Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 28 juli 2018

Minder Vlaamse windmolens, meer federale biobrandstof

Minder Vlaamse windmolens, meer federale biobrandstof
De Vlaamse regering schroeft haar windenergie-ambities terug naar meer 'realistische' niveaus. Maar is 50 procent meer biobrandstof wel realistisch?
Lees verder

Drukkend warm met kans op stevige buien

Vrijdag is het eerst nog zonnig. In de loop van de dag ontstaan er opnieuw stapelwolken die kunnen uitgroeien tot een plaatselijke onweersbui.

Lees verder

Zware brand op bedrijventerrein in Essen

Bij het bedrijf Schot's Vishandel op de Postbaan in Essen is vrijdagochtend een hevige brand ontstaan. Er is aanzienlijke schade, de brandweer is nog bezig met blussingswerken.

Lees verder

Geen medaille voor helpende militairen

De legertop wil geen medaille voor 'moed en toewijding' geven aan de militairen die te hulp snelden na de aanslagen in Brussel.

Lees verder

Langste maansverduistering van de eeuw vanavond te zien

Vanavond vanaf 21.30 uur is in ons land de langste totale maansverduistering of 'bloedmaan' van de eeuw te zien. Gedurende een uur en 43 minuten zal de maan rood kleuren.

Lees verder

N-VA laat Hitlerimitator vallen

N-VA Zonhoven zal het bij de gemeenteraadsverkiezingen zonder Tony Hulsmans moeten doen. De man trekt zich terug nadat hij een storm van kritiek over zich heen kreeg met een Hitlerparodie en iets wat op zijn minst stevig aangebrande humor heet.

Lees verder

Topman De Lijn: 'Kritiek is stemmingmakerij van socialistische vakbond'

Er rijzen vragen over de nieuwe managementstructuur die directeur-generaal Roger Kesteloot bij De Lijn heeft ingevoerd. Volgens critici werden twee kleine directeursposten speciaal opgericht voor de vroegere Vlaams-Brabantse en West-Vlaamse directeurs, zo schrijft De Tijd vrijdag. De vakbond reageert woedend, Kesteloot zelf spreekt van stemmingmakerij.

Lees verder

Verdachten steekpartij Park Spoor Noord: 'Zelf bedreigd geweest door slachtoffer'
De twee 18-jarigen die betrokken waren bij een steekpartij in Park Spoor Noord woensdagavond, zijn aangehouden. De drie minderjarige verdachten zijn in een gesloten instelling geplaatst. Ze beweren dat ze zelf op een eerder slachtoffer bedreigd werden.
Lees verder

Nieuwe gft-regels: etensresten wel, koffiepads niet meer in groene bak

De sorteerregels van groente- fruit- en tuinafval worden volgend jaar aangepast. Etensresten, vlees- en visresten, eieren, kaas en andere mogen vanaf dan ook bij het gft-afval in de biobak. Theezakjes en koffiepads zijn dan weer geen gft meer.

Lees verder

BINNENKIJKEN. Gezelligheid op militaire bodem

Voor hun tweede verblijf gingen Egide en Sophie voor sfeer en rust in een historisch decor. Ze hebben in hun appartement op de s ite van het gewezen militair hospitaal in Oostende uitzicht op de duinen en een zee aan ruimte en dat op een zéér bescheiden oppervlakte.

Lees verder

Boom op bovenleiding door storm: geen treinen tussen Doornik en Lille-Flandres

Doordat een boom op een bovenleiding is gevallen, is er zaterdagochtend geen spoorverkeer tussen Doornik en het Franse Lille-Flandres. Ook tussen Lier en Herentals is er hinder doordat een boom op de bovenleiding dreigt te vallen.

Lees verder

Zwemmer sterft in Lommelse plas, ambulance gehinderd door foutparkeerders

Vrijdag is in Lommel een 41-jarige man om het leven gekomen aan de voormalige zandwinningsput achter de plezierhaven De Meerpaal. De hulpdiensten werden verwittigd, maar zij hadden de grootste moeite om bij het slachtoffer te geraken omdat foutparkeerders de toegangswegen blokkeerden.

Lees verder

'Dit beschadigt de politiek, maar ze hebben het zelf gezocht'
De Vlaamse meerderheid raakt in verlegenheid door een regeling die op politiek dienstbetoon op maat van één bedrijf begint te lijken.
Lees verder

Festivalganger Tomorrowland: 'Bestolen na spuiten pepperspray'

Vrijdagavond is er tijdens het tweede festivalweekend van Tomorrowland een incident geweest met pepperspray. Een festivalganger getuigt op Facebook hoe daarbij haar bankkaart, identiteitskaart en smartphone werd gestolen. De politie heeft een onderzoek geopend.

Lees verder

Alexander De Croo: 'Confederalisme is voor N-VA handig om nog meer conflict te creëren'

Open VLD-vicepremier Alexander De Croo is eerder voorstander van een federale kieskring dan van herfederalisering. 'Met confederalisme creëer je permanent conflict', zegt De Croo in een interview met La Libre Belgique.

Lees verder

Puigdemont: 'Ben na lange reis terug op Catalaanse bodem'

Bij een persconferentie in de gebouwen van de Catalaanse vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel hebben Carles Puigdemont en huidig minister-president Quim Torra het belang van een Europese strategie benadrukt. Puigdemont verbleef sinds eind maart in Duitsland, waar hij opgepakt was op de terugweg naar België.

Lees verder

120 kinderen geëvacueerd van jeugdkamp na onweer

In Westouter werden afgelopen nacht 120 kinderen en jongeren geëvacueerd nadat hun tenten waren weggewaaid of ondergelopen door het onweer. Dat meldt schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen).

Lees verder

Boom op bovenleiding door storm: treinverkeer tussen Doornik en Lille-Flandres tijdelijk onderbroken

Tussen Doornik en het Franse Lille-Flandres rijden zaterdag sinds 13.00 uur weer treinen. Na de passage van een storm was er, op het Belgische deel van het traject, een boom op de bovenleiding terechtgekomen.. Ook tussen Lier en Herentals was er hinder doordat een boom op de bovenleiding dreigt te vallen.

Lees verder

Politie betrapt nachtelijke zwemmers in Antwerpse Boekenbergpark

Vrijdagavond heeft de politie tien zwemmers uit zwemvijver in het Boekenbergpark geplukt.

Lees verder

Hittegolf is officieel voorbij

Het kwik is in de loop van zaterdag in Ukkel gedaald tot 24,6 graden Celsius. Officieel bekent dit het einde van de hittegolf die 15 dagen duurde. Dat heeft weerman David Dehenauw gemeld op Twitter.

Lees verder