Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 juli 2018

‘Gemeenteraadslid beloofde verblijfsvergunning in ruil voor 3.000 euro’

'Gemeenteraadslid beloofde verblijfsvergunning in ruil voor 3.000 euro'

Voormalig Brussels MR-gemeenteraadslid Alain Nimegeers zou een sans-papiers een verblijfsvergunning beloofd hebben in ruil voor 3.000 euro. Dat heeft de betrokken persoon gezegd aan de Franstalige openbare omroep RTBF.

Lees verder

Juwelier die vluchtende overvaller doodschoot vrijgelaten

De juwelier die zaterdagmiddag in Oostakker een vluchtende overvaller doodschoot, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het parket. Hij wordt verdacht van doodslag.

Lees verder

Man opzettelijk aangereden voor ogen politie

Een 34-jarige man is afgelopen nacht in Merksem zwaargewond geraakt toen hij tijdens een vechtpartij opzettelijk werd aangereden door een auto. Opmerkelijk: de feiten gebeurden voor de ogen van de politie, die probeerde om de man te beschermen tegen een groep mannen die het op het slachtoffer hadden gemunt

Lees verder

A12 volledig versperd: één dode en acht gewonden
Bij een zwaar ongeval op de A12 in Willebroek zijn acht gewonden en één dode gevallen. De A12 is richting Brussel volledig versperd, richting Antwerpen is één rijstrook beschikbaar.
Lees verder

Eén op drie laatstejaars nam deel aan oriënteringsproef

22.697 scholieren hebben deelgenomen aan de oriënteringsproef Columbus, die hen helpt bij het maken van een studiekeuze. gaat om zowat een derde van de laatstejaars.

Lees verder

Drie gewonden bij ontploffing op Antwerps culinair evenement

Bij het gastronomische evenement 'Brilliant Foodies' van de Antwerpse diamantsector in het Felix Pakhuis op het Eilandje zijn zondagnamiddag drie personen gewond geraakt bij een ontploffing. Het evenement werd stopgezet.

Lees verder

Zelfstandigenorganisaties steunen juwelier die overvaller doodschoot

De Unie van Zelfstandige Ondernemers, Unizo, steunt de juwelier uit Oostakker die zaterdagmiddag een verdachte van een overval doodschoot. 'We gaan uit van maximaal begrip voor de onmenselijke situatie waarin de juwelier zich bevond.' Ook het neutrale NSZ wijst erop dat juweliers 'met de regelmaat van de klok' het doelwit van overvallers zijn.

Lees verder

1.600 zwemmers vragen met 'Big Jump' aandacht voor waterkwaliteit

Ongeveer 1.600 personen hebben zondag deelgenomen aan de Big Jump 2018. Op zeventien plaatsen in België werd in het water gesprongen om aandacht te vragen voor proper water en op te roepen tot actie tegen de plastic vervuiling.

Lees verder

Inlichtingendiensten speuren dieper op Facebook en Twitter
De Staatsveiligheid en de militaire Adiv hebben voortaan krachtige software om tot in de diepste krochten van het internet naar informatie te graven.
Lees verder

De Lijn populair op Rock Werchter

Uit tellingen tot zondagavond 19 uur blijkt dat De Lijn al ruim 145.000 festivalgangers heeft vervoerd naar Rock Werchter, dat is het op een na beste cijfer ooit. Maandagochtend vanaf 6 uur reden de bussen opnieuw.

Lees verder

Allochtone leerlingen worden vaker gepest en pesten zelf ook meer

Wie een accent heeft of een donkere huid, wordt vaker gepest op school. Opvallend: die leerlingen zullen vaker ook zelf pesten, om de ongelijkheid opnieuw weg te werken.

Lees verder

Kritiek op abortusakkoord neemt toe

Er komt steeds meer kritiek op de wettekst van de meerderheidspartijen, die abortus uit het strafwetboek haalt. Zowel in conservatieve als in progressieve hoek vindt men dat het compromis van dinsdag met spuug en paktouw aan elkaar hangt.

Lees verder

Armoederisico gepensioneerden neemt af
Het armoederisico bij gepensioneerden neemt af. En dat blijft het doen tot 2050. Dat is een van de opvallende vaststellingen in het jaarlijkse rapport van de Studiecommissie voor de Vergrijzing, dat maandagochtend werd voorgesteld.
Lees verder

Premier dan toch niet naar Sint-Petersburg

Charles Michel heeft ingezien dat het tóch niet haalbaar is om een retourtje Rusland te combineren met de Navo-top in Brussel daags nadien, en blijft dus in het land. Hij gaat supporteren in 's Gravenbrakel, de hometown van Eden Hazard.

Lees verder

Einde cipiersstakingen in zicht

De kans is reëel dat vandaag een einde komt aan de cipiersstakingen. Dat meldt RTBF en wordt bevestigd aan De Standaard.

Lees verder

'Antwerpenaren de kans geven om hun helden te vieren'

De stad Antwerpen overlegt met de Voetbalbond over de mogelijkheden om de Rode Duivels na het WK te huldigen op de Grote Markt. 'Sommigen zoeken naar controverse, maar voor ons zijn sport en politiek twee verschillende zaken', zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA).

Lees verder

'Vlaanderen investeert zonder visie'
De Vlaamse begroting stevent zonder ingrijpen af op een overschot van 145 miljoen euro in 2019, berekent de Sociaal-Economische Raad voor Vlaanderen (SERV). Het investeringsbeleid kan beter.
Lees verder

Staking in gevangenissen morgen allicht voorbij

Het ziet ernaar uit dat de acties in de gevangenissen vanaf dinsdag 22.00 uur opgeschort worden. Dat hebben de Franstalige vakbondsafgevaardigden Michel Jacobs (CGSP-Amio) en Claudine Coupienne (CSC-Services publics) maandag gezegd op basis van de eerste resultaten van de algemene vergaderingen in de gevangenissen.

Lees verder

Juwelier die vluchtende overvaller doodschoot krijgt politiebescherming na doodsbedreigingen

De juwelier uit Oostakker die zaterdagmiddag een verdachte van een overval doodschoot, handelde volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge uit wettige zelfverdediging. 'Mijn cliënt vuurde omdat hij hoorde dat ze op hem wilden schieten.' De juwelier krijgt nu ook politiebescherming nadat doodsbedreigingen zijn geuit.

Lees verder

'Treinverkeer zeer ernstig verstoord door staking'

Het treinverkeer is dinsdag zeer ernstig verstoord door de staking van de Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS). Dat zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Ongeveer één trein op de drie rijdt.

Lees verder