Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 29 juli 2018

Man in levensgevaar na steekpartij in Park Spoor Noord: 13-jarigen opgepakt voor poging doodslag

Man in levensgevaar na steekpartij in Park Spoor Noord: 13-jarigen opgepakt voor poging doodslag
In Antwerpen is woensdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij aangevallen werd door een groep jongeren. Dat laat het Antwerps parket vrijdag weten. Het slachtoffer liep een schedelbreuk en steekwonden aan het hoofd op. Twee verdachten van 13 jaar, een van 17 jaar en twee van 18 jaar oud werden gearresteerd.
Lees verder

"Criminaliteit is een keuze"
De broers Souidi: Antwerpse advocaten, glamour­boys, controversieel. Behoeders van de rechtsstaat ook en verbale storm­rammen. "Die stakende cipiers beseffen niet dat ze de hele maatschappij verkrachten. Met de blote vuist. In de anus."
Lees verder

Nieuwpoort grijpt in na schade aan kunstwerk: 250 euro boete voor wie schildpad beklimt
Nieuwpoort gaat strenger toezien op het beklimmen en beschadigen van kunstwerken en monumenten. De stad neemt die beslissing nadat Searching for Utopia van Jan Fabre, beter bekend als de schildpad, beschadigd raakte, enkele weken na de herinhuldiging van het beeld.
Lees verder

Meer dan 200 reizigers zitten vast in snikhete trein, NMBS deelt water uit
In Diegem (Vlaams-Brabant) zitten 200 tot 300 mensen vast in een trein zonder airco. De reizigers zullen te voet langs de sporen naar een nabijgelegen hotel begeleid worden, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. 
Lees verder

Geheime maïsproef krijgt groen licht van minister Ducarme
Minister van Landbouw Ducarme (MR) heeft beslist dat het geheime maïsexperiment met CRISPR/Cas9 van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) afgerond mag worden. De controle en rapportering verscherpt wel conform de ggo-wetgeving.
Lees verder

Bevat uw Hilfiger-broek binnenkort een chip die verraadt wanneer u hem draagt?
Uw jeansbroek van het merk Tommy Hilfiger bevat binnenkort misschien een chip die meet hoe vaak u de broek draagt. Hoe vaker een kledingstuk van de nieuwste kledinglijn van Hilfiger gedragen wordt, hoe meer korting dat oplevert bij de volgende aankoop. "Hier komt de privacy in gevaar."
Lees verder

Volg hier live: Zo mooi is de bloedmaan
We worden vanavond getrakteerd op een bijzonder uniek spektakel: een totale maansverduistering en meteen de langste van de eeuw. Tussen 22.22 uur en 23.15 uur zal de maan volledig in de schaduw van de aarde staan en kleurt ze bloedrood.
Lees verder

13-jarigen betrokken bij steekpartij in Antwerpen: "Jongeren plegen steeds zwaardere feiten"
Twee van de verdachten van een steekpartij in Antwerpen waarbij een man zwaar verwond werd, zijn slechts 13 jaar oud. Volgens advocaten komt het steeds vaker voor dat jonge kinderen bij zware feiten betrokken raken. "Als jonge gasten vroeger snoep gingen pikken, overvallen ze nu een hotel."
Lees verder

OVAM maakt afval sorteren met nieuwe regels gemakkelijker: nieuwe regels voor GFT
Vanaf volgend jaar worden de sorteerregels aangepast: etensresten, vlees- en visresten, eieren, kaas en andere mogen vanaf dan ook bij het groente-, fruit en tuinafval in de biobak. Theezakjes en koffiepads zullen dan weer niet in de gft-bak mogen. Dat meldt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) vandaag.
Lees verder

Jongeren vervalsen identiteit met smartphone om alcohol te kopen
In juni zijn vier jongeren betrapt die hun identiteitskaart hadden vervalst om alcohol te kunnen kopen. De feiten deden zich voor in Hamont-Achel, Aalst en Gent. 
Lees verder

Waterpretparken doen goede zaken met deze hitte
De hittegolf speelt de waterpretparken, zoals Boudewijn Seapark en Océade, in de kaart. De traditionele pretparken doen het deze hete zomer iets minder goed.
Lees verder

Tieners over onze samenleving: "Misschien krijgen we  wel té veel vrijheid"
Wat vindt de jeugd van tegenwoordig van de maatschappij van tegenwoordig? Geloven ze onze politici nog? Dromen ze van een multicultureel walhalla? Op een beachparty in Limburg gingen we roeren in de onderbuik van jong Vlaanderen.
Lees verder

"Dit is pure stemmingmakerij": heibel over nieuwe bazen bij De Lijn
In 2020 zullen er 286 jobs verdwijnen bij De Lijn, en toch worden er nog nieuwe directeurs aangesteld en loonsverhogingen uitgedeeld. De socialisten pikken het niet, maar hun kritiek raakt een gevoelige snaar.
Lees verder

Man verdrinkt in Lommelse plas waar zwemverbod geldt; foutgeparkeerde auto's hinderen hulpdiensten
Gisterennamiddag is een 41-jarige man om het leven gekomen na een duik in de voormalige zandwinningsput achter de plezierhaven De Meerpaal in Lommel. De man negeerde het zwemverbod en dook van een houten steiger af. Omstaanders doken de man achterna toen hij niet meer boven kwam en konden hem uit het water halen. De hulpdiensten hadden de grootste moeite om het slachtoffer te bereiken omdat de toegangsweg geblokkeerd was met foutgeparkeerde wagens.
Lees verder

"Het toilet van een druk station is een fantastische plek"
Antwerpen-Centraal is een station en ook een kleine stad. Hier loopt de hele wereld rond. De ene draagt een aktetas, de ander een plooifiets of een werptent, en iedereen heeft een doel. Dit is het verhaal van de onbekende man of vrouw naast u op de trein of het perron. Vandaag in deel 1: Elena Van Bommel, toiletdame.
Lees verder

Brandweer wil man uit brand op zesde verdieping redden, maar man valt van ladder
Een man die op het punt stond gered te worden uit een appartementsbrand in het Henegouwse Châtelineau, is vanochtend bij die redding van de brandweerladder gevallen en zes verdiepingen lager terechtgekomen. Hij was op slag dood.
Lees verder

3,5 miljoen dagtoeristen zorgen voor topmaand aan kust
We beleven een uitzonderlijke zomer. Dat wordt bevestigd door het provinciebedrijf Westtoer, dat met de eerste cijfers van juli een balans opmaakt. "Juli is een recordmaand voor het dagtoerisme: 3,5 miljoen dagtoeristen bezochten de kust, zo'n 20 procent meer dan vorig jaar."
Lees verder

Vakbond reageert geschokt op waarschuwingen die Ryanair naar zijn personeel stuurt
De Franstalige christelijke vakbond CNE noemt het "schandalig" dat Ryanair "no show"-waarschuwingsbrieven stuurt naar personeelsleden die deelnamen aan de staking van vorige woensdag en donderdag. De vakbond uit zijn ongenoegen in een brief die gericht is aan de Belgische en Europese autoriteiten.
Lees verder

Drie Roemenen gearresteerd op verdenking van gauwdiefstallen
Op Tomorrowland in Boom heeft de politie zaterdag drie Roemeense mannen opgepakt in het kader van een actie tegen gauwdiefstallen op het terrein. Dat zegt het Antwerpse parket.
Lees verder

"Hoe we omgaan met gedetineerden is veel belangrijker dan je denkt"
Antwerpen-Centraal is een station en ook een kleine stad. Hier loopt de hele wereld rond. De éne draagt een aktetas, de ander een plooifiets of een werptent, en iedereen heeft een doel. Dit is het verhaal van de onbekende man of vrouw naast u op de trein of het perron. Vandaag in deel 2: Laurens Claes, jurist.
Lees verder