Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 augustus 2018

13-jarige Maithili verliest na twee jaar strijd tegen zeldzame tumor

13-jarige Maithili verliest na twee jaar strijd tegen zeldzame tumor

De 13-jarige Maithili Vanhille uit Assebroek is gisteren overleden aan de gevolgen van een agressieve en ongeneeslijke hersenstamtumor. Dat hebben haar ouders gemeld op Facebook.

Lees verder

Puigdemont als N-VA-lijstduwer? Dat wordt een probleem

Het N-VA-denkspoor om de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont op de Europese lijst te zetten heeft nadelen. Dat hij geen Nederlands spreekt, wordt bovendien een probleem.

Lees verder

Aangereden Chiromeisje (15) buiten levensgevaar
Een 15-jarig meisje van Chirogroep Roosbeek uit het Vlaams-Brabantse Boutersem is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding in het Nederlandse Bergeijk, een buurgemeente van Lommel. Ze is buiten levensgevaar.
Lees verder

Getest op mensen: hoeveel hitte kunnen we aan?

In Spanje en Portugal wordt het de komende dagen 45 tot 50 graden. Hoeveel hitte kunnen we verdragen? 'De mens is nog altijd een tropisch zoogdier.'

Lees verder

Brand op Gents recreatiedomein Blaarmeersen
De bezoekers van de Blaarmeersen in Gent zijn donderdag opgeschrikt door een brand op het terrein. Een persoon raakte gewond.
Lees verder

A12 weer opengesteld na zware bedrijfsbrand
De brand bij Garage Beerens aan de Boomsesteenweg in Aartselaar is onder controle, maar er wordt nog volop nageblust. De A12 werd urenlang afgesloten worden, maar is intussen opnieuw opengesteld.
Lees verder

Golven van hitte blijven maar aanspoelen

Wie na een zeer warme en extreem droge maand juli hoopte dat augustus wat verkoeling zou brengen, is eraan voor de moeite: nog zeker tot midden volgende week moeten we temperaturen rond en dikwijls boven de 30 graden verdragen.

Lees verder

Hoe prins Laurent geld zocht bij Kadhafi

De ­oude vzw van prins Laurent eist 50 miljoen euro van de Libische staat omdat die een herbebossingsproject eenzijdig heeft opgezegd.

Lees verder

Ruim derde meer zware ongevallen tijdens hittegolf

Tijdens hittegolven gebeuren er op Belgische wegen 31 procent meer ongevallen met zwaargewonden dan op een doorsneedag. Ook het totale aantal letselongevallen ligt 15 procent hoger. Dat blijkt uit een analyse van veiligheidsinstituut Vias, schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees verder

België vraagt Europa uitstootcijfers aan te passen om normen te halen

Om forse boetes te ontlopen wegens een te grote uitstoot van stikstofdioxides vraagt België aan de Europese Commissie om de officiële cijfers 'naar beneden bij te stellen'. Op die manier hoopt de regering dat we de EU-limiet toch halen, schrijft De Morgen.

Lees verder

Meyrem Almaci: 'De mens is 99 procent van zijn leven een loser'
Een volbloed politica en een strafpleiter die nooit met pensioen zal gaan, zitten twaalf uur met elkaar aan tafel. Ze delen oprechtheid en gedrevenheid, maar spreken op een andere golflengte. Af en toe lijkt het alsof ze zich zelfs in een andere ether bevinden. 'Ik praat over mijn moeilijke jeugd en jij over de lage rente.'
Lees verder

Elke Sleurs past voor gouverneurschap Oost-Vlaanderen

Ex-staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) is geen kandidaat om Jan Briers op te volgen. Wel wil ze naar de Gentse gemeenteraad, als ze verkozen raakt.

Lees verder

E19 ter hoogte van Machelen volledig versperd door brandende vrachtwagen

De E19 tussen Antwerpen en Brussel is ter hoogte van Machelen volledig versperd door een brandende vrachtwagen.

Lees verder

Ook Overijse krijgt een burgerlijst

In Overijse neemt een nieuwe burgerlijst Leefbaar Overijse deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De lijst wil de kiezer een alternatief bieden voor 'de vastgeroeste politieke situatie in Overijse, waar reeds 18 jaar lang min of meer dezelfde partijen en figuren de dienst uitmaken'.

Lees verder

Herfederaliseren of confederaliseren?

Wie confederalisering bepleit, kan tegenwoordig herfederalisering als antwoord verwachten. Twee federale MR-ministers onderschrijven alvast een oproep in die zin. Klimaat, energie, mobiliteit, buitenlandse handel en gezondheidszorg zijn potentiële doelen.

Lees verder

N-VA heeft ook wel een paar eisen om MR te counteren

Als de MR effectief zou pleiten voor herfederalisering, dan plaatst N-VA daar de terugkeer tegenover naar de eenvoudige meerderheidsregel op federaal niveau en de afschaffing van alle (grond)wettelijke blokkeringsmechanismen.

Lees verder

Vrijspraak ondanks gewapende overval: hoe kan dit?

Onder invloed van 60 slaappillen een apotheek overvallen, en toch vrijgesproken worden: dat kan toch niet? 'Toch wel,' stelt professor Joachim Meese. Als expert maakt hij u wegwijs in de logica van het strafrecht.

Lees verder

Mag roken op straat straks ook al niet meer?

Rotterdam krijgt straks mogelijk enkele rookvrije straten, met boetes voor overtreders. Zover is Vlaanderen nog niet. 'Wij focussen op rookvrije speelpleinen, sportvelden en kinderboerderijen', zegt Kom op tegen Kanker. En dat kan zelfs zonder verbod.

Lees verder

Nieuw incident met bijtend product op Sint-Jansplein

Op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord heeft zich afgelopen nacht rond 0.30u een nieuw zuurincident voorgedaan.

Lees verder

Verdachte stijging nachtelijk doktersbezoek
21 huisartsen moeten bijkomende uitleg geven over een opvallende stijging van het aantal nachtelijke consultaties. Ook bij andere huisartsen is zo'n stijging te zien. Maar volgens de Artsenkrant is er mogelijk een technologische verklaring voor de stijging.
Lees verder