Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 juli 2018

Zomerse nieuwtjes uit Ingelmunster

Juli 2018
Zijn je stembanden opgewarmd voor Guy Swinnen?
 

Komende zondag, 8 juli, zorgen De Kemels en Guy Swinnen Band voor sfeer en ambiance op het terras van het ontmoetingscentrum!

De Kemels brengen om 18u. hun live-show met aanstekelijke popsongs uit Vlaanderen en Nederland die tot het collectief geheugen behoren. Nummers van Gorki, De Kreuners, Urbanus, Clouseau, enz. passeren allemaal de revue.  Om 20u. zingt Belgische rocklegende Guy Swinnen verschillende hits uit zijn goed gevuld reportoire en rijk arsenaal aan klassiekers.
Smeer alvast je stembanden, de toegang is gratis!

 

 
Lees meer
Aangepaste openingsuren tijdens zomermaanden
 

Het gemeentehuis is in juli en augustus gesloten in de namiddag en op zaterdag vanaf 14 juli tot en met 11 augustus. Voor dringende zaken kan je altijd een afspraak maken via tel. 051 33 74 00. Neem een kijkje op het e-loket van www.ingelmunster.be  om een aantal administratieve documenten en formulieren aan te vragen, ook buiten de openingsuren.

Op 11, 16 en 21 juli en 15 augustus zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. De sportdienst is met vakantie van 23 juli tot en met 11 augustus en de wijkpolitie sluit de deuren op 11, 14, 21, 28 juli en 4, 11 augustus.

Vakantie? Bij Villa Max of Jadadde natuurlijk!
 
Tijdens de zomervakantie gaat buitenschoolse kinderopvang Villa Max back to basics! Met retrokledij keren ze terug in de tijd om te hinkelen, tollen, knikkeren, enz. Er staan ook leuke knutselactiviteiten op het programma voor kinderen vanaf 2,5 jaar!

Tot en met 24 augustus kunnen kinderen vanaf de 2de kleuterklas tot het 6de leerjaar ravotten bij speelplein Jadadde. Op weekdagen, van 13u. tot 17u., voorzien de animatoren leuke activiteiten. Wekelijks is er een uitstap op donderdag! Je vindt Jadadde in de gloednieuwe lokalen op het sportcentrum!
Ga spaarzaam om met water
 

Momenteel is de waakzaamheidsfase voor leidingwater van kracht. Deze fase komt er omdat de vraag naar leidingwater het aanbod dreigt te overtreffen omwille van de warmte en droogte.

Daarom vraagt De Watergroep om extra zuinig met leidingwater om te gaan: verspil geen water, gebruik geen leidingwater om je gazon te besproeien, neem een douche in plaats van een bad, sla het wassen van je auto of schoonmaken van je terras eens over of gebruik hiervoor regenwater en stel grote waterverbruiken (bijv. zwembad vullen) uit.

 

Wist je dat.....
 
... je komende vrijdag de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Braziliƫ opnieuw live kan volgen op het marktplein? Ook de halve finale en de finale zenden we rechtstreeks uit, als de Duivels zich kwalificeren!

... de zitdagen in het sociaal huis wijzigen in juli en augustus?

... verenigingen die een activiteit organiseren tijdens het kermisweekend van 28 september alle gegevens voor 15 augustus kunnen doorsturen naar communicatie@ingelmunster.be? Zo komt je activiteit in de kermisfolder terecht die we in alle Ingelmunsterse brievenbussen bedelen.  

 


Dienst communicatie | communicatie@ingelmunster.be | T 051 33 74 14