Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 augustus 2018

Antwerpse luchtvaartmaatschappij neemt Nederlandse sectorgenoot over

Antwerpse luchtvaartmaatschappij neemt Nederlandse sectorgenoot over
De Antwerpse chartermaatschappij The Aviation Factory heeft haar Nederlandse vakgenoot TradeFairs, gespecialiseerd in vluchten naar vakbeurzen, overgenomen. We halen steeds meer business naar Antwerpen", zegt Carl Legein, CEO van The Aviation Factory.
Lees verder

Vrachtwagen verplettert auto met moeder, oma en twee peuters: "Pas na de klap is hij beginnen te remmen"
Vier dodelijke slachtoffers van één familie, ­onder wie twee kindjes van amper drie jaar oud. De balans van het tragische ongeval op de E34 in Maldegem gisteren is bijzonder zwaar. Moeder Maaike Verstuyf zou vandaag haar 38ste verjaardag vieren. Ze had geen schijn van kans om de vrachtwagen die...
Lees verder

Dure sigaretten drijven rokers naar goedkope namaak
Er zijn in ons land vorig jaar 330 miljoen illegale sigaretten gerookt. "We zien steeds vaker illegale fabriekjes in Vlaanderen opduiken waar namaaksigaretten worden gemaakt."
Lees verder

Dader zuuraanval was geen onbekende voor gerecht: "Hij is een gevaarlijke zot"
De 40-jarige Ragna S. vecht in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis voor haar leven. Ze werd gisteren aan de bushalte op het Sint-Jansplein overgoten met zwavelzuur door haar rancuneuze ex-vriend Jean Pierre W. (57). Ze rende in paniek over het plein en kreeg de eerste zorgen van een zorgkundige in...
Lees verder

STANDPUNT. Het vonnis van Francken: "Dit is glad ijs"
Dat Theo Francken (N-VA) werk maakt van het uitwijzen van mensen die hier illegaal zijn en die veroordeeld werden voor een misdrijf, is een goede zaak. Wie hier onderduikt en dan nog eens de criminele toer opgaat, heeft geen half been meer om op te staan. Als gemeenschap ben je zo iemand ook liever...
Lees verder

Duizenden personen geschrapt uit bevolkingsregister na controversiële woonstcontroles
De politiekorpsen van de negen gemeenten van het Kanaalplan in het Brussels gewest hebben het afgelopen jaar 94.809 woonstcontroles uitgevoerd, waarbij de politie checkt of iemand daadwerkelijk woont op het adres waar hij is ingeschreven. De woonstcontroles waren een speerpunt van het Kanaalplan...
Lees verder

Na "abnormaal warme maand" wellicht opnieuw hittegolf op komst
Het lijkt er sterk op dat er een nieuwe hittegolf voor de deur staat. De komende dagen wordt het opnieuw puffen bij temperaturen tot boven de 30 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Brussels Aiport behoort tot de duurste Europese luchthavens om taxi te nemen
Een taxiritje van de luchthaven naar het stadscentrum kost in Brussel tussen de 3 en 5 euro per kilometer. Brussels Airport staat daarmee op de zesde plaats in de top 10 van duurste Europese luchthavens om een taxi te nemen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse reiswebsite...
Lees verder

Doel 3 ligt opnieuw stil voor kleine herstelling
Kort na de heropstart van Doel 3 op maandag 23 juli, ligt de kernreactor sinds zondagmiddag alweer stil. "Het gaat om een technisch probleem in het niet-nucleaire gedeelte dat pas aan het licht kwam toen de centrale weer voor 100 procent actief was", zegt woordvoerster Nele Scheerlinck woensdag.
Lees verder

Reddingsactie in Brugse Belfort: hulpdiensten moeten toerist reanimeren nadat hij onwel werd
Een reddingsactie in het Brugse Belfort kon vanmorgen op heel wat bekijks rekenen. Een toerist werd er onwel tijdens het beklimmen van de trappen. De hulpdiensten snelden ter plaatse en slaagden erin de vijftiger te reanimeren.
Lees verder

DISCUSSIE. Is er nog plaats voor expresswegen in ons verkeer?
Vier dodelijke slachtoffers van één familie, ­onder wie twee kindjes van amper drie jaar oud. De balans van het tragische ongeval op de E34 in Maldegem gisteren is bijzonder zwaar.
Lees verder

Piloten van Ryanair gaan staken op 10 augustus
De Belgische piloten van Ryanair kondigen een nieuwe staking aan. Op 10 augustus leggen ze het werk neer. Ook in Zweden, Duitsland, Nederland en mogelijk ook Portugal zal er dan gestaakt worden.
Lees verder

Parket laat vrachtwagenchauffeur die ongeval met 4 doden veroorzaakte vrij onder voorwaarden
De vrachtwagenchauffeur die gisteren het dodelijk verkeersongeval in Maldegem veroorzaakte, is deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Die besliste na het verhoor om de man vrij te laten, weliswaar onder strikte voorwaarden.
Lees verder

Kortrijks gemeenteraadslid tegen buurman: "Als je Pakistaans of Afrikaans bent, dan ben je een stuk stront voor mij"
Steve Vanneste, gemeenteraadslid in Kortrijk en kandidaat voor Vlaams Belang, heeft zich van zijn kleinste kant getoond tijdens een burenruzie. Op een filmpje is te zien hoe hij racistische uitspraken in het rond strooit. "Hij is bereid zijn plaats af te staan als zijn kandidatuur de partij zou...
Lees verder

Brusselse ring volledig afgesloten na ongeval met vrachtwagen: "Vermijd de omgeving"
De Brusselse binnen- en buitenring zijn woensdagavond sinds 17.30 uur volledig afgesloten ter hoogte van Halle, nadat bij een zwaar verkeersongeval een vrachtwagen is uitgebrand. Omdat vrachtwagen onder een brug is uitgebrand, moet de stabiliteit van de brug gecontroleerd worden door ingenieurs....
Lees verder

Op weg naar ­warmste zomer ooit in ons land
Het lijkt er sterk op dat er meteen een nieuwe hittegolf voor de deur staat. Het wordt opnieuw gloeiend heet de komende dagen, temperaturen tot boven de 30 graden, waardoor we op koers zitten voor de warmste zomer ooit. Voorlopig is de zomer van 2003 de warmste met gemiddeld 19,7 graden. "
Lees verder

Slachtofferhulp en politie raden aan om zo snel mogelijk aangifte te doen van stalking
Ragna S. zou pas zaterdag een klacht indienen, na maanden- lange stalking door haar ex-vriend. Volgens Slachtofferhulp zijn slachtoffers van stalking vaak bang om niet geloofd te worden, en is een klacht indienen niet evident. Bovendien is voldoende bewijs verzamelen ook van belang. "En betrek de...
Lees verder

STANDPUNT. Uiteraard volkomen onschuldig
Het is weer zover. Er ligt weer eens een Belgische kernreactor stil wegens een defect. Uiteraard een volkomen onschuldig akkefietje, ver van het nucleaire gedeelte van de centrale, dat natuurlijk geen enkel gevaar inhoudt voor de bevolking.
Lees verder

Doel 3 opnieuw buiten strijd: na 10 maanden stilstand nog geen 10 dagen actief
Kernreactor Doel 3 heeft het hele voorjaar stilgelegen. Maar kort na de heropstart vorige week ligt de reactor er opnieuw een week uit. Volgens Electrabel gaat het om een defect aan een onderdeel van de stoomgenerator.
Lees verder

Honderdtal kinderen op kamp geveld door voedselvergiftiging
In een maand tijd zijn bijna ­honderd kinderen op kamp geveld door een voedselvergiftiging. Het federaal voedselagentschap (FAVV) moest al op acht jeugdkampen tussenkomen, meer dan dubbel zoveel als normaal.
Lees verder