieve kloof slaan met Apple Music.

Lees verder

Van kwaad naar erger: Jan Ullrich opgepakt in eigen land na mishandelen prostituee

Nauwelijks een week nadat hij op Mallorca werd opgepakt voor het verstoren van een feestje bij de buren, is Jan Ullrich opnieuw met het gerecht in contact gekomen. Hij werd in Frankfurt opgepakt voor de mishandeling van een prostituee.

Lees verder

EK ATLETIEK. Manon Depuydt naar halve finales 200m, Vanderelst uitgeschakeld

Manon Depuydt heeft zich vrijdag op het EK atletiek in de Duitse hoofdstad Berlijn geplaatst voor de halve finales van de 200 meter.

Lees verder

Dokters: "Voormalig F1-kampioen Niki Lauda kroop door het oog van de naald"
Tweeënveertig jaar na zijn vreselijke crash op de Nürburgring is Niki Lauda weer door het oog van de naald gekropen. Zijn dokters leggen uit waarom het tot een longtransplantatie moest komen voor de Oostenrijker.
Lees verder

Amateurbeelden tonen hoe supermarkt instort in Lombok

Het Indonesische Lombok kampt nu al twee weken met zware aardbevingen. Donderdag werd het eiland opnieuw getroffen door een naschok. Op sociale media gaan beelden de wereld rond van een supermarkt die instort. Er vielen daarbij geen gewonden.

Lees verder

Vlamingen in Zuid-Frankrijk: 'Iedereen helpt, maar de ellende is groot'

Duizenden toeristen zijn door de hevige regenval in Zuid-Frankrijk in de problemen geraakt. Daar zijn ook Vlamingen bij. 'Caravans dreven voorbij, de rivier werd een wildwaterbaan', getuigt Eline aan Het Nieuwsblad. Ook Marieke, die halsoverkop met haar jonge kinderen naar huis vertrok, is erg aangedaan.

Lees verder

Dimitri Vegas en Like Mike lanceren minicollectie

De Vlaamse top-dj's Dimitri Vegas en Like Mike verruimen hun commerciële imperium met een minicollectie die gebaseerd is op Spider-Man.

Lees verder

Daar zijn de Perseïden weer

Er is een topweekend op komst voor liefhebbers van vallende sterren. De aarde koerst opnieuw door de meteorenzwerm Perseïden, en u zult heel wat mogen wensen.

Lees verder

Toeristen vechten om beste selfieplek

Een ruzie om de beste plaats om een selfie te nemen nabij de Trevi-fontein in Rome, is volledig ontaard. De politie moest woensdagavond tussenbeide komen om de toeristen uit elkaar te halen. Het incident doet de discussie over het beperken van het bezoek aan de plaats weer oplaaien.

Lees verder

Indrukwekkende Sacoor loodst mannen 4x400 naar finale, vrouwen volgen voorbeeld

De Belgian Tornados hebben met een reserveploeg indrukwekkend hun reeks gewonnen in de halve finales van de 4x400 meter. De vrouwenploeg volgde een half uur later het goede voorbeeld.

Lees verder

Minstens vier doden bij schietpartij in Canada

Bij een schietpartij in Fredericton, in het oosten van Canada, zijn minstens vier mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

Lees verder

LottoNL-Jumbo neemt jonge Nederlander over van Team Sunweb

Lennard Hofstede heeft een tweejarig contract getekend bij Team LottoNL-Jumbo. Daarnaast blijft Daan Olivier langer aan de Nederlandse World Tour-ploeg verbonden. Zijn contract is met een jaar verlengd.

Lees verder

Voedselcrisis dreigt in Noord-Korea

Noord-Korea dreigt ten prooi te vallen aan een voedselcrisis. Oorzaak van de schaarste is de aanhoudende hittegolf.

Lees verder

Serge Pauwels wordt ploegmaat Van Avermaet bij CCC

Serge Pauwels fietst volgend seizoen voor het Poolse CCC, de opvolger van BMC. De Antwerpenaar verlaat Team Dimension Data en wordt ploegmaat van Greg Van Avermaet.

Lees verder

Serge Pauwels wordt ploegmaat van Greg Van Avermaet bij CCC

Serge Pauwels fietst volgend seizoen voor het Poolse CCC, de opvolger van BMC. De Antwerpenaar verlaat Team Dimension Data en wordt ploegmaat van Greg Van Avermaet.

Lees verder

Primeur: Emma Plasschaert bezorgt België eerste wereldtitel in het zeilen

Emma Plasschaert (24) is de nieuwe wereldkampioene in de Laser Radial klasse. Een 5de plaats in de afsluitende Medal Race in het Deense Aarhus volstond voor de Oostendse om haar eerste wereldtitel binnen te halen. Het is de eerste Belgische wereldtitel in het zeilen.

Lees verder

EK ATLETIEK. Thiam komt aan de leiding met superworp tijdens speerwerpen

Dag 2 in de meerkamp belooft een beklijvend duel te worden tussen Nafi Thiam en de Britse Katarina Johnson-Thompson. Thiam had na de eerste dag 87 punten achterstand. Johnson-Tompson vergrootte die in het verspringen tot 113 punten. Maar met alweer een geweldige worp op het ultieme moment, boog Thiam dat in het speerwerpen om naar een voorsprong van 192 punten.

Lees verder

N-VA beschuldigt Close van bewust verzuim in migratieproblematiek

Brussels burgemeester Philippe Close werd door de N-VA tot nog toe als 'correct' bestempeld, ook al is hij van de PS. Maar de liefde is over en nu vliegen de verwijten heen en weer.

Lees verder

Twee Belgische juristen dood in Zuid-Afrika: Rwandees complot of 'wilde speculaties'?

De twee Belgische juristen die onlangs in Zuid-Afrika dood werden aangetroffen, kenden elkaar goed. De familie van de Belgisch-Rwandese Thomas Ngeze gaat uit van dubbel kwaad opzet en ziet er de hand in van de Rwandese geheime dienst. De vader van Pieter-Jan Staelens ziet geen verband. 'Ik ben bang van wilde speculaties. Mogelijk was het een stom ongeval.'

Lees verder

Twee Belgische juristen dood in Zuid-Afrika: Rwandees complot of 'wilde speculaties'?

De twee Belgische juristen die onlangs in Zuid-Afrika dood werden aangetroffen, kenden elkaar goed. De familie van de Belgisch-Rwandese Thomas Ngeze gaat uit van dubbel kwaad opzet en ziet er de hand in van de Rwandese geheime dienst. De vader van Pieter-Jan Staelens ziet geen verband. 'Ik ben bang van wilde speculaties. Mogelijk was het een stom ongeval.'

Lees verder

Lionel Messi volgt Andres Iniesta op en krijgt aanvoerdersband bij Barcelona

Lionel Messi is de nieuwe aanvoerder van Barcelona. Dat heeft de Catalaanse grootmacht vrijdag bekendgemaakt. De 31-jarige Argentijn neemt de band over van Andrés Iniesta, die Barça deze zomer verliet voor het Japanse Vissel Kobe.

Lees verder

Verdachte opgepakt na dodelijke schietpartij in Canada
Bij een schietpartij in Fredericton, de hoofdstad van de staat New Brunswick, in het oosten van Canada, zijn minstens vier mensen om het leven gekomen. Daarbij zijn twee politieagenten. Er is intussen een verdachte opgepakt.
Lees verder

Vrijdagavond, tv-avond?

De hittegolf zit erop, dus ik kan zonder schuldgevoel eens in uw zetel zitten en tv kijken in plaats van sangria te slurpen op een terrasje op vrijdagavond.

Lees verder

En op tamboerijn: Dave Grohl!

Met de minidocumentaire 'Play' brengt Foo Fighters-spilfiguur Dave Grohl een 23 minuten durende ode aan het plezier van een instrument bespelen.

Lees verder

Tweet Trump duwt Turkse lira verder omlaag

Nadat de Turkse munt zware klappen had gekregen door uitspraken van president Recep Tayyip Erdogan, daalde de munt vrijdagnamiddag nog verder door tweets van de Amerikaanse president Donald Trump.

Lees verder

Tweet Trump duwt Turkse lira verder omlaag

Nadat de Turkse munt zware klappen kreeg door uitspraken van president Recep Tayyip Erdogan, daalde de munt vrijdagnamiddag nog verder door tweets van de Amerikaanse president Donald Trump.

Lees verder

Joods Forum heeft bedenkingen bij nieuwe CD&V-kandidate Friedman

Vanmorgen stelde Kris Peeters trots de nieuwe CD&V-kandidate Rezi Friedman voor, een joods-orthodoxe. En wat CD&V kon verwachten, gebeurde ook: binnen de Joodse gemeenschap is lang niet iedereen enthousiast. Haar vader wordt 'de gekke rabbijn' genoemd.

Lees verder

Joods Forum heeft bedenkingen bij nieuwe CD&V-kandidate Friedman

Vanmorgen stelde Kris Peeters trots de nieuwe CD&V kandidate Rezi Friedman voor, een joods-orthodoxe. En wat CD&V kon verwachten, gebeurde ook: binnen de Joodse gemeenschap is lang niet iedereen enthousiast. Haar vader wordt 'de gekke rabijn' genoemd.

Lees verder

Voedselcrisis dreigt in Noord-Korea

Noord-Korea dreigt ten prooi te vallen aan een voedselcrisis. Oorzaak van de schaarste is de aanhoudende hittegolf.

Lees verder

Wat is de Lira nog waard?

De Turkse valutacrisis loopt uit de hand. Dat is slecht nieuws voor Europa. 'De doos van Pandora staat half open.'

Lees verder

Uitzonderlijk druk op de wegen, ook in Frankrijk zwart weekend

Het belooft een bijzonder druk weekend te worden op de Belgische wegen. Ook in Frankrijk staat een tweede zwart weekend voor de deur. Vooral in de Rhônevallei moeten de bestuurders rekening houden met vertragingen, zowel richting zuiden als voor het terugkerende verkeer.

Lees verder

Skiërs zien vulkaan uitbarsten vanop skilift
Het was toch even schrikken voor de aanwezigen in dit Chileense skigebied. Toen ze de skilift namen, zagen ze plots een gigantische zwarte rookpluim boven de witte bergtoppen. Omwonenden maken zich op voor erger, maar voorlopig blijft het skigebied gewoon open.
Lees verder

Waarom er zoveel overstromingen zijn in Zuid-Frankrijk

Stortregens in het Zuid-Franse departement Gard hebben gisteren drie campings onder water gezet. Zo'n 750 mensen moesten worden geëvacueerd. Elk jaar teisteren overstromingen de regio door de zogenaamde 'épisodes méditerranéens'.

Lees verder

Ook Batshuayi heeft zijn transfer beet: Rode Duivel ruilt Chelsea voor Valencia

Michy Batshuayi voetbalt komend seizoen voor het Spaanse Valencia. De 24-jarige aanvaller van de Rode Duivels wordt voor één seizoen uitgeleend door Chelsea aan de Spaanse topclub. Na Witsel, Dendoncker en Courtois is Batshuayi de vierde Rode Duivel die zijn WK verzilvert.

Lees verder

Ook Batshuayi heeft zijn transfer beet: Rode Duivel ruilt Chelsea voor Valencia

Michy Batshuayi voetbalt komend seizoen voor het Spaanse Valencia. De aanvaller van de Rode Duivels wordt voor één seizoen uitgeleend door Chelsea aan de Spaanse topclub.

Lees verder

Twee Duitsers in voorhechtenis na overstroming camping in Frankrijk

In een camping in het Zuid-Franse Saint-Julien-de-Peyrolas werden donderdag 126 jongeren geëvacueerd door overstromingen. De voorzitter en vicevoorzitter van het terrein zijn vrijdag in voorhechtenis genomen.

Lees verder

WorldTour beachvolley Moskou - Koekelkoren / Van Walle uitgeschakeld in zestiende finale

Dries Koekelkoren en Tom van Walle (FIVB-20) werden vrijdag uitgeschakeld in de zestiende finales van het WorldTour beachvolleybaltoernooi in Moskou. Het Belgische duo verloor met 17-21, 21-18 en 15-9 van de Russen Ilya Leshukov en Konstantin Semenov (FIVB-18).

Lees verder

Bejaarden die wegliepen naar metalfestival waren niet bejaard en gingen niet naar metalfestival

Opmerkelijk nieuws uit Duitsland eerder deze week: de politie van Duitsland vond twee bejaarden terug op metalfestival Wacken Open Air, nadat ze 'ontsnapt' waren uit een rusthuis. Nu blijkt dat de vork toch lichtjes anders in de steel zit.

Lees verder

Vier ongewoon oude overvallers opgepakt in Elsene

In Elsene hebben de speciale eenheden van de federale politie donderdag vier mannen opgepakt die op het punt stonden een overval te plegen. Het ging om vier mannen tussen 52 en 64 jaar oud die allesbehalve onbekenden waren voor het gerecht. Drie van hadden elk al verschillende veroordelingen opgelopen voor gewapende en gewelddadige overvallen. Dat wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Lees verder

Vier ongewoon oude overvallers opgepakt in Elsene

In Elsene hebben de speciale eenheden van de federale politie donderdag vier mannen opgepakt die op het punt stonden een overval te plegen. Het ging om vier mannen tussen 52 en 64 jaar oud die allesbehalve onbekenden waren voor het gerecht. Drie van hadden elk al verschillende veroordelingen opgelopen voor gewapende en gewelddadige overvallen. Dat wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Lees verder

Wegen en Verkeer blijft voorrang voor auto's op fietsen verdedigen

Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft de nieuwe regeling op oversteekplaatsen voor fietsers verdedigen. CD&V begrijpt niet dat fietsers overal hun voorrang kwijt zijn.

Lees verder

Standard pleit procedurefouten: Wesley en Carcela moeten nog een week wachten op verdict

Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard) en Eric Ocansey (Eupen) weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn. De spelers kregen begin deze week een schorsing voor respectievelijk zes, twee en vier wedstrijden en gingen daar allemaal tegen in beroep. Gisteren zou normaal de definitieve uitspraak volgen, maar omdat er volgens Standard procedurefouten zijn gemaakt is alles uitgesteld naar volgende week.

Lees verder

IJzersterke Marten Van Riel pakt bronzen medaille op EK triatlon

België heeft vrijdagavond een twaalfde medaille veroverd op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow. Marten Van Riel bezorgde ons land een bronzen plak in het triatlon bij de mannen. Jelle Geens werd vijfde. Het goud ging na 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen naar de Fransman Le Corre. De zilveren medaille was voor de Spanjaard Alarza. Topfavoriet en Olympisch kampioen Alistair Brownlee (Groot-Brittannië) ging ten onder in het afsluitende loopnummer.

Lees verder

Chelsea-coach zegt dat Hazard blijft, Rode Duivel toont blijdschap met geweldig dansje

Thibaut Courtois rondde donderdag zijn droomtransfer af en werd als een koning onthaald bij Real Madrid, waar hij een contract voor zes seizoenen ondertekende. Eden Hazard lijkt zo na openlijk geflirt met Real verweesd achter te blijven in Londen, Chelsea hield immers het been stijf en wou van geen transfer weten.

Lees verder

Het wordt druk op de wegen: 'zwart verkeersweekend' begint vroeg

Het belooft een bijzonder druk weekend te worden op de Belgische wegen. Ook in Frankrijk staat een tweede zwart weekend voor de deur. Vooral in de Rhônevallei moeten de bestuurders rekening houden met vertragingen, zowel richting zuiden als voor het terugkerende verkeer.

Lees verder

Het verrassende succes van Nederland als Erasmusbestemming

Frankrijk en Spanje zijn de populairste bestemmingen voor Erasmusstudenten. Nederland staat op drie. Verrassend? Nederland blijkt vooral interessant te zijn voor stages.

Lees verder

Honderden Belgische onderzoekers publiceerden in 'neptijdschriften'

Honderden academici van Belgische universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben studies gepubliceerd in gekende rooftijdschriften, vaak ook 'neptijdschriften' genoemd. Zij publiceren artikels, doorgaans tegen betaling, zonder fatsoenlijke kwaliteitskeuring, blijkt uit onderzoek van De Morgen.

Lees verder

Anderlecht-dames verliezen tweede kwalificatiewedstrijd tegen Gornik Leczna

De Anderlecht Ladies hebben vrijdag in het Schotse Edinburgh in hun tweede Champions League-wedstrijd een 0-1 nederlaag geleden tegen het Poolse Gornik Leczna. Door de 7-0 overwinning van Glasgow City tegen het Georgische FC Martve was Anderlecht bij een overwinning tegen Leczna zeker geweest van een ticket voor de groepsfase van de Champions League, maar nu zal het tegen Martve nog om de knikkers gaan.

Lees verder

Simon Yates wint slotrit Ronde van Polen, eindzege voor Michal Kwiatkowski

Michal Kwiatkowski (Sky) heeft vrijdag de eindzege in de 75e Ronde van Polen (WorldTour) op zak gestoken. De 28-jarige Pool volgt Dylan Teuns op de erelijst op. De zevende en laatste etappe werd gewonnen door de 26-jarige Brit Simon Yates (Mitchelton-SCOTT). Na 136,6 kilometer van Bukovina Resort naar Bukowina Tatrzanska had die twaalf seconden voor op de Fransman Thibau Pinot, die om de tweede plaats in een sprint met negen de Italiaan Davide Formolo achter zich hield.

Lees verder

EK atletiek. Michael Obasuyi laatste in halve finale 110m horden

Michael Obasuyi is vrijdag achtste en laatste geworden in zijn halve finale van de 110m horden. Net als in de reeksen liet hij 13.78 optekenen, drie honderdsten boven zijn Belgisch record U20. "Dit was mijn beste wedstrijd van het seizoen. 's Avonds lopen in het Olympisch Stadion, mooier kan een race niet zijn."

Lees verder

Kris Peeters: 'Conflict Ryanair stopt niet aan landsgrenzen'

Vice-eersteminister en minister van Werk Kris Peeters wil in dialoog gaan met zijn collega-ministers van andere landen waar de piloten van Ryanair staken. Hij wil de ministers van Werk van Nederland, Zweden, Duitsland, Spanje en Frankrijk vragen de handen in elkaar te slaan.

Lees verder

Grand slam voor Thiam! Na olympisch goud en wereldtitel nu ook Europees kampioene op de zevenkamp

Nafi Thiam heeft nog maar eens Belgische sportgeschiedenis geschreven. Na olympisch goud en de wereldtitel, veroverde onze landgenote vrijdagavond in Berlijn ook de Europese titel op de zevenkamp. Goed voor de zogenaamde grand slam in de atletiek. Het laatste gaatje op het indrukwekkende palmares van Thiam is op haar 23e al gevuld. Een geweldige worp in het speerwerpen bleek cruciaal om haar Britse concurrente Katarina Johnson-Thompson definitief KO te slaan.

Lees verder

Lijk gevonden in natuurgebied in Evere

In het natuurgebied Het Moeraske in Evere is vrijdagnamiddag een lijk gevonden. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het parket van Brussel.

Lees verder

Europees zilver en brons voor Kevin en Jonathan Borlée op 400 meter

Kevin Borlée en Jonathan Borlée hebben voor een unieke prestatie gezorgd op het EK atletiek in Berlijn. De tweelingbroers pakten allebei een medaille op de 400 meter in de finale van het Europees kampioenschap. Kevin Borlée nam zilver, Jonathan Borlée was goed voor brons. Het goud ging in 44.78 naar de Brit Matthew Hudson-Smith.

Lees verder

Philip Catherine: opgefrist na 44 jaar

Philip Catherine had zichzelf met zijn Reunion band geen gemakkelijke taak opgelegd op Jazz Middelheim.

Lees verder

Zomertransfers Danjuma en Schrijvers bezorgen Club Brugge vlotte overwinning tegen Kortrijk
Club Brugge heeft in de opener van de derde speeldag van de Jupiler Pro League met de vingers in de neus gewonnen van KV Kortrijk. In een uitgeregend Jan Breydelstadion werd het 3-0 voor de landskampioen. Na twee goals à la Izquierdo van nieuwkomer Danjuma was de match na acht minuten al gespeeld. Siebe Schrijvers, een andere zomertransfer, zette na de pauze met een knappe goal de eindstand op het bord. Club Brugge start de competitie met een perfect rapport van negen op negen, KV Kortrijk blijft onderin bengelen met één punt uit drie matchen.
Lees verder

EK atletiek. Hanne Claes verrast met vierde plaats op 400m horden, Debjani achtste op 1.500 meter

Hanne Claes is vrijdagavond bijzonder knap vierde geworden op de 400 meter horden bij de vrouwen. Onze landgenote finishte na een erg sterke laatste rechte lijn in 55.75 . Het goud ging naar de Zwitserse Léa Sprunger in 54.33. De Oekraïense Anna Ryzhykova (54.51) en de Britse Meghan Beesley (55.31) vervolledigden het podium.

Lees verder

Nafi Thiam door het dolle heen met grand slam: "Dit is gewoon gek!"

Nafi Thiam heeft vrijdag op het EK atletiek in Berlijn opnieuw geschiedenis geschreven. Na een nek-aan-nekrace met de Britse Katarina Johnson-Thompson veroverde ze het goud in de zevenkamp. "Ik heb het uiterste uit mezelf proberen te halen, want ik wou niet met spijt hier vertrekken", verklaarde de 23-jarige Thiam na afloop.

Lees verder

Westerlo geraakt niet voorbij tien man van Beerschot

Beerschot Wilrijk en Westerlo hebben vrijdagavond in de openingswedstrijd van de tweede speeldag van de eerste klasse B 1-1 gelijkgespeeld. Ondanks de rode kaart van Beerschot-speler Loris Brogno wist Westerlo de drie punten niet mee naar de Kempen te nemen.

Lees verder

Lukaku en Fellaini openen Premier League met zege tegen Leicester City

De openingsmatch van de Premier League is vrijdagavond door Manchester United met 2-1 gewonnen tegen Leicester City. Paul Pogba en Luke Shaw scoorden aan het begin en het einde van de wedstrijd. De aansluitingstreffer van Vardy in de blessuretijd kwam te laat voor de bezoekers. Lukaku (67e minuut) en Fellaini (84e minuut) vielen in de tweede helft in. Lukaku miste in het slot van de match een open doelkans oog in oog met keeper Schmeichel.

Lees verder

Lukaku en Fellaini openen Premier League met zege tegen Leicester City

De openingsmatch van de Premier League is vrijdagavond door Manchester United met 2-1 gewonnen tegen Leicester City. Paul Pogba en Luke Shaw scoorden aan het begin en het einde van de wedstrijd. De aansluitingstreffer van Vardy in de blessuretijd kwam te laat voor de bezoekers. Lukaku (67e minuut) en Fellaini (84e minuut) vielen in de tweede helft in. Lukaku miste in het slot van de match een open doelkans oog in oog met keeper Schmeichel.

Lees verder

Internationale zorgen om Belgische frieten

De aardappeltelers hebben door de droge en hete periode een zware zomer. De oogst zal dit jaar zeker 30 procent lager uitvallen dan anders. Dat is slecht nieuws voor onze frieten. Zelfs in het buitenland maken ze melding van de problemen met 'het symbool van België'.

Lees verder

Jasper Philipsen sprint naar eerste profzege in Ronde van Utah

Jasper Philipsen heeft vrijdag de vierde etappe in de 14e editie van de Ronde van Utah (cat. 2.BC) gewonnen. De 20-jarige neoprof van het Amerikaanse Hagens Berman Axeon, het team van Axel Merckx, was na 110,1 kilometer met start en aankomst in Salt Lake City de snelste in een massasprint. Hij liet de Amerikanen Travis McCabe en Kiel Reijnen achter zich.

Lees verder