Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 juli 2018

Gemeente Mol: Ten Hove Beach, pop-up strand voor senioren en bezoekers pal in het Centrum!

Ten Hove Beach, pop-up strand voor senioren en bezoekers pal in het Centrum!

Vanaf 1 augustus zit het terras van lokaal dienstencentrum in Ten Hove in een zomers jasje! Senioren en bezoekers kunnen elke weekdag genieten van de pop-up beach club: Ten Hove Beach. Het terras maakt plaats voor een parelwit strand met parasols en standbloemen. Verschillende activiteiten zoals flessenpost, voetbadjes, een schelpenwedstrijd… zorgen voor een echt zomers gevoel. Iedereen is welkom op Ten Hove Beach, Jakob Smitslaan 28.

Lees verder

Achterbos en Castelsebaan omleidingsroute voor saneringswerken N118

Achterbos en de Castelsebaan zullen dienen als omleidingsroute voor autoverkeer (-3,5 ton) wanneer de N118 Retie – Geel vanaf midden augustus drie tot vier weken volledig afgesloten wordt ter hoogte van de Europalaan (vroegere bedrijfsingang van FBFC). Het afsluiten van de N118 is noodzakelijk voor het uitvoeren van bodemsaneringswerken ten gevolge van de ontmanteling van de voormalige nucleaire fabriek FBFC in Dessel.  

Lees verder

Bekendmaking omgevingsvergunning Edmond Van Hoofstraat 10

De heer Peter Anna Huygaerts, Beeldekenslaan 28, 2400 Mol heeft een aanvraag voor omgevingsvergunning ingediend voor een bestemmingswijziging van een berging en een woning naar 2 appartementen op Edmond Van Hoofstraat 10. Het college van burgemeester en schepenen heeft op 25 juli 2018 de aanvraag voorwaardelijk vergund. De beslissing ligt ter inzage bij de dienst ruimtelijke ordening in 't Getouw, Molenhoekstraat 2 te 2400 Mol.

Lees verder

Schadedossiers landbouw door droogte indienen voor 15 augustus

Landbouwers met schade aan hun gewassen door de aanhoudende droogte, worden gevraagd om hun schadedossier voor 15 augustus over te maken aan de landbouwdienst. Dit kan persoonlijk in 't Getouw of via mail naar rampenambtenaar@gemeentemol.be. Alle info over schadedossiers door extreme weersomstandigheden vind je hier.

Lees verder