Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 augustus 2018

Als je geen kinderen hebt, ben je dan kinderloos of kindervrij?

Als je geen kinderen hebt, ben je dan kinderloos of kindervrij?
Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: International Childfree Day.
Lees verder

Japan ligt in Antwerpen, als je bij Akiba Station binnenstapt: "Het is een droom, en dromen geef je niet zomaar op"
Wie in de wereld van Karsten Fouquaet champignons eet, die verdubbelt in lengte. En bevrijd je Prinses Peach, dan is het spel gespeeld. Jawel, Japan ligt in Antwerpen: welkom in Akiba Station.
Lees verder

Dubbel zoveel slachtoffers van tienerpooiers: "Het gaat geen meter vooruit"
Het aantal gemelde gevallen van uitgebuite meisjes door tienerpooiers zal dit jaar verdubbelen in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Payoke vzw en Child Focus die De Morgen kon inkijken. Beide organisaties roepen de Vlaamse overheid tot de orde. "Het gaat geen meter vooruit."
Lees verder

Een op de tien Belgen bewust kinderloos
Trouwen, kindje, bouwen? Niet per se. Uit een onderzoek van de VUB blijkt dat een op de tien Belgen tussen 25 en 35 jaar bewust kiest voor geen kinderen. Ons land voert daarmee met kop en schouders de Europese rangschikking aan. Vooral voor mannen hoeft een nageslacht niet per se.
Lees verder

Antwerps premetroverkeer verstoord door verdacht pakket
In Antwerpen heeft de politie de Pelikaanstraat ter hoogte van het Centraal Station afgesloten na de vondst van een verdacht pakket.
Lees verder

Doel 3 ligt na een week opnieuw stil wegens technisch defect
Een week na de heropstart van Doel 3 ligt de kernreactor sinds zondagmiddag alweer stil. "Het gaat om een technisch probleem in het niet-nucleaire gedeelte dat pas aan het licht kwam toen de centrale weer voor 100 procent actief was"zegt woordvoerder Nele Scheerlinck. De centrale had tien maanden stilgelegen na betondegradatie.
Lees verder

Slachtoffer zuuraanval is over 40 procent van haar lichaam verbrand, verdachte wordt vandaag verhoord
De 40-jarige vrouw die gisteren op het Antwerpse Sint-Jansplein werd overgoten met zwavelzuur verkeert nog steeds in levensgevaar en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Dat zegt het ZNA Stuivenberg, waar de vrouw verblijft in het gespecialiseerde brandwondencentrum. 
Lees verder

Barbie met hoofddoek is nu te koop
Lang verwacht en nu ook echt te koop: Barbie met een hoofddoek. Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad stond daarvoor model.
Lees verder

Facebook en Instagram tonen hoeveel tijd je erop spendeert (en helpt je minderen)
Vanaf vandaag is het mogelijk om op Facebook en Instagram te zien hoeveel tijd je er dagelijks spendeert. Je kunt ook instellen dat je een melding krijgt zodra je te lang op het sociale netwerk aan het scrollen bent.
Lees verder

Advocaat familie Mawda: "Opgepakte chauffeur niet belangrijkste verantwoordelijke van drama, dat is de agent die schoot"
De bestuurder van de bestelwagen waarin de Koerdische kleuter Mawda op 17 mei het leven liet tijdens een politie-achtervolging werd maandag in het Verenigd Koninkrijk aangehouden. De familie van Mawda noemt dit positief nieuws, maar hun advocaat Olivier Stein wijst erop dat de belangrijkste verantwoordelijke van het drama de politieman is die het dodelijk schot vuurde.
Lees verder

Kris Peeters ziet geen graten in 'Blind Getrouwd'
Volgens minister van Economie Kris Peeters overtreedt het populaire VTM-programma 'Blind Getrouwd' de wet op huwelijksbemiddeling niet. Het programma fungeert niet als huwelijksbureau omdat de deelnemers geen vergoeding betalen. 
Lees verder

Earl Johnson, liet het basketbalveld voor de Thalys-locomotief: "Daar stond ik, bij die NBA-sterren. Bloednerveus"
Door het zwart van de nacht rijdt Earl Johnson naar Frankrijk. Dan denkt hij aan Lebron James, aan Jamaica of aan Bosnië. Aangekomen in Parijs sluit hij het portier en kijkt naar zijn trein. Die is donkerrood en tweehonderd meter lang.
Lees verder

Brusselse ring volledig afgesloten in beide richtingen door zwaar ongeval in Halle
De Brusselse binnen- en buitenring zijn omstreeks 18 uur nabij Halle volledig afgesloten, nadat bij een zwaar verkeersongeval een vrachtwagen uitgebrand is. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Koop eens een bos, voor 15.000 euro hebt al u een hectare
Niet iedere Vlaming droomt alleen maar van bouwgrondFilantropen, boomknuffelaars en zakenlui hebben hun oog laten vallen op de Vlaamse bossen. "Maar laat de boel niet verloederen", zeggen kenners.
Lees verder

'Kleiner, goedkoper, veiliger': hoe de nucleaire industrie zichzelf wil heruitvinden
Nu zonnepanelen en windmolens steeds goedkoper worden, staat de ooit zo machtige nucleaire industrie stilaan voor de keuze: zichzelf heruitvinden of ten onder gaan. Minikerncentrales moeten de renaissance inluiden.
Lees verder

Pas aan de toog wordt duidelijk wat er ander is aan Zomerpatio, een Antwerpse zomerbar
Water, frisdrank, koffie, thee, soep en croque-monsieurs. Zomerpatio in Antwerpen is misschien niet de hipste, maar wel de bijzonderste aller zomerbars. Precies op maat gemaakt voor de mensen met verslavings- en andere problemen.
Lees verder

Belgische gevangenen blijven aan de slag voor callcenters: proefproject positief geëvalueerd
Een proefproject in de gevangenis van Beveren, waarbij eind vorig jaar enkele gedetineerden vanuit hun cel mochten werken voor een callcenter, is over de hele lijn positief geëvalueerd. 
Lees verder

Al 94 kinderen ziek op kamp door voedselvergiftiging: "Hitte is de boosdoener"
In de voorbije maand juli zijn al 94 kinderen op kamp ziek geworden door een voedselvergiftiging. Dat is uitzonderlijk veel. Het federaal voedselagentschap (FAVV) is al bij acht jeugdkampen moeten tussenbeide komen, dubbel zoveel als in een doorsnee zomer, schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.
Lees verder

Superjacht Piqueur verkocht aan rijke Turk
De Rubeccan, het imposante luxejacht van de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur, is eindelijk verkocht. Na een procedure die meer dan een jaar aansleepte, is het schip in Turkse handen. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Supersnelle behandeling tegen wespengifallergie nu ook in België: "Goedkoper en minder tijdrovend"
Wie allergisch is aan wespengif, kan die allergie voortaan een stuk sneller laten behandelen in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA). De therapie zou ook uiterst effectief zijn.
Lees verder