Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 juli 2018

Pompen tegen de klok in Thaise grot

Pompen tegen de klok in Thaise grot

Thaise reddingswerkers zetten donderdag alles op alles om de grot waar twaalf voetballertjes en hun trainer al dagenlang vastzitten, zo leeg mogelijk te pompen. Mogelijk kunnen zij daardoor binnenkort zonder duikuitrusting naar buiten kruipen. Maar 'het weer baart ons zorgen', klinkt het.

Lees verder

'Trump moest overtuigd worden om Venezuela niét binnen te vallen'

Toen Amerikaans president Donald Trump het vorige zomer over een militaire interventie in Venezuela had, leek hij daar serieuzer over na te denken dan tot nu gedacht.

Lees verder

De 6 beste films van de week
Nog voor Eden Hazard de wereldbeker in de lucht steekt, moet u naar '2001: a space odyssey'. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
Lees verder

'Nederland populairder als vakantieland'

Nederland wint aan populariteit als vakantieland. Naar verwachting gaan Nederlanders deze zomer vaker op vakantie in eigen land, terwijl ook meer buitenlandse toeristen dit jaar Nederland aandoen. Dan gaat het vooral om Belgen en Duitsers die naar de Nederlandse kust trekken.

Lees verder

Als de baas je vakantie vastlegt
Belgen gaan graag op vakantie en boeken die graag vroeg. Wedden dat jouw zomervakantie al een tijdje staat ingevuld in de agenda? In sommige bedrijven bepaalt de werkgever het tijdstip van de zomerse rust voor alle medewerkers tegelijk. Is dat een vloek of zegen? "Het is alsof de examens bijna afgelopen zijn."
Lees verder

Gentse draak spuwt na 199 jaar weer vuur
Neen, niet De Kreuners of Niels Destadsbader wordt de topper van de 175ste Gentse Feesten. Dat wordt de draak op het Gentse belfort. Na 199 jaar zal die weer vuur spuwen, elke avond rond halfelf. Woensdag hield het beest al een repetitie. De generale drakenspuw, zeg maar.
Lees verder

Huis uit 'Blade runner' weer intact

Ennis House, een meesterwerk van Frank Lloyd Wright in Los Angeles, is na tien jaar restauratie opnieuw klaar. Het is zelfs te koop en wel voor de ronde som van twintig miljoen euro.

Lees verder

Inwoners WK-stad aangespoord om samen te douchen

De inwoners van de Russische stad Samara kregen woensdag een opmerkelijk advies in de brievenbus: 'Spaar water, douche samen'.

Lees verder

Netflix test forse prijsverhoging

Sommige Europese Netflix-gebruikers zien een nieuwe tariefformule verschijnen: een Netflix Ultra-abonnement voor 16,99 euro.

Lees verder

Brits vrouwenfestival ligt onder vuur: 'Niet alle vrouwen hebben vagina's'

Woman Fest, het vierdaagse festival dat volgende maand plaatsvindt in het Britse Somerset, staat open voor 'iedereen die zich als vrouw identificeert', maar wie een penis heeft, komt er niet zo gemakkelijk in, aldus de organisatoren. 'We moeten ergens de lijn trekken.'

Lees verder

Onderzoek bevestigt: Ontsnapping leeuw Planckendael menselijke fout

Het intern onderzoek naar de ontsnapping van leeuwin Rani in dierenpark Planckendael heeft bevestigd dat een menselijke fout aan de oorzaak lag. Stappen tegen de betrokken verzorgster worden nog besproken.

Lees verder

Staking bij FN Herstal

De arbeiders van wapenfabrikant FN in Herstal die zijn aangesloten bij de socialistische vakbond FGTB hebben voor 24 uur het werk neergelegd.

Lees verder

Burgemeesters kunnen iets geruster slapen
Burgemeesters zijn niet langer persoonlijk aan­sprakelijk bij een ongeval op hun grondgebied. De Kamer keurt een wetsvoorstel daarover vandaag goed.
Lees verder

Delhaize in Brussel oogst groenten gekweekt op het dak
In de Delhaize Boondael in de Brusselse gemeente Elsene worden groenten en fruit van eigen kweek verkocht. Die worden geproduceerd op het dak van de winkel.
Lees verder

'Met de liberale vrijheid blijheid van De Block komen we er niet'

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) vraagt een geste van de andere ministers om haar ontsporende budget te compenseren. Die oproep is 'te gemakkelijk', reageert N-VA.

Lees verder

'Slachtoffers tweede novitsjokaanval werden niet geviseerd'

De twee personen die met het zenuwgif novitsjok werden vergiftigd in de Engelse gemeente Amesbury, zouden niet bewust geviseerd zijn. Dat maakte de Britse staatssecretaris voor Veiligheid Ben Wallace donderdag bekend.

Lees verder

Stoffel Vandoorne: "Hopelijk een mooi resultaat tijdens de thuisrace van het team"
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kijkt er naar uit om komend weekend op het circuit van Silverstone te racen. Vandoorne hoopt er een goede prestatie te kunnen neerzetten en zo de mindere resultaten van de voorbije races achter zich te kunnen laten.
Lees verder

IJsbeer doodt Canadese man die kinderen beschermt

Een Canadese man die zijn kinderen probeerde te beschermen van een ijsbeer is omgekomen. Zulke aanvallen zijn zeer uitzonderlijk.

Lees verder

Staking bij Ryanair op 25 en 26 juli

Na de Ierse piloten zal ook het Belgische cabinepersoneel van vliegtuigmaatschappij Ryanair staken deze zomer. Dat meldt Paul Buekenhout, secretaris van het ACV.

Lees verder

Spoorbond ASTB staakt mee met OVS

Het Autonoom Syndicaat van TreinBestuurders (ASTB) zal de staking van de Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel (OVS) steunen, zo heeft de vakbond bekendgemaakt.

Lees verder

Neymar: vallende of rijzende ster? 'Hij moet eerst nog volwassen worden'

De Rode Duivels hebben vrijdagavond hun 'belangrijkste afspraak voor deze generatie'. Ze zullen niet één maar drie klassen sterker moeten spelen om de Brazilianen te verslaan. Alle ogen zijn gericht op Neymar, de diva en talisman van de Goddelijke Kanaries.

Lees verder

Illusionist verrast door plots het podium op te duiken tijdens America's Got Talent
'1… 2… 3… Laat het gordijn vallen!' Dat riep Rob Lake naar het podium, toen hij midden in de zaal van 'America's Got Talent' zichzelf stond te filmen. Tot grote verbazing van alle toeschouwers stond de fulltime illusionist plots vlak naast hen op het podium. De schokgolf van verbazing was zo groot dat iedereen hem prompt nog een keer wilde zien in de talentenjacht.
Lees verder

Pamplona wil dat vrouwen de straten innemen

De stad Pamplona heeft een gratis app waarmee vrouwen seksueel misbruik kunnen aangeven. Morgen beginnen de beroemde stierenrennen en dat is moment waarbij sommige mannen het hoofd niet meer koel kunnen houden. De stad wil dat vrouwen zich veilig voelen.

Lees verder

'Vegetarische hamburger vormt bedreiging voor onze vleesindustrie'

Vleesvervangers worden steeds populairder, maar daar is niet iedereen mee opgezet. De Nieuw-Zeelandse vicepremier Winston Peters haalt uit naar nationale luchtvaartmaatschappij Air New Zealand voor het promoten van een vegetarische hamburger op hun vluchten. 'Ze zouden beter onze vleesindustrie steunen.'

Lees verder

Spaanse rapper Valtonyc in België

Een Spaanse rapper die door het gerecht in zijn land wordt gezocht, geeft straks een persconferentie in Brussel.

Lees verder

Onbelast bijverdienen kan vanaf 15 juli

De Kamer keurt vandaag het wetsontwerp goed dat het mogelijk maakt om 500 euro per maand onbelast bij te verdienen. De regeling gaat in vanaf 15 juli.

Lees verder

Elfjarige ontroert president Macron op bezoek in Nigeria
De elfjarige Waris Kareem heeft in amper twee uur een hyperrealistisch portret gemaakt van de Franse president Macron. Die is deze week op staatsbezoek in Nigeria. Macron was bijzonder opgetogen met het knappe portret.
Lees verder

Regisseur bekendste documentaire Holocaust overleden

De Franse filmmaker, schrijver en filosoof Claude Lanzmann is overleden. Dat meldt de Franse krant Le Monde. Zijn levenswerk was de film 'Shoah', een bijna tien uur durende documentaire over de Holocaust.

Lees verder

'Tegen 2050 is Antwerpen een islamitische stad'

Met zijn 'Antwerpse migratiebarometer' wil het Vlaams Belang aantonen dat N-VA-burgemeester Bart De Wever de 'massale instroom van vreemdelingen' naar de stad niet heeft gekeerd.

Lees verder

Zwarte ijsjes zijn hip, maar verboden in New York

In New York hoef je deze zomer niet te rekenen op een ijskraampje met zwart ijs, want de stad heeft alle drank en voedsel met actieve houtskool verboden. Hoewel het zwarte goedje momenteel razend populair is, zou houtskool mogelijk constipatie veroorzaken en de werking van medicatie kunnen beïnvloeden.

Lees verder

Villa van Zsa Zsa Gabor te koop

Te koop: de villa waarin de in 2016 overleden filmdiva Zsa Zsa Gabor meer dan veertig jaar leefde en waar zij sterren als Frank Sinatra en Elizabeth Taylor ontving. De woning in de wijk Bel Air in Los Angeles moet voor minstens 23,5 miljoen dollar (20 miljoen euro) van de hand gaan.

Lees verder

Europa wil weten wat u denkt over de zomertijd

Tot 16 augustus kunnen inwoners van alle EU-lidstaten in hun eigen taal hun mening over de zomertijd kenbaar maken.

Lees verder

Getroffen door de staking bij Ryanair? Dit kunt u doen

Op 25 en 26 juli staakt het Belgische cabinepersoneel van vliegtuigmaatschappij Ryanair. U had op die dagen net een vlucht geboekt?

Lees verder

Ruben Bemelmans kan twee twee matchballen niet verzilveren tegen nummer tien van de wereld en is uitgeschakeld op Wimbledon

De tweede ronde is het eindstation geworden voor Ruben Bemelmans op Wimbledon. De Limburger leek op weg naar een stunt tegen nummer tien van de wereld John Isner met twee matchballen in de vijfde set. Nadien was de veer gebroken en maakte het Amerikaanse opslagkanon de match af met 1-6, 4-6, 7-6 (8/6), 7-6 (7/3), 5-7.

Lees verder

Hollywood worstelt met genderbenders

Hollywoodster Scarlett Johansson gaat een transman vertolken in de film 'Rub & tug' en krijgt daar kritiek voor. Mogen alleen transgenders transgenders spelen?

Lees verder

'Denkt Kompany al aan de halve finale? Dat is om hun onzekerheid weg te steken'

De psychologische oorlogsvoering voor België-Brazilië is begonnen. Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie van de Braziliaanse bondscoach Tite en zijn aanvoerder Miranda in de Kazan Arena probeerde een Braziliaanse journalist een vuurtje te stoken door te zeggen dat Kompany al aan de halve finales denkt. 'Dat is om hun eigen angst te verbergen', reageerde Miranda bits op een uitspraak die nooit is gebeurd.

Lees verder

Makkie: Elise Mertens stoomt in twee korte sets door naar derde ronde op Wimbledon

Elise Mertens (WTA 15) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Limburgse klopte in de tweede ronde de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 83) in twee sets: 6-1 en 6-3. De partij duurde 56 minuten.

Lees verder

Kali Uchis: sierlijk, sexy, beetje slaapverwekkend
Schrijdend, dat is hoe Kali Uchis het podium op kwam in KlubC. Het paste uitstekend bij de latin-soul en -jazz van de Amerikaans-Colombiaanse, die dan weer perfect bij de loden hitte op de Werchterwei aansloot. Soms liggen alle kaarten goed.
Lees verder

Spaanse rapper Valtonyc wordt voorlopig niet overgeleverd

De rapper Valtonyc, die in Spanje veroordeeld is tot drie en een half jaar cel wegens het beledigen van de Kroon en het verheerlijken van terrorisme, was naar België gevlucht. Hij heeft zich vanochtend aan het gerechtsgebouw in Gent gemeld.

Lees verder

Gemeenschapsdienst terug naar af
Het Grondwettelijk Hof schrapt de gemeenschapsdienst als voorwaarde voor de erkenning het leefloon.
Lees verder

Werchter test nieuw anti-terreursysteem uit
Betonblokken versperden vorig jaar de weg, nu werd overgeschakeld naar een nieuw systeem om de veiligheid te garanderen. Burgemeester Claes zegt dat het Pitagone-systeem aanzienlijke schade aan wagens kan toebrengen.
Lees verder

Tihange 3 nog wat meer op de sukkel
Na betonrot zijn in de kerncentrale Tihange 3 nu ook afwijkingen vastgesteld in de bewapening van het beton. Het Fanc eist herstellingen en veiligheidsgaranties.
Lees verder

Gezelligheid troef op de snikhete campings van Rock Werchter

Het was vrolijk en warm drummen voor een plekje op de camping van Rock Werchter, dat gisteren zijn hekken opende voor het festivalpubliek. Ook op de mindervalidecamping heerst gezellige bedrijvigheid.

Lees verder

Steven Wilson: progrock leeft!
'Ik ben niet zo goed in schreeuwen, dus ik ga jullie rustig en beleefd toespreken - op zijn Brits. Is dat oké?', vroeg Steven Wilson aan een aardig gevulde Barn. Hier was een ervaren artiest aan het woord, die een ervaren band had meegebracht. Heren op leeftijd, met lange grijze haren.
Lees verder

Vakbonden vragen cipiers staking stop te zetten

Het overleg tussen de gevangenisbonden en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) donderdagochtend is constructief verlopen.

Lees verder

Wat heeft uw barbecue met de vernieling van bossen te maken?

Er is een grote kans dat de houtskool die u deze zomer gebruikt om te barbecueën tropisch hout bevat. De productie van houtskool is een van de grootste oorzaken van de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit een onderzoek van WWF België.

Lees verder

Rae Sremmurd: Halfgare rap-'n-roll

'Belgium, can we rock 'n' roll?' wilden de broertjes Slim Jxmmy en Swae Lee van Rae Sremmurd weten. Dikke trapbeats dropen van de tape. Rap is de nieuwe rock-'n-roll, of dat wilden de jongens van Rae Srummerd ons toch doen geloven.

Lees verder

Vialegis (House of HR) slaat toe in Duitsland

De interimgroep House of HR, in handen van Naxicap en Conny Vandendriessche, versterkt zijn divisie interim-juristen.

Lees verder

Muziek, muziek, en een actiethriller

Een Britse muziekdocumentaire over de broers Gallagher, interviews met Paul Simon en Art Garfunkel en piraterij voor gevorderden maken uw televisieavond vanavond.

Lees verder

U kunt de plaats voor uw parkeergarage te verhuren
Een nieuw bedrijf claimt dé oplossing te hebben voor parkeerproblemen in de stad: verhuur de plaatsen op de weg voor privégarages. Het lijkt onwettelijk maar het bedrijf zegt zeker te zijn van zijn stuk..
Lees verder

The Vaccines: Meer van hetzelfde

Als de camera over de wei zweeft, zie je rode koppen vanaf de zonnegrens (blijft u wel smeren?) Maar vlak voor het grote podium is er al heerlijk koele schaduw, en dat merk je aan de energie waarmee op The Vaccines wordt gebruld als ze niet meteen na hun aankondiging opkomen.

Lees verder

Romelu Lukaku kijkt met vertrouwen uit naar kwartfinale: "Brazilië is defensief misschien te pakken"

Romelu Lukaku heeft donderdag, een dag voor de kwartfinale van de Rode Duivels in Kazan tegen Brazilië, de internationale pers toegesproken. De Manchester United-spits gaf mee dat hij dacht dat de Brazilianen achterin te pakken zijn. "Tenminste als we offensief kunnen variëren", liet Lukaku optekenen.

Lees verder

Romelu Lukaku kijkt met vertrouwen uit naar kwartfinale: "Brazilië is defensief misschien te pakken"

Romelu Lukaku heeft donderdag, een dag voor de kwartfinale van de Rode Duivels in Kazan tegen Brazilië, de internationale pers toegesproken. De Manchester United-spits gaf mee dat hij dacht dat de Brazilianen achterin te pakken zijn. "Tenminste als we offensief kunnen variëren", liet Lukaku optekenen.

Lees verder

Een paar handboeien, drie nagelknippers en 144 carapils

Op camping The Hive is het een druk heen en weer gezeul met partytenten en karrenvrachten proviand. Vier dagen lang slaan 80.000 tijdelijke immigranten hier hun tentenkamp op. Onder hen wisten we vier types volksverhuizers te onderscheiden. Dit is het boodschappenlijstje van de Rock Werchter festivalganger.

Lees verder

Een paar handboeien, drie nagelknippers en 144 Cara Pils

Op camping The Hive is het een druk heen en weer gezeul met partytenten en karrenvrachten proviand. Vier dagen lang slaan 80.000 tijdelijke immigranten hier hun tentenkamp op. Onder hen wisten we vier types volksverhuizers te onderscheiden. Dit is het boodschappenlijstje van de Rock Werchter festivalganger.

Lees verder

Tom Grennan: Aha-erlebnis met een baard

Voor het eerst heeft Rock Werchter vier podia. Het nieuwe The Slope, ingebouwd in de stellingen van de luilekkerschans op de wei, blijkt uitermate gezellig. Singer-songwriter Tom Grennan wist er optimaal gebruik van te maken.

Lees verder

Maasmechelaar veroordeeld wegens drogeren en misbruiken dochters ex-vriendin

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de Maasmechelaar die de dochters van zijn ex-vriendin drogeerde en daarna misbruikte, veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Ook is hij de komende tien jaar zijn rechten kwijt. De vrouwen wisten jarenlang niet dat ze misbruikt waren geweest.

Lees verder

Vrouwen weten niet dat ze misbruikt werden omdat stiefvader hen drogeerde

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de Maasmechelaar die de dochters van zijn ex-vriendin drogeerde en daarna misbruikte, veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Ook is hij de komende tien jaar zijn rechten kwijt. De vrouwen wisten jarenlang niet dat ze misbruikt waren en werden daarvan door de politie op de hoogte gebracht na een inval in een drugsplantage waar de tijdens hun misbruik gemaakte opnames gevonden werden.

Lees verder

Anne-Marie: buurmeisje met ambitie

Ergens halverwege haar set trok Anne-Marie haar knalrode, oversized T-shirt uit. Daar stond ze dan, gehuld in een zwarte sportbeha en een behoorlijk onflatterend wielrennersbroekje.

Lees verder

Demir verwijt oppositie 17 jaar niks te hebben gedaan tegen racisme

In de Kamer kwam het vanmiddag tot een zware woordenwisseling tussen staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) en de oppositie. Aanleiding was de racistische aanval op een jonge vrouw in Anderlues, bij Charleroi.

Lees verder

Black Rebel Motorcycle Club: Whatever happened to rock-'n-roll?

Faut le faire: vijftien jaar na de lazarusbeweging van de blues- en garagerock huppelt Black Rebel Motorcycle Club nog steeds op dezelfde krukken. The White Stripes zijn niet meer, The Strokes een schim van wat ze ooit waren, maar het trio uit San Francisco rockt gewoon lustig door.

Lees verder

Black Rebel Motorcycle Club: Whatever happend to rock 'n' roll?

Faut le faire: vijftien jaar na de lazarusbeweging van de blues- en garagerock huppelt Black Rebel Motorcycle Club nog steeds op dezelfde krukken. The White Stripes zijn niet meer, The Strokes een schim van wat ze ooit waren, maar het trio uit San Francisco rockt gewoon lustig door.

Lees verder

Gedetineerden weigerden terug naar cel te gaan: 'Situatie onhoudbaar'

In de gevangenis van Antwerpen hebben 37 gedetineerden een tijd geweigerd om weer naar hun cel te gaan na de wandeling donderdagmorgen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en werd bevestigd aan De Standaard.

Lees verder

Fritz van de dag - juli
Elke weekdag brengt dS Avond een nieuwe cartoon van Fritz.
Lees verder

Geen drie op drie: Kirsten Flipkens verliest in tweede ronde Wimbledon van nummer twaalf van de wereld

Kirsten Flipkens (WTA 45) heeft donderdag niet kunnen stunten in de tweede ronde van Wimbledon. Flipkens verloor tegen de Letse Jelena Ostapenko (WTA 12) in twee sets. Na 56 minuten gaf het scorebord 6-1 en 6-3 aan in het voordeel van Ostapenko.

Lees verder

Geen drie op drie: Kirsten Flipkens verliest in tweede ronde Wimbledon van nummer twaalf van de wereld

Kirsten Flipkens (WTA 45) heeft donderdag niet kunnen stunten in de tweede ronde van Wimbledon. Flipkens verloor tegen de Letse Jelena Ostapenko (WTA 12) in twee sets. Na 56 minuten gaf het scorebord 6-1 en 6-3 aan in het voordeel van Ostapenko.

Lees verder

Alice in Chains: geboeid door nostalgie

Van alle bands die begin jaren negentig het mooie weer maakten vanuit Seattle, leunde Alice In Chains het meest aan bij metal. Dat lag vooral aan de gitaar van Jerry Cantrell; de bijna hypnotisch zoemende samenzang van Cantrell en zanger Layne Staley.

Lees verder

Paul McCartney en krantenuitgevers bijten voorlopig in het zand
Het Europees Parlement stemde vanmiddag niet in met nieuwe, omstreden copyright-regels. Waarom niet? En wat nu?
Lees verder

Cercle Brugge haalt zesde zomertransfer binnen: middenvelder wordt gehuurd van Nice

Cercle Brugge heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Fransman Arnaud Lusamba. De aanvallende middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van OGC Nice, met aankoopoptie.

Lees verder

Mishandeling van eenden in Nederland: dons ook in België verkocht

Er is ophef over beelden van mishandelde eenden die Animal Rights filmde in Nederland. De dierenrechtenorganisatie filmde in pluimveehouderijen hoe eenden worden geschopt, bij de keel gepakt en doodgetrapt.

Lees verder

Leeuwen eten minstens drie stropers op in Zuid-Afrika

Minstens drie stropers zijn in een privaat dierenreservaat in Zuid-Afrika door leeuwen opgegeten terwijl ze op jacht waren naar neushoorns. Dat heeft Nick Fox, eigenaar van het reservaat Sibuya, donderdag gezegd.

Lees verder

Een stunt van formaat: Van Uytvanck stuurt titelverdedigster wandelen in tweede ronde Wimbledon

Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft donderdag in de tweede ronde van Wimbledon voor een stunt van formaat gezorgd. De Grimbergse klopte de Spaanse titelverdedigster Garbiñe Muguruza (WTA 3) in drie sets: 5-7, 6-2 en 6-1. De partij duurde een uur en 54 minuten.

Lees verder

Een stunt van formaat: Van Uytvanck stuurt titelverdedigster wandelen in tweede ronde Wimbledon

Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft donderdag in de tweede ronde van Wimbledon voor een stunt van formaat gezorgd. De Grimbergse klopte de Spaanse titelverdedigster Garbiñe Muguruza (WTA 3) in drie sets: 5-7, 6-2 en 6-1. De partij duurde een uur en 54 minuten.

Lees verder

The Script: Zo luid waren we niet, Danny

Frontman Danny O'Donoghue hield maar niet op met zijn publiek te bewieroken. Volgens hem waren we de 'loudest crowd' die hij ooit al op Rock Werchter had meegemaakt. Die uitspraak strookte hoegenaamd niet met hoe wij deze passage van The Script ervaarden.

Lees verder

James Bay: De Stop.De.Bay.Ronde!

Toen James Bay solo het hartverscheurende 'Scars' bracht, stond een man naast ons tranen met tuiten te huilen. Wanneer het zacht rockende 'When we were on fire' aan de beurt was, wreef die het vocht uit de ogen en stapte hij richting uitgang. We hebben begrip voor beide reacties.

Lees verder

Duitse regering bereikt akkoord over asielbeleid

De Duitse regeringspartijen, CDU-CSU en SPD, hebben een akkoord bereikt over een pakket maatregelen om illegale migratie tegen te gaan. De kwestie veroorzaakte de jongste weken veel verdeeldheid en dreigde zelfs de regering-Merkel te doen vallen.

Lees verder

Hoofd Amerikaans milieubeschermingsagentschap stapt op na serie schandalen

Scott Pruitt, de topman van het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA, heeft zijn ontslag ingediend, zo maakte president Trump via Twitter bekend.

Lees verder

Kamer zet licht op groen voor onbelast bijklussen

Wie minstens vier vijfde werkt, zelfstandige of gepensioneerd is, kan binnenkort tot 500 euro per maand onbelast bijverdienen. De Kamer heeft donderdag, meerderheid tegen oppositie, de wet goedgekeurd die dat mogelijk maakt. Het moet gaan om verenigingswerk, occasionele diensten van burger aan burger of activiteiten in de deeleconomie.

Lees verder

Kamer zet licht op groen voor onbelast bijklussen

Wie minstens vier vijfde werkt, zelfstandige of gepensioneerd is, kan binnenkort tot 500 euro per maand onbelast bijverdienen. De Kamer heeft donderdag, meerderheid tegen oppositie, de wet goedgekeurd die dat mogelijk maakt. Het moet gaan om verenigingswerk, occasionele diensten van burger aan burger of activiteiten in de deeleconomie.

Lees verder

Duitse regering bereikt akkoord over asielbeleid

De Duitse regeringspartijen, CDU-CSU en SPD, hebben een akkoord bereikt over een pakket maatregelen om illegale migratie tegen te gaan. De kwestie veroorzaakte de jongste weken veel verdeeldheid en dreigde zelfs de regering-Merkel te doen vallen.

Lees verder

Brad Mehldau Trio: Pakkend pianospel, vlekkeloos Nederlands
Hij ging er als een sneltrein vandoor, Brad Mehldau. De pianist speelde meteen een spannende solo in de hem zo kenmerkende stijl: vingervlugge rechterhand, met een linkerhand die soms een tweede melodielijn lijkt te spelen. En voortgedreven door bassist Larry Grenadier en drummer Jeff Ballard, een ritmetandem om u tegen te zeggen.
Lees verder

Chico Freeman Plustet: De familietraditie voortgezet
Chico Freeman heeft jazz met de paplepel meegekregen - vader Von was een gereputeerde hardbop-saxofonist. Met heel energieke, moderne mainstreamjazz zet Chico de familietraditie voort.
Lees verder

Sevn Alias: Meer volk aan de burgertent
En drie! En twee! En drie-twee-een! Wie niet kon aftellen, heeft dat na de set van Sevn Alias feilloos onder de knie - hij deed het zo'n keer of zeventig.
Lees verder

Sekteleider geëxecuteerd die achter aanslag zat met sarin in metro van Tokio

De ex-goeroe van de sekte Aum Shinrikyo, die terdoodveroordeeld werd vanwege zijn verantwoordelijkheid voor de aanval met saringas in de metro van Tokio in maart 1995, is vrijdagvoormiddag geëxecuteerd. Dat melden Japanse media.

Lees verder

Vince Staples: Aardschokken in Klub C
Jongens, wat was Vince Staples weer verschroeiend. Ja, zijn beats kwamen allemaal uit een doosje. Zelfs voor zijn refreinen was de Californische rapper niet te beroerd om op play te drukken. Maar wat een dreiging ging er van zijn set uit in Klub C.
Lees verder

Queens of the Stone Age: Nu met Spider-man
Josh Homme had ons waarschijnlijk in de eerste minuut al door. Terwijl de muziek van Stanley Kubricks A Clockwork Orange nog door de versterkers galmde, overzag hij de massa als een boer zijn akkers, en zag dat de strijd al gewonnen was.
Lees verder

Hudson: Even naar de sixties
Een paar roffels van Jack DeJohnette en hopla, daar kwam John Scofield al aanzetten met 'Wait until tomorrow' van Jimi Hendrix. De sixties, jawel, daar zou de supergroep Hudson, net als op hun cd van vorig jaar, nog wel naar verwijzen.
Lees verder

Craig David: TS5: Spontaan dansende benen
Craig David was begin jaren 2000 een grote r&b-ster. Zijn debuutalbum 'Born to do it' kwam destijds binnen op nummer één in de Britse charts en groeide algauw uit tot het snelst verkopende album van een Britse mannelijke solo-artiest ooit.
Lees verder

Vandaag op Wimbledon: Wickmayer aan de bak in derde ronde, Mertens en Flipkens spelen in het dubbelspel

Yanina Wickmayer (WTA 101) werkt vrijdag haar wedstrijd van de derde ronde van Wimbledon af op court N.3 tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA 55).

Lees verder

Triggerfinger: Kolossale grooves
Met gevaar voor eigen leven spreken we je tegen, Josh Homme. De best geklede muzikant op de festivalwei was niet jouw gitarist Troy Van Leeuwen, maar Ruben Block van Triggerfinger. De grijzende gitarist van onze tricolore QOTSA droeg in Klub C een prachtige Nudie-suit waar Gram Parsons zaliger vast een fles whisky veil voor zou hebben gehad. De rode glitterlaarzen maakten het helemaal af.
Lees verder

Minister Reynders gaat vanavond als enige Belgische verantwoordelijke in tribune zitten

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders brengt vrijdagvoormiddag een bezoek aan Georgië. 's Avonds gaat hij naar de Russische stad Kazan, waar hij de wedstrijd van België tegen Brazilië zal bijwonen in de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal.

Lees verder

'North West Walls: altijd hetzelfde of altijd iets anders?

Loop de festivalweide op en je ziet ze: North West Walls. De torens van street art containers tekenen al vijf jaar mee de skyline van Rock Werchter uit. Maar in alle eerlijkheid, kijkt een festivalganger daar naar of naast? Review van een stilleven.

Lees verder

Vrouwen investeren in vrouwen
Met 'We are Jane' krijgt België voor het eerst een investeringsfonds dat uitsluitend op vrouwelijke ondernemers gericht is. 'Er is veel machocultuur en alfageweld in de durfkapitaalwereld.'
Lees verder

Gorillaz: Swingend naar een betere wereld
Queens of the Stone Age hadden 'The evil has landed' al opgedragen aan Gorillaz, want 'de grootste eer is een nummer opdragen aan iemand voor wie je respect koestert'. Het publiek koesterde ook respect, want het was in groten getale blijven staan om Damon Albarn en zijn bonte bende aan het werk te zien.
Lees verder

Reddingswerker komt om nadat hij kinderen in Thaise grot bevoorraadt

Een gewezen commando van de Thaise marine is omgekomen door een gebrek aan zuurstof nadat hij de kinderen had bevoorraad die vastzitten in de overstroomde grot in het noorden van Thailand.

Lees verder

Autosector schiet CO2-taks af

De autosector, bij monde van federaties Febiac en Traxio, moet niet weten van een CO2-taks. Die schiet zijn doelstelling voorbij, klinkt het. 'Alleen met een mentaliteitsverandering en de uitbouw van alternatieven voor fossiele brandstoffen kunnen we streven naar een beter milieu, in plaats van enkel belastingen door te voeren', zegt Febiac-voorzitter Philippe Dehennin.

Lees verder

Amerika lost eerste schot van 29 miljard euro in handelsoorlog

Sinds 6.01 uur Belgische tijd (middernacht in Washington) gelden heffingen van 25 procent op de invoer van Chinese producten, goed voor een bedrag van 34 miljard dollar (29 miljard euro). Het is het eerste schot in een handelsoorlog tussen de twee grootste economieën ter wereld. China liet intussen al weten 'verplicht te zijn tot een noodzakelijke tegenaanval'.

Lees verder

Opnieuw warm en zonnig, al wordt lokaal buitje niet uitgesloten

Na het optrekken van de plaatselijke nevel of een mistbank, krijgen we vrijdagochtend meestal zonnig weer. In de buurt van de grens met Nederland is er wel kans op lage wolkenvelden.

Lees verder

'Als België speelt zoals tegen Japan, dan winnen we met 0-12 tegen Brazilië'
Vanavond speelt België de kwartfinale tegen Brazilië op het WK Rusland. Slaagt onze 'Gouden Generatie' er eindelijk in om te stunten tegen een groot land? Cartoonist Kamagurka is optimistisch, al waarschuwt hij ook voor de vallende Neymar.
Lees verder

Criminaliteit op straat blijft dalen: 'We leven meer online'

Er waren vorig jaar minder woninginbraken en ook minder aangiftes van extremisme en radicalisering. Daar­tegenover staat dat de onlinefraude met bijna 6 procent toenam.

Lees verder

N-VA zit op een berg geld
De N-VA boekte vorig jaar 4,7 miljoen euro winst. Een groot deel daarvan is huuropbrengst, maar de Vlaams-nationalisten beleggen ook goed.
Lees verder

De beste match aller tijden: waarom de Wimbledon-finale 2008 tussen Rafael Nadal en Roger Federer op eenzame hoogte staat

Voer voor toogdiscussies… Wat is de beste tenniswedstrijd aller tijden? John McEnroe, Mats Wilander, Björn Borg en andere gezaghebbende stemmen kiezen eenstemmig voor de Wimbledon-finale Rafael Nadal vs. Roger Federer 2008 - het grasgroene equivalent van Ali-Frazier III. Exact tien jaar later sommen wij tien redenen op waarom die Spaans-Zwitserse confrontatie zo legendarisch is geworden.

Lees verder

Vijftigtal vermist na schipbreuk voor kust van Phuket

Na een bootongeluk voor de kust van het Thaise vakantieoord Phuket donderdagavond zijn nog 56 mensen vermist. Reddingswerkers zoeken nog steeds voort naar overlevenden.

Lees verder

Elon Musk stelt voor om tunnel te boren naar Thaise jongens in grot

Tesla-topman en miljardair Elon Musk wil de Thaise jongens die vastzitten in een grot te hulp schieten. Hij stelt onder meer voor om zijn tunnelboorbedrijf in te zetten.

Lees verder

Treinverkeer in Brussel zwaar verstoord door spoorlopers

Het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidas is vrijdagochtend zwaar verstoord door spoorlopers. Passagiers moeten rekeninghouden met vertraging tot een half uur.

Lees verder

Vier expo's in Parijs die u niet wilt missen

Wie binnenkort naar de Franse hoofdstad trekt en tijdens zijn trip ook wat cultuur wil opsnuiven, kunnen we deze vier tentoonstellingen aanraden.

Lees verder