Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 juli 2018

Vakbond roept op om supermarkten vroeger te sluiten voor halve finale: "Iedereen zit toch voor de tv"

Vakbond roept op om supermarkten vroeger te sluiten voor halve finale: "Iedereen zit toch voor de tv"
In een open brief roept de socialistische vakbond BBTK handelaars op om op dinsdag een uur vroeger te sluiten, zodat ook hun werknemers de match van de Rode Duivels kunnen volgen. Delhaize bevestigt dat het zijn sluitingsuren inderdaad zal aanpassen. Zowel Carrefour als Colruyt houden de winkels gewoon open.
Lees verder

Werkgevers op de rem over zware beroepen
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) gelooft niet dat het voor de zomer met de vakbonden een akkoord kan sluiten over de invulling van de zware beroepen in de priv├ęsector. 
Lees verder

Elia plant 5 miljard euro investeringen in hoogspanningsnet
De Belgische beheerder van het hoogspanningsnet Elia wil tussen 2020 en 2030 ongeveer 5 miljard euro investeren in zijn netwerk. Dat staat in het federaal ontwikkelingsplan waar De Tijd vandaag over bericht. De 5 miljard is fors meer dan wat in vorige langetermijnplannen was opgenomen.
Lees verder

Belgisch bedrijfsleven verontrust door Britse chaos
Het ontslag van Boris Johnson als Brits minister van Buitenlandse Zaken maakt de chaos in de regering van Theresa May compleet. "De onzekerheid weegt nu al op de economie", waarschuwt VBO-topman Pieter Timmermans.
Lees verder

Acerta: "Vorig jaar zijn voor het eerst meer 45-plussers dan mensen jonger dan 25 aangenomen"
In 2017 werden voor het eerst meer 45-plussers aangenomen dan mensen jonger dan 25. Dat blijkt uit een analyse over de instroom van werknemers en de evolutie daarvan tussen 2011 en 2017 van hr-dienstverlener Acerta. 
Lees verder