Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 juli 2018

Vandaag opnieuw tot 32 graden

Vandaag opnieuw tot 32 graden

Na een relatief korte en beperkte afkoelingsperiode afgelopen weekend kunt u deze week opnieuw temperaturen boven de 30 graden Celsius verwachten.

Lees verder

Dodentol bosbranden Athene opgelopen tot 91, nog 25 vermisten
De dodentol na de zware bosbranden in de omgeving van Athene is opgelopen tot 91. Nog eens 25 andere mensen worden vermist. Verschillende lichamen moeten nog worden geïdentificeerd, zei een woordvoerster van de brandweer zondag op de Griekse televisie.
Lees verder

Zwart weekend op Europese wegen in aantocht

Het eerste weekend van augustus is traditioneel bijzonder druk op de Europese wegen, en dat wordt ook dit keer niet anders. Vooral op zaterdag worden de hele dag door ellenlange files verwacht, voornamelijk in Frankrijk. Mobiliteitsorganisatie Touring raadt vakantiegangers aan op zondag te vertrekken, of op zaterdag maar dan pas vanaf de middag.

Lees verder

45 procent meer niet-Belgen registreren zich om te stemmen in Gent

In Gent hebben al 1.703 niet-Belgen zich geregistreerd om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zijn er 525 meer in vergelijking met de verkiezingen in 2012. Toch lijkt de interesse in de lokale verkiezingen relatief beperkt, gezien het Gentse stadsbestuur zowat 30.000 brieven stuurde naar stemgerechtigde buitenlanders.

Lees verder

Federale kieskring staat haaks op politieke realiteit

Als een monster van Loch Ness duikt het idee van een federale kieskring weer op. Intellectueel blijft het een prikkelende oefening, maar de werkelijkheid zet een rem op de realisatie.

Lees verder

Parkingbeheerder leert senioren parkings in- en uitrijden

Parkingbeheerder Parko organiseert dit najaar in Kortrijk opnieuw een cursus voor senioren om hen een (ondergrondse) parking te leren in- en uitrijden.

Lees verder

Brusselse binnenring versperd door gebotste vrachtwagens

Door een ongeval op de Brusselse binnenring is er grote hinder ter hoogte van het Leonardkruispunt. De rijbaan richting de E411 is er volledig versperd, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Opvangcentrum in Haren moest sluiten door 'explosieve sfeer'

Het opvangcentrum in Haren is in de nacht van zaterdag op zondag tijdelijk gesloten omdat de sfeer er 'explosief' was, meldt Bruzz. De hittegolf zorgt ervoor dat niet enkel de migranten, maar ook de daklozen bij het platform komen aankloppen voor opvang, en dat zorgt voor heel wat overlast.

Lees verder

Brugge gaat strijd aan met nachtelijke zwemmers

Nachtelijke zwemmers in de Brugse Reien zullen vanaf dinsdag meegenomen worden naar het politiebureau. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Overtreders zullen een combitaks van 100 euro moeten ophoesten en zelf hun terugrit moeten regelen.

Lees verder

Ondanks regen nog lang geen versoepeling droogtemaatregelen

Jazeker, het heeft geregend het voorbije weekend. Mag ik dan weer mijn wagen wassen met kraantjeswater? Een rondvraag bij de provinciebesturen leert dat het veel te weinig regende voor een versoepeling van de droogtemaatregelen.

Lees verder

Ook de drugsdealers op Tomorrowland kwamen van heinde en verre

De federale politie heeft tijdens de twee weekends van Tomorrowland 63 drugdealers op heterdaad betrapt, afkomstig uit dertien verschillende landen. Ze zullen worden berecht tijdens speciale themazittingen.

Lees verder

86-jarige fietser komt om het leven bij verkeersongeval in Roeselare

Een 86-jarige fietser is maandagmiddag om het leven gekomen in Roeselare. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.

Lees verder

Voedselagentschap versoepelt maatregelen tegen ziekte van Newcastle

Het federaal voedselagentschap (FAVV) versoepelt vanaf 1 augustus enkele maatregelen tegen de ziekte van Newcastle. Professionele pluimveehandelaars mogen dan, onder voorwaarden, opnieuw deelnemen aan markten en verkopen aan hobbyhouders.

Lees verder

Brusselse binnenring vrijgemaakt na kettingbotsing met drie vrachtwagens

Door een ongeval op de Brusselse binnenring was er maandagmiddag grote hinder ter hoogte van het Leonardkruispunt. De rijbaan richting de E411 was een tijdlang volledig versperd.

Lees verder

Drie Henegouwse tieners ranselen fietser af voor de kick

In het Henegouwse Forchies-la-Marche is een fietser zaterdagavond afgeranseld door drie jongeren, die hem de weg hadden versperd. De 45-jarige man liep daarbij een ernstige hoofdwonde op.

Lees verder

Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke internethype: 'We wachten niet tot er ongevallen gebeuren'

De Keke Challenge daagt bestuurders uit om naast hun rijdende wagen te dansen. 'Goed voor minstens vier verkeersinbreuken', waarschuwt de federale politie. 'We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren.'

Lees verder

Weer verdachte Albanees die wordt uitgezet zonder medeweten gerecht
De Albanees Agron G. (37) wordt binnenkort het land uitgezet. Nochtans is hij vrijgelaten door de Gentse raadkamer met als voorwaarde dat hij het land niet mag verlaten.
Lees verder

Franse politie volgde busje Mawda met gps-tracker
Goede communicatie tussen politiediensten had mogelijk het leven gered van het Koerdische meisje Mawda (2). De Franse politie wist dat het busje, waarin het gezin van Mawda met nog 25 migranten zat, betrokken was bij mensensmokkel. Zij volgden het daarom met een gps-tracker. Of hun Belgische collega's in het onderzoek ingelicht waren, is onduidelijk. Maar de achtervolgende politiepatrouilles waren alleszins niet op de hoogte.
Lees verder

Gezocht: uitbaters voor gevangenissen
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil op termijn honderd plaatsen creëren in verschillende transitiehuizen, waar gedetineerden worden klaargestoomd voor hun vrijlating.
Lees verder

Francken: 'Als zo'n crimineel iemand vermoordt in afwachting van zijn proces, wie belt u dan?'

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) verdedigt de beslissing om na de zaak-Rustemi opnieuw een Albanees het land uit te zetten die ter beschikking van het gerecht moet blijven. Het probleem ligt bij de borgsommen die worden uitgesproken door een gebrek aan gevangenisplaatsen, benadrukte Francken in De Ochtend op Radio 1.

Lees verder