Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 juli 2018

Poperinge: Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!
Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije weken de ziekte van Newcastle (de pseudovogelpest) bevestigd bij kippen van diverse hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Daarom zijn enkele maatregelen van kracht.
Lees verder

Afficheren huurprijs verplicht
Het afficheren van de huurprijs voor huurprijs van een woning, appartement of vakantiewoning is sinds 2007 verplicht.
Lees verder

Fotowedstrijd Alex Vanhee
Hou jij van zwart-witfotografie? Ben je er intensief en creatief mee bezig? Stuur jouw unieke zwart-witbeeld ten laatste in op 18 september en maak kans op mooie prijzen.
Lees verder

Maatregelen naar aanleiding van aanhoudende droogte
West-Vlaanderen wordt net als vorig jaar getroffen door grote droogte. De situatie in onze provincie wordt zeer nijpend. Waterpeilen in de waterlopen dalen zienderogen. Daarom heeft gouverneur Carl Decaluwé een aantal maatregelen genomen.
Lees verder

Kamp- en open vuren voorlopig verboden
Naar aanleiding van de aanhoudende droogte heeft gouverneur Carl Decaluwé beslist tot een tijdelijk verbod om kampvuren te maken. Er is tevens een rookverbod in bos- en natuurgebieden alsook een verbod tot het maken van vuur in open lucht uitgevaardigd.
Lees verder

Werken in de Benedictijnenstraat
Naar aanleiding van werken aan de nutsleidingen zal de Benedictijnenstraat afgesloten zijn van 6 tot en met 31 augustus 2018.
Lees verder

Wonen in Poperinge, Kei van een stad!
Ben je opzoek naar een nieuwe woonplaats, een plaats om je te settelen, je kinderen te zien opgroeien, rustig te genieten,... kom dan zeker een kijkje naar deze bruisende stad.
Lees verder