Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 juli 2018

Treinverkeer in Brussel zwaar verstoord door spoorlopers

Treinverkeer in Brussel zwaar verstoord door spoorlopers

Het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidas is vrijdagochtend zwaar verstoord door spoorlopers. Passagiers moeten rekeninghouden met vertraging tot een half uur.

Lees verder

Onbewust in verwachting: 'Ik voelde dat er iets niet oké was, maar ik kon het niet thuisbrengen'
Negen maanden had Luisa geen weet van het leven in haar lichaam. Ze nam de pil, had maandelijks bloedingen en zag er niet anders uit dan gewoonlijk. Tot daar opeens een onaangekondigd mensje was. 'Ik verbood mezelf eraan te denken. Ik moest werken, het restaurant moest open.'
Lees verder

Schoolfeest filmen? Eerst iedereen toestemming vragen
Wie volgend schooljaar een filmpje of foto maakt van zijn kind tijdens het schoolfeest, moet goed opletten. In de scholen van het stedelijk en gemeentelijke onderwijs staat voortaan in het reglement dat er toestemming nodig is van iedereen die in beeld komt.
Lees verder

België en Brazilië: er bindt ons meer dan voetbal alleen
Ongeveer het enige wat ons deze dagen Belgen verbindt met de Brazilianen is de kwartfinale op het WK in Rusland. Maar er zijn meer parallellen te trekken tussen David en Goliath dan het voetbal alleen. Tien vragen, dertig antwoorden. A escolha é sua.
Lees verder

'Als een bestuurder bruusk remt, dan vloeken we'

Een kwart van de autobestuurders weet niet hoe de weg vrij te maken als een sirene klinkt. Die onzekerheid weegt op bestuurders van ambulances, brandweerwagens en politieauto's. 'Niets zo gevaarlijk als bestuurders die in paniek slaan en bruusk uitwijken of alles dichtgooien.'

Lees verder

Nu al files aan vooravond zwart verkeersweekend: wanneer vertrekt u het best?

Het weekend van 6 tot 8 juli zal volgens mobiliteitsorganisatie VAB erg druk zijn op de snelwegen. Hier vindt u een overzicht van waar het meeste hinder wordt verwacht, aangevuld met enkele tips over wanneer u het best vertrekt.

Lees verder

Gents OCMW betaalt condooms terug

Gentse OCMW-klanten en mensen in ­armoede kunnen voortaan anticonceptie zoals condooms, de morning-afterpil of een staafje terugbetaald krijgen.

Lees verder

Avondspits 's middags al begonnen: files zwellen aan

De avondspits begon vrijdag al rond de middag. Volgens de gegevens van het Vlaamse Verkeerscentrum stond er rond 13.30 uur alles samen zowat 120 kilometer file op de hoofdwegen. Vooral rond Antwerpen en Brussel is er duidelijk hinder.

Lees verder

Raadkamer bevestigt aanhouding van Belgisch koppel dat aanslag in Frankrijk beraamde

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van het koppel van Iraanse origine uit Wilrijk dat vermoedelijk een aanslag wilde plegen op een conferentie in Frankrijk.

Lees verder

Een levenloos geboren kind kan naam en registratie krijgen

Er komt een wettelijke regeling voor de naam en registratie van een levenloos geboren kind. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) goedgekeurd.

Lees verder

D-Day voor Theresa May

De Britse regering is vrijdagmiddag in conclaaf om een voorstel uit te werken over de toekomtige relatie van het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie. De regering van premier Theresa May is intern sterk verdeeld en het is niet uitgesloten dat er koppen zullen rollen.

Lees verder

Vier jaar cel voor Belgisch-Tunesische terreurverdachte

Een rechter in Parijs heeft vrijdag de Belgische Tunesiër Farouk Ben Abbes tot vier jaar cel veroordeeld voor cyberjhadisme.

Lees verder

Twee verdachten opgepakt na verminking jonge moslima in Anderlues

In verband met het racistische geweld waarvan een 19-jarige moslima maandag het slachtoffer werd in Anderlues (Henegouwen), zijn twee verdachten opgepakt.

Lees verder

Genkse CD&V verliest zijn stemmenkanon
Nu hij veroordeeld is, komt Ali Caglar niet meer op bij de verkiezingen. CD&V verliest haar Turkse stemmenkanon.
Lees verder

Nieuw hiv-vaccin gaat cruciale testfase in
Een klinische studie moet de effectiviteit van een nieuw hiv-vaccin bewijzen. 'Dat lijkt alleen maar minder dringend geworden, het aantal mensen met hiv blijft nog altijd stijgen.'
Lees verder

Drukste vertrekdag voor vakantiegangers

Zaterdag is de drukste vertrekdag voor vakantiegangers op de Belgische wegen en files kunnen dan ook worden verwacht. Daarvoor zegt mobiliteitsvereniging VAB zaterdag.

Lees verder

Ontvoerd varken stelt het goed

Charlotte, het varken dat donderdag door dierenrechtenactivisten bevrijd werd uit het slachthuis van Tielt, bekomt momenteel in een 'vluchthuis' in Frankrijk.

Lees verder

Protest bij de NMBS: als een korte broek niet mag, dan maar een rok

Een mannelijke treinbegeleider heeft donderdag in een rok de kaartjes geknipt. Voor Philippe Vandevorst (45) een vorm van stil protest tegen zijn te warme lange broek. 'In treinen zonder airco loopt de temperatuur op tot 35 graden. En dan nog mogen we geen korte broek dragen. Terwijl de dames wel een rok krijgen.' De NMBS is alvast niet van plan de regels te veranderen.

Lees verder

Dode bij overval op juwelier in Oostakker

In het Oost-Vlaamse Oostakker heeft zaterdagmiddag een gewapende overval plaatsgevonden op een juwelier. Daarbij is zeker één schot gelost. Een van de overvallers is tijdens de vluchtpoging overleden.

Lees verder

'Trump not welcome'-protest brengt 1.400 mensen naar Brussel

Ongeveer 1.400 mensen protesteren zaterdag tegen de komst van de Amerikaanse president Donald Trump naar Brussel in het kader van de NAVO-top op dinsdag en woensdag.

Lees verder