Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 juli 2018

Gemeente Mol: Wijzigen rooilijnplan Korenstraat

Wijzigen rooilijnplan Korenstraat

De rooilijn Korenstraat werd bepaald bij K.B. van 2.08.1958.  De rooilijnbreedte bedraagt 14 meter.  De rooilijn werd echter nooit gerealiseerd. Omdat het rooilijnplan ondertussen 60 jaar oud is, is dit voor het gedeelte tussen de Gerststraat en Ezaart achterhaald en niet meer te realiseren. De aanleiding voor de wijziging van de rooilijn is het feit dat Aquafin een nieuw pompstation wil aanleggen op de hoek van Ezaart met de Korenstraat. Dit pompstation vervangt het verouderde pompstation onder de verharde rijweg van de Korenstraat.

Lees verder

Corbiestraat afgesloten voor, tijdens en na halve finale Rode Duivels

Om de veiligheid te garanderen voor, tijdens en na de halve finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk geldt op dinsdag 10 juli een doorgangs- en parkeerverbod (uitgezonderd fietsers) in de Corbiestraat vanaf het Rondplein tot het Baron van Eetveldeplein. De maatregel gaat in na het einde van de dinsdagmarkt en duurt tot woensdagochtend 11 juli om 6 uur.

Lees verder

Bekendmaking openbaar onderzoek aanvraag omgevingsvergunning Brandstraat 200

De heer Jean Hamblok, Sterstraat 33, 3920 Lommel heeft een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor het verkavelen van twee percelen in 8 loten waarvan 6 voor gekoppelde ééngezinswoningen en 2 loten uit de verkaveling worden ontrokken, het slopen van de bestaande bebouwing en het kappen van bomen op Brandstraat 200. De aanvraag ligt van 14 juli 2018 tot en met 12 augustus 2018 ter inzage bij de dienst ruimtelijke ordening in 't Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol.

Lees verder

Bekendmaking openbaar onderzoek aanvraag omgevingsvergunning H. Consciencestraat

De heer Johan Jozef Schoeters, St.-Janstraat 16, 2400 Mol heeft een aanvraag ingediend voor omgevingsvergunning voor verkavelen van 1 perceel in 3 loten waarvan 2 voor vrijstaande ééngezinswoningen en 1 lot wordt ingelijfd in het openbaar domein op Hendrik Consciencestraat. De aanvraag ligt van 14 juli 2018 tot en met 12 augustus 2018 ter inzage bij de dienst ruimtelijke ordening in 't Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol.

Lees verder