Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 augustus 2018

Advocate slachtoffers: ‘Vraag is of impact op Bart De Pauw wel in verhouding is met wat gebeurd is’

Advocate slachtoffers: 'Vraag is of impact op Bart De Pauw wel in verhouding is met wat gebeurd is'

Het onderzoek naar de zaak rond televisiefiguur Bart De Pauw zou zich in een eindfase bevinden. Dat stelt Christine Mussche, de advocate van de vrouwen die zich burgerlijke partij hebben gesteld. In een gesprek met Radio 1 vraagt ze zich af of de 'zware impact' die de zaak op De Pauw heeft 'wel in verhouding is met de feiten'.

Lees verder

Puigdemont als N-VA-lijstduwer? Dat wordt een probleem

Het N-VA-denkspoor om de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont op de Europese lijst te zetten heeft nadelen. Dat hij geen Nederlands spreekt, wordt bovendien een probleem.

Lees verder

Politie stopt autodieven op zeedijk Knokke

Tijdens een wilde achtervolging in Knokke heeft de politie woensdagavond een schot moeten lossen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Twee autodieven maakten absoluut geen aanstalten om te stoppen en dreigden op de politie in te rijden.

Lees verder

Zuurgooier bekent aanval op ex-partner

Jean-Pierre W. (57), die dinsdag zijn ex Ragna S. overgoot met zwavelzuur aan het Antwerpse Sint-Jansplein, is aangehouden. Hij heeft de feiten bekend.

Lees verder

Politievakbonden overwegen 'boetevrije weken'

De politievakbonden ACV Politie en NSPV overwegen acties tegen de plannen van de regering om het opsparen van ziektedagen niet meer toe te laten.

Lees verder

Brand op Gents recreatiedomein Blaarmeersen

De bezoekers van de Blaarmeersen in Gent zijn donderdag opgeschrikt door een brand op het terrein.

Lees verder

Getest op mensen: hoeveel hitte kunnen we aan?

In Spanje en Portugal wordt het de komende dagen 45 tot 50 graden. Hoeveel hitte kunnen we verdragen? 'De mens is nog altijd een tropisch zoogdier.'

Lees verder

Tropisch Instituut monitort landsgrenzen om tijgermug tegen te houden

De gevaarlijke tijgermug is weer opgedoken op verschillende plaatsen in Nederland. De mug kan ziektes en virussen overdragen. Moeten we deze soort binnenkort ook in ons land verwachten?

Lees verder

Gevangenen verrichten meer werk dan u denkt
In de gevangenis van Beveren werden de voorbij zes maanden gevangenen tewerkgesteld als call center agents. Er worden al jaren meer dan tweeduizend gedetineerden ingezet op de arbeidsmarkt. Van inpakwerk tot houtbewerking. Maar niet elke gevangene mag zomaar iedere job doen.
Lees verder

A12 in beide richtingen afgesloten door brand

Er woedt momenteel een zware brand bij garage Beerens langs de Boomsesteenweg in Aartselaar, aan de A12. Een dikke zwarte rookpluim is van ver te zien. De A12 werd in beide richtingen afgesloten.

Lees verder

Francken haalt fors uit naar Orde van Vlaamse Balies

Volgens Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) doet de Orde aan politiek en zijn ze 'de zoveelste opengrenzen-ngo met een links activistische agenda'. Dat zegt Francken na kritiek van de Orde van Vlaamse Balies op de opening van vijf 'family units' in het gesloten repatriëringscentrum 127bis in Steenokkerzeel.

Lees verder

Priester met dood bedreigd voor hulp aan migranten
'Ik kan niet anders dan de alarmbel luiden', zegt priester Fernand Maréchal, nu hij doodsbedreigingen krijgt omdat hij transmigranten hulp biedt.
Lees verder

Dodelijk schot Mawda mogelijk gevolg van communicatieprobleem

Dat er een dodelijk schot gelost werd tijdens de achtervolging van het busje waarin de 2-jarige Mawda zat op 17 mei, is mogelijk het gevolg van een communicatieprobleem tussen verschillende politie-eenheden. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF op gezag van een politiebron en de advocaat van de agent die het schot loste.

Lees verder

Watersector slaat alarm: 'Vlaams watersysteem dreigt het te begeven'

De Vlaamse watersector waarschuwt: als de politiek het Vlaamse waterbeleid niet snel hervormt, dreigt ons watersysteem het te begeven.

Lees verder

Golven van hitte blijven maar aanspoelen

Wie na een zeer warme en extreem droge maand juli hoopte dat augustus wat verkoeling zou brengen, is eraan voor de moeite: nog zeker tot midden volgende week moeten we temperaturen rond en dikwijls boven de 30 graden verdragen.

Lees verder

Vzw van prins Laurent naar rechter tegen Libië

De ­oude vzw van prins Laurent eist 50 miljoen euro van de Libische staat omdat die een herbebossingsproject eenzijdig heeft opgezegd.

Lees verder

Ruim derde meer zware ongevallen tijdens hittegolf

Tijdens hittegolven gebeuren er op Belgische wegen 31 procent meer ongevallen met zwaargewonden dan op een doorsneedag. Ook het totale aantal letselongevallen ligt 15 procent hoger. Dat blijkt uit een analyse van veiligheidsinstituut Vias, schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees verder

Waar komt ons drinkwater vandaan?

In het midden van een bloedhete zomer biedt een ijskoud glas water een welkome verfrissing. Maar waar komt ons drinkwater vandaan? Moeten we, in het licht van de aanhoudende droogte, vrezen voor een tekort? 'Eind augustus zitten we wel met een probleem.'

Lees verder

Ook fonteinen zijn het slachtoffer van de droogte

Hoewel ze hun water hergebruiken, verliezen fonteinen toch veel water door verdamping en overspatten. Aanvullen met leiding- of grondwater mag dezer dagen in Vlaanderen echter niet meer. In Gent worden de stilgelegde fonteinen al gebruikt voor alternatief vermaak. Ook in Antwerpen stroomt er geen water meer bij, maar is er nog ruimte voor verdamping.

Lees verder

Oost-Vlaanderen versoepelt maatregelen tegen waterschaarste

Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere heeft in Oost-Vlaanderen de maatregelen tegen waterschaarste lichtjes versoepeld. Landbouwers en houders van moestuinen mogen voortaan vanaf 18 tot 10 uur hun tuin besproeien met niet-leidingwater. Ook voor het besproeien van sportterreinen komt er een uitzondering.

Lees verder