Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 juli 2018

Lotto wil eigen winkels openen: ‘Zoveelste klap voor dagbladhandelaar’

Lotto wil eigen winkels openen: 'Zoveelste klap voor dagbladhandelaar'

De Nationale Loterij wil 'een keten van shops' openen om haar eigen producten aan te bieden. De zoektocht naar panden is al ­gestart in Antwerpen, Gent, Namen en Luik.

Lees verder

1 op de 5 Vlaamse werklozen heeft buitenlands diploma
Bijna één op de vijf werkzoekenden in Vlaanderen heeft een buitenlands diploma. In Brussel loopt dat aantal zelfs op tot bijna één op de twee. Hun aantal is de voorbije jaren fors gestegen, waardoor ook de wettelijk voorziene wachttijd om die buitenlandse diploma's erkend te krijgen steeds vaker overschreden wordt.
Lees verder

Massaal auto's in brand gestoken bij nieuwe rellen in Nantes

In de nacht van donderdag op vrijdag is het in de Franse stad Nantes voor de derde nacht op rij tot rellen gekomen. Er werden onder meer een vijftigtal auto's in brand gestoken.

Lees verder

Louis Vuitton laat prijzen zakken in China

Handtassen en kleding van Louis Vuitton zijn in China een stuk goedkoper geworden. Omdat de overheid de importbelastingen op luxegoederen sterk heeft verlaagd, kan het Franse modehuis zijn prijzen laten zakken.

Lees verder

Vertrek goed voorbereid op vakantie: hebt u deze zaken bij in de wagen?
U trekt de komende weken op reis door Europa? Weet dan wel dat in sommige landen de veiligheidsvoorschriften net iets strenger zijn. Deze zaken moet u als automobilist verplicht in uw wagen hebben.
Lees verder

Schip racet tegen de handelsoorlog

De Peak Pegasus, een schip vol met Amerikaanse sojabonen, racet zo snel het kan naar een Chinese haven. In de hoop importtarieven voor te zijn.

Lees verder

Pompeo zoekt in Noord-Korea garanties voor beloofde denuclearisatie

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo is vrijdag in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang aangekomen. Hij zal er Kim Jong-un ontmoeten, en hoopt garanties te krijgen over de beloofde denuclearisatie.

Lees verder

Ongehoord. 'Niemand wil Joey bij de darmspecialist zien'
Ook deze week passeerden er heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

H&M richt zich nu ook op meubelmarkt

De Zweedse modegigant H&M heeft beelden onthuld van zijn eerste meubelcollectie, die vanaf eind deze maand online te koop is.

Lees verder

Onbewust in verwachting: 'Ik voelde dat er iets niet oké was, maar ik kon het niet thuisbrengen'
Negen maanden had Luisa geen weet van het leven in haar lichaam. Ze nam de pil, had maandelijks bloedingen en zag er niet anders uit dan gewoonlijk. Tot daar opeens een onaangekondigd mensje was. 'Ik verbood mezelf eraan te denken. Ik moest werken, het restaurant moest open.'
Lees verder

Ontex verwerpt overnamebod van investeringsfonds

Luierproducent Ontex staat in de belangstelling van Pai Partners, een Europees investeringsfonds uit Frankrijk. Maar Ontex heeft het ongevraagde overnamebod verworpen, zo meldt het bedrijf.

Lees verder

Onderzoekers ontdekken antibioticum waaraan bacterie niet resistent kan worden

Onderzoekers van het Radboudumc (Radboud Universiteit Nijmegen) hebben een nieuw antibioticum ontdekt. Het heeft als grootste voordeel dat de bacterie die het middel aanpakt, geen resistentie kan ontwikkelen. Ook heeft het waarschijnlijk geen bijwerkingen.

Lees verder

Schoolfeest filmen? Eerst iedereen toestemming vragen
Wie volgend schooljaar een filmpje of foto maakt van zijn kind tijdens het schoolfeest, moet goed opletten. In de scholen van het stedelijk en gemeentelijke onderwijs staat voortaan in het reglement dat er toestemming nodig is van iedereen die in beeld komt.
Lees verder

Provincie Antwerpen zoekt voor elke student in zorg goede stageplaats
De diploma's zijn uitgereikt, de studenten kunnen genieten van hun welverdiende vakantie of beginnen weldra aan hun eerste werkervaring. Van stages wordt even nu niet wakker gelegen, maar wel bij de Provincie Antwerpen. Met het nieuwe project 'Stage in de zorg' wil de provincie zoveel mogelijk studenten en werkzoekenden begeleiden naar een zorgbaan.
Lees verder

Centrum uit de orde van Moeder Teresa in opspraak

In India is een zuster van de Missionarissen van Liefdadigheid opgepakt op beschuldiging van kinderhandel. Ze zou de baby's van alleenstaande vrouwen verkocht hebben aan andere Indiase koppels. Het is niet de eerste keer dat katholieke instellingen in het land op die manier in opspraak komen.

Lees verder

De Rode Duivels spelen vanavond tegen Fred en Miranda. Hebben die dan geen familienaam?

Lopen vanavond voor Brazilië hand in hand het veld op: Willian, Fernandinho, Thiago Silva en Gabriel Jesus. De ene heeft geen voornaam, de andere wel. Waarom?

Lees verder

Lukaku imponeert Brazilaanse pers met antwoord in het Portugees
Vanavond om 20u spelen de Rode Duivels hun kwartfinale op het WK tegen Brazilië. Op een vraag over de 'acteerprestaties' van Neymar, antwoordt Lukaku vlotjes in het Portugees.
Lees verder

Unizo: 'Dienstencheques voor klusjes leiden tot oneerlijke concurrentie'

Unizo verzet zich tegen het voorstel van sectorfederatie Federgon om het systeem van dienstencheques uit te breiden voor werken in woning en tuin. 'Oneerlijke concurrentie', oordeelt de zelfstandigenorganisatie.

Lees verder

Staat Londen binnenkort op de F1-kalender?
Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner overweegt Liberty Media nog steeds een eventuele F1-race in Londen.
Lees verder

'Vandalen Vlooybergtoren zijn ontmaskerd'

De daders van de brandstichting aan de Vlooybergtoren zijn ontmaskerd, zo heeft de burgemeester van Tielt-Winge bekendgemaakt.

Lees verder

Verloren, gevonden, maar nog niet gered: het verhaal van de vermiste voetballers
Twaalf Thaïse voetballertjes en hun coach zitten al twee weken vast in een ondergelopen grot in Thailand. De reddingsoperatie is een race tegen de klok, gisteren stierf een duiker na een bevoorrading. Hoe is het zo ver kunnen komen? Een overzicht.
Lees verder

België en Brazilië: er bindt ons meer dan voetbal alleen
Ongeveer het enige wat ons deze dagen Belgen verbindt met de Brazilianen is de kwartfinale op het WK in Rusland. Maar er zijn meer parallellen te trekken tussen David en Goliath dan het voetbal alleen. Tien vragen, dertig antwoorden. A escolha é sua.
Lees verder

Kat en hond: de vergeten filmsterren

In 'The Original Soundtrack' praat onze filmjournalist Jeroen Struys elke week over de mooiste filmmuziek op Klara, samen met zijn concullega Robin Broos. Dat doen ze een hele zomer lang, met elke week een ander thema. Deze week: een beestenboel.

Lees verder

Lewis Hamilton snelste tijdens eerste oefensessie GP van Groot-Brittannië
Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de zeventiende tijd.
Lees verder

'Als een bestuurder bruusk remt, dan vloeken we'

Een kwart van de autobestuurders weet niet hoe de weg vrij te maken als een sirene klinkt. Die onzekerheid weegt op bestuurders van ambulances, brandweerwagens en politieauto's. 'Niets zo gevaarlijk als bestuurders die in paniek slaan en bruusk uitwijken of alles dichtgooien.'

Lees verder

Enorme 'Baby Trump' mag boven Londen vliegen
Wanneer Amerikaans president Donald Trump volgende week de Britse hoofdstad Londen bezoekt, zal hij zichzelf daar ook in de lucht zien hangen. Of beter: een grote ballon van Trump als baby. De burgemeester van Londen heeft die 'niet-standaard vlucht' donderdag goedgekeurd.
Lees verder

Nu al files aan vooravond zwart verkeersweekend: wanneer vertrekt u het best?

Het weekend van 6 tot 8 juli zal volgens mobiliteitsorganisatie VAB erg druk zijn op de snelwegen. Hier vindt u een overzicht van waar het meeste hinder wordt verwacht, aangevuld met enkele tips over wanneer u het best vertrekt.

Lees verder

De 3 beste boeken van de week
Het beste uit de boekenoogst van de afgelopen weken: drie toppers die u niet mag vergeten. Geselecteerd door Veerle Vanden Bosch, chef De Standaard der Letteren.
Lees verder

Fifa nodigt Thaise voetballertjes uit op WK-finale 'als ze op tijd worden gered'

De wereldvoetbalbond Fifa nodigt de twaalf jongeren die al dertien dagen vastzitten in een grot in Thailand, uit voor de finale van het WK voetbal.

Lees verder

Elvis Costello moet tournee stopzetten door strijd tegen kanker

De Britse zanger Elvis Costello moet zijn Europese tournee stopzetten. Hij maakte vrijdag bekend dat hij vecht tegen een agressieve kanker, en dat hij de zes nog geplande Europese concerten moet annuleren. Elvis Costello & The Imposters speelden maandag en dinsdag nog in een uitverkocht Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen.

Lees verder

Gents OCMW betaalt condooms terug

Gentse OCMW-klanten en mensen in ­armoede kunnen voortaan anticonceptie zoals condooms, de morning-afterpil of een staafje terugbetaald krijgen.

Lees verder

Avondspits 's middags al begonnen: files zwellen aan

De avondspits begon vrijdag al rond de middag. Volgens de gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum stond er rond 13.30 uur alles samen zowat 120 kilometer file op de hoofdwegen. Vooral rond Antwerpen en Brussel is er duidelijk hinder.

Lees verder

Brengt bekendste Belgische fan ook geluk tegen Brazilië?
De Rode Duivels spelen en dus is 'Obelgix' van de partij? Wie? De meest bekende Belgische fan natuurlijk. Hij wordt steevast in beeld genomen tijdens de wedstrijd van de Rode Duivel. Met zijn op Obelix geïnspreerde outfit en opvallende accessoires loopt hij ook steevast in de kijker.
Lees verder

Schrik niet als u een python ziet op de Antwerpse Groenplaats
Antwerpen plaatst haar Zoo in de kijker met levensgrote replica's van dieren in de stad. Zo kan u onder meer een python terugvinden op de Groenplaats en twee krokodillen op het Steenplein. Bij elk van de zestien beelden of beeldengroepen staat wat meer info en een plan om de andere dieren in de stad te vinden. De samenwerking tussen de stad en de Zoo Antwerpen komt er naar aanleiding van de 175ste verjaardag van de dierentuin, die een van de grootste toeristische trekpleisters van Antwerpen is.
Lees verder

Raadkamer bevestigt aanhouding van Belgisch koppel dat aanslag in Frankrijk beraamde

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van het koppel van Iraanse origine uit Wilrijk dat vermoedelijk een aanslag wilde plegen op een conferentie in Frankrijk.

Lees verder

Muyters bevestigt: Vlaanderen kandidaat voor WK wielrennen 2021, kostprijs is 18,7 miljoen euro

Vlaanderen denkt 18,7 miljoen euro nodig te hebben om in 2021 het WK wielrennen naar onze regio te halen. De Vlaamse overheid betaalt daarvan 13 miljoen euro, de gaststeden 2,9 miljoen euro en privésponsors moeten 2,8 miljoen euro binnen brengen. Veel geld en toch denken de organisatoren een mooie winst te kunnen realiseren, want zij schatten de return op 30 miljoen euro. De tijdrit voor de mannen en de vrouwen wordt gereden tussen Knokke en Brugge, de wegrit tussen Antwerpen-Mechelen-Leuven. De ploegentrijdrit bestaat dan niet meer op het WK en wordt vervangen door een fietstoertocht waarop minstens 10.000 deelnemers worden verwacht.

Lees verder

Tom Walker: dertig graden, en toch een wollen muts
'Wie wil mijn gitaar? Ik geef ze gratis weg!' Plots waren alle oren gespitst bij Tom Walker in KlubC. 'Je moet gewoon een foto op Instagram plaatsen met de hashtag #iwanttomsguitar', voegde hij eraan toe. Commercie is overal, zelfs bij authentieke singer-songwriters.
Lees verder

Martinez houdt voet bij stuk: drie verdedigers
Roberto Martinez zal zijn 3-4-3-systeem tegen Brazilië naar verwachting niet veranderen.
Lees verder

Isaac Gracie: Gracieus zonder weltschmerz
Isaac Gracie had werkelijk alles wat een artiest moet hebben. Uitstraling. Iets te vertellen. Sterke songs. Jeugdigheid. En een kenmerkende stem.
Lees verder

Air Traffic: De leukste vakantiejob ter wereld
Drie keer Het Depot en twee keer de AB uitverkopen op minder dan een jaar tijd: dan is het wiedes dat je op Rock Werchter mag spelen. Ook al heb je de voorbije tien jaar amper iets uitgespookt, zoals Air Traffic.
Lees verder

'Een krasbiljet is helemaal niet zo onschuldig'

De Nationale Loterij wil acht eigen 'winkels' openen in de centra van de grote steden. Krantenwinkels noch tegenstanders van kansspelen zijn erover te spreken. 'We moeten geen aanbod voor gokken bij creëren, maar net afbouwen.'

Lees verder

Franse landbouwer leert politici een lesje
Mag een Franse landbouwer illegale migranten uit humanitaire overwegingen helpen? Ja, oordeelt het Grondwettelijk Hof. Dat stelde de Franse waarde 'fraternité' vandaag op scherp.
Lees verder

Zing vanavond de Brabançonne eens mee in het Frans of het Duits
Kent u de tekst van ons volkslied? Of brabbelt u (zoals sommige Rode Duivels) gewoon wat mee? U heeft nog even de tijd om de tekst in te studeren, voor de Duivels het vanavond opnemen tegen Brazilië in de kwartifnale van het WK Voetbal.
Lees verder

Een levenloos geboren kind kan naam en registratie krijgen

Er komt een wettelijke regeling voor de naam en registratie van een levenloos geboren kind. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) goedgekeurd.

Lees verder

De beste raad voor jonge managers
Om manager te worden moet je geen veertigplusser zijn. Sommigen waren of zijn het al op hun twintig. Maar wat moet je weten? Welke fouten hebben voorgangers gemaakt toen ze voor de leeuwen (lees: collega's) werden geworpen? "Ik heb leren delegeren."
Lees verder

De eenzame Brazilië-supporter op Werchter-wei

Een wei vol rode truitjes en bloemenkransen. Daartussen: één man met een Braziliaanse vlag rond de schouders gedrapeerd. 'Het wordt spannend. Maar we gaan jullie kloppen', zegt hij.

Lees verder

Stoltenberg verwacht dat België zich aan defensie-engagement houdt

Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de Navo, verwacht dat België het engagement nakomt om tegen 2024 twee procent van het bbp aan defensie uit te geven. Maar ons land 'heeft nog een heel lange weg af te leggen'.

Lees verder

Yanina Wickmayer strandt in derde ronde op Wimbledon

Yanina Wickmayer (WTA-101) is er vrijdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales op Wimbledon. De 28-jarige Vlaams-Brabantse verloor in de derde ronde in twee sets van de Kroatische Donna Vekic (WTA-55): 7-6 (7/2) en 6-1 na 1 uur en 12 minuten. Vekic stuntte in de eerste ronde door US Open-kampioene Sloane Stephens (WTA-4) uit te schakelen.

Lees verder

IAMDBB: High van het geleuter
Sommige artiesten braken geen letter uit tussen hun songs, anderen outten zich als spraakwaterval. IAMDDB behoort, euh, tot die tweede categorie. Volmondig zelfs. Goed voor de sfeer, maar doodjammer voor de muziek.
Lees verder

Froome legt vrijspraak uit en wil Tour-publiek voor zich winnen: "Ik zou de gele trui nooit te schande maken"

Chris Froome heeft in de Franse krant Le Monde een poging gedaan het Franse volk voor hem te winnen. "De Fransen zijn rechtschapen mensen met een scherp verstand", schrijft de Britse wielrenner aan de vooravond van de Tour de France. "Ik zal de gele trui nooit te schande maken. Ik ben er trots op dat ik in de Tour mag starten als titelverdediger."

Lees verder

Verstappen crasht tijdens tweede oefensessie GP van Groot-Brittannië , Vettel snelste
Sebastian Vettel heeft in zijn Ferrari tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd gereden, Max Verstappen crashte. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de zeventiende tijd.
Lees verder

D-Day voor Theresa May

De Britse regering is vrijdagmiddag in conclaaf om een voorstel uit te werken over de toekomtige relatie van het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie. De regering van premier Theresa May is intern sterk verdeeld en het is niet uitgesloten dat er koppen zullen rollen.

Lees verder

Efficiënt Frankrijk mag zich opmaken voor halve finale op WK: Uruguay deels genekt door blunder van doelman

Als de Rode Duivels vrijdagavond winnen van Brazilië, dan is Frankrijk de tegenstander in de halve finales van het WK. Les Bleus waren in hun kwartfinale met 0-2 te sterk voor Uruguay. Raphaël Varane voor rust en Antoine Griezmann erna scoorden de doelpunten. Al flaterde Fernando Muslera wel enorm bij de tweede tegengoal.

Lees verder

De wandelende aha-erlebnissen van de Werchterwei
Wie rond de middag langs de Werchter-podia cruiset, hoort de ene na de andere radiohit van de ene na de andere onbekende naam. Allen hopen ze hier zieltjes te winnen - maar wie slaagt daarin?
Lees verder

First Aid Kit: De stem(men) van alt folk
De Zweedse zussen Klara en Johanna Söderberg zijn regelmatig te gast op Belgische podia, en ook nu was de Barn voor aanvang van het concert helemaal volgestroomd.
Lees verder

Spaarboekjes bereiken nieuw record

Op de spaarboekjes in België stond eind mei 266,457 miljard euro geparkeerd, een absoluut record. Dat blijkt uit cijfers die de Nationale Bank van België (NBB) publiceerde.

Lees verder

Live. Duivels met Fellaini en Chadli in de basis tegen Brazilië
 
Lees verder

'Jongetjes zullen grot buitenkomen langs waar ze binnen kwamen'

De Thaise voetballertjes die al twee weken vastzitten in een ondergelopen grot in Thailand, moeten naar buiten komen via dezelfde weg langs waar ze binnen gegaan zijn.

Lees verder

Curtis Harding:Was het nu 1972, 1973 of 1974?
Als Stevie Wonder ten tijde van Music of my mind, zo wandelde Curtis Harding het podium van Klub C op.
Lees verder

Vier jaar cel voor Belgisch-Tunesische terreurverdachte

Een rechter in Parijs heeft vrijdag de Belgische Tunesiër Farouk Ben Abbes tot vier jaar cel veroordeeld voor cyberjhadisme.

Lees verder

Snow Patrol: Een glunderende kleuter
Wat was u lief voor Snow Patrol! Hoewel Gary Lightbody en de zijnen tot na 20 uur speelden, betuigde het publiek aan de Main Stage respect door niet voortijdig weg te lopen om naar de voetbalmatch te gaan kijken.
Lees verder

Eneco en Electrabel samen in zee

Het Nederlandse elektriciteitsbedrijf Eneco vervoegt Electrabel en Otary voor de bouw van windmolenparken op zee.

Lees verder

Twee verdachten opgepakt na verminking jonge moslima in Anderlues

In verband met het racistische geweld waarvan een 19-jarige moslima maandag het slachtoffer werd in Anderlues (Henegouwen), zijn twee verdachten opgepakt.

Lees verder

Ze zullen wel winnen zeker?
Iedereen op de wei van Werchter zit voor het grote scherm gekluisterd. Iedereen? Nee, in een uithoekje van het terrein, the Barn, bieden fans van Ben Howard moedig weerstand.
Lees verder

Chvrches: Veel licht, minder songs
'Warning: heavy strobes', klonk het vooraf op de schermen bij Chvrches. We konden ons er wel iets bij voorstellen: de Schotten hebben al langer een patent op het hele kleurenspectrum in hun lichtshow.
Lees verder

Neymar kan het niet laten: wereldwijd verontwaardiging over (zoveelste) duidelijke schwalbe

Het was al dagenlang hét gespreksonderwerp op het WK, maar zelfs ondanks aanhoudende kritiek uit de hele wereld kon Neymar het niet laten: ook tegen de Rode Duivels ging de Braziliaanse spits zonder contact tegen het gras op zoek naar een penalty.

Lees verder

Duivelsgekte slaat ook toe in Rock Werchter
De wei van Rock Werchter kleurde vrijdag opvallend zwart-geel-rood. De match van de Rode Duivels tegen Brazilië was de festivalgangers duidelijk niet ontgaan. Onze fotograaf legde de sfeer vast.
Lees verder

'Er is maar één weg: die naar de finale'
'Iedereen speelde met een ongelooflijk groot hart. Niemand gaf op', aldus een glunderende Belgische coach Martinez na afloop. Doelman Courtois en Kevin De Bruyne dachten al aan de volgende match.
Lees verder

Angus and Julia Stone: De beertjes bijten
Angus en Julia Stone waren toch die schattige koalabeertjes van down under met hun folky hippieliedjes? In The Barn begonnen ze eraan met een woeste zigeunerviool, dreigende toetsen en Angus die zo gekwetst als Jeff Buckley zong.
Lees verder

Buitenlandse pers heeft het over een 'briljant België'
'Even verdiend als verrassend.' Zo oordeelt The New York Times over de zege van de Rode Duivels. België gaat over de tongen in de buitenlandse pers.
Lees verder

London Grammar: De match was spannender
De wei was nog maar halfgevuld toen London Grammar met een kwartier vertraging het hoofdpodium opwandelde. De Rode Duivels hadden nog vijftien minuten te knokken Brazilië, onze nagels gingen aan flarden terwijl Hannah Reid en haar twee confraters de toehoorders onderdompelden in hun weemoedige elektronische ballads en visuals met berglandschappen.
Lees verder

Franz Ferdinand: Euforie in de disco
Zó voelt de combinatie van voetbaleuforie en de pompende hits van Franz Ferdinand dus aan. Meeslepend in het kwadraat!
Lees verder

BINNENKIJKEN. Twee generaties rond één grote tafel

Wat als de kinderen oud genoeg zijn om uit te vliegen, maar je houdt ze graag nog even in het nest? Dan maak je dat nest toch zo comfortabel en gezellig mogelijk, dachten Anke en Peter en ze verbouwden hun villa uit de jaren negentig om tot een stijlvolle plek waar vier volwassenen samenleven zonder elkaar voor de voeten te lopen.

Lees verder

Genkse CD&V verliest zijn stemmenkanon
Nu hij veroordeeld is, komt Ali Caglar niet meer op bij de verkiezingen. CD&V verliest haar Turkse stemmenkanon.
Lees verder

Nieuw hiv-vaccin gaat cruciale testfase in
Een klinische studie moet de effectiviteit van een nieuw hiv-vaccin bewijzen. 'Dat lijkt alleen maar minder dringend geworden, het aantal mensen met hiv blijft nog altijd stijgen.'
Lees verder

Radja Nainggolan rijdt vangrails in met Ferrari

Radja Nainggolan, die net de overstap heeft gemaakt van AS Roma naar Inter Milaan, is met zijn Ferrari in de vangrails gereden nabij Arezzo in de Abruzzen. Dat schrijft de Corriere dello Sport.

Lees verder

Kwik flirt met 30 graden

Het is zaterdag zonnig, maar geleidelijk aan verschijnen er wolkenvelden vanaf de kust. De maxima stijgen tot zo'n 22 graden in de Ardennen, rond 27 of 28 graden in het centrum en tot 29 graden in de Kempen. Dat voorspelt het KMI.

Lees verder

Van bal op de paal naar save voor de eeuwigheid: Courtois speelde een historische partij tegen Brazilië

Thibaut Courtois was misschien wel dé sleutelspeler voor de Belgen in de kwartfinale tegen Brazilië. Hij redde de ene Braziliaanse poging na de andere, met een wereldsave in de extra tijd als orgelpunt.

Lees verder

Anderson .Paak: Spaar verstandig, mensen!
'Are you happy to be alive, Belgium? Do you have something to celebrate?' Het was na België-Brazilië gemakkelijk voor artiesten om open doekjes te krijgen van het publiek, maar Anderson .Paak had die trucjes zelfs niet nodig: in The Barn gingen zelfs de meest onvermurwbare heupen voor de bijl.
Lees verder

Arsenal: Vuur. Lont. Kruitvat.
Hadden we in het voetbal de Brazilianen net geklopt, kwam Arsenal daar even aanzetten met 'Saudade'. Alsof het zo moest zijn. Bij gebrek aan een Belgisch voetballied werd dit Portugese lied dan maar tot overwinningslied verheven in de Klub C: er was geen houden meer aan die crowd, er zou gesprongen, gedanst en gezongen worden. Want nadat Franz Ferdinand het vuur hier eerder al aan de lont stak, was het nu de beurt aan Belgiës meest geliefde makelaars in exotische grooves om het kruitvat te laten ontploffen. En dat deed het.
Lees verder

the Killers: Daar is em! Daar is em!
Nadat de Rode Duivels de Goddelijke Kanaries uit het WK voetbal hadden geknikkerd, was er maar één groep die voldoende vuurwerk kon aanslepen: The Killers, de band 'from fabulous Las Vegas', bij wie pathos, bombast en fake in hun scheenlappen genaaid staan.
Lees verder

Bedenker Spider-Man overleden

Steve Ditko, medebedenker van de populaire superheld Spider-Man, is overleden. Hij werd 90 jaar oud.

Lees verder

Britse regering bereikt 'collectief standpunt' over Europese deal

De Britse regering heeft na twaalf uur vergaderen een 'collectief standpunt' ingenomen over de relatie van het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie na de Brexit.

Lees verder

Tour de France in kaart gebracht

De voetballers moeten vanaf nu onze aandacht delen met de wielrenners. In het Franse Vendée vertrekt vandaag de karavaan van de Tour de France. Het parcours van de 105ste editie telt 3.329 kilometer, verspreid over 21 etappes.

Lees verder