Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 8 juli 2018

Sint-Lievens-Houtem: Uw bedrijf in de kijker op Houtem Jaarmarkt

Uw bedrijf in de kijker op Houtem Jaarmarkt
Naar jaarlijkse gewoonte zijn er sponsorformules beschikbaar om uw bedrijf in de kijker te plaatsen op Houtem Jaarmarkt 2018.
Maak uw keuze uit de verschillende mogelijkheden en reserveer tegen 31 augustus 2018 bij de dienst lokale economie, T 053 60 72 61 - jaarmarkt@sint-lievens-houtem.be.

Lees verder

Test Be-Alert op 5 juli 2018
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een nationaal systeem dat u op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 5 juli zullen we dit systeem testen.

Grootschalige test op 5 juli
Op 5 juli houden verschillende gemeenten in Belgiƫ een test BE-Alert. Ook onze gemeente doet mee. Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via e-mail het volgende testbericht ontvangen:
Test BE-Alert gemeente Sint-Lievens-Houtem. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be.

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedures trainen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners ook bewust maken hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Tenslotte willen we hen oproepen om zich in te schrijven op BE-Alert.

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we u kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. U kunt een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer u
Om een bericht te ontvangen, moet u zich registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf u vandaag nog in en test mee op 5 juli!


Lees verder

Maatregelen FAVV ziekte Newcastle
Noodmaatregelen vanaf 2 juli 2018 voor hobbyhouders van pluimvee in Belgiƫ als gevolg van 10 bevestigde gevallen van de ziekte van Newcastle bij dit soort houders tijdens de voorbije 2 maanden.
De maatregelen zijn van toepassing op de vermelde vogelsoorten in het persbericht. Alle andere vogels: roofvogels, zangvogels, papegaaien, parkieten, vinken, pauwen ... zijn niet betrokken.

Deze maatregelen gelden voor een periode van 30 dagen. Een eventuele verlenging is mogelijk.

Lees het volledige persbericht hier (pdf).

Lees verder

Machtiging WK 2018
Het college heeft in zitting van 28 juni 2018 een aangepaste machtiging goedgekeurd voor de organisatie van muziekactiviteiten tijdens het WK 2018.
Lees het besluit hier (pdf).

Lees verder

Overheidsopdrachten - dakwerken pastorie Vlierzele
Het college heeft in de zitting van 5 juli 2018 beslist om een overheidsopdracht (onderhandelingsprocedure) bekend te maken voor het uitvoeren van dakwerken aan de pastorie van Vlierzele (beschermd monument).
Lees hier het bestek. De offerten moeten ingediend worden op 3 september 2018. Een voorafgaand plaatsbezoek is verplicht. Info: Gwen Quipor, secretaris@sint-lievens-houtem.be


Lees verder