Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 juli 2018

Gemeente Arendonk: Luide test alarmsirenes op donderdag 5 juli 2018

Luide test alarmsirenes op donderdag 5 juli 2018
Luide test alarmsirenes op donderdag 5 juli 2018

In de buurt van alle nucleaire installaties en de chemische bedrijven in Belgiƫ staan er alarmsirenes opgesteld. Deze sirenes dienen om de bevolking zo snel mogelijk te verwittigen als er een gevaarlijk ongeval gebeurt. Het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken beheert deze sirenes. Het elektronisch sirenenet wordt getest op donderdag 5 juli 2018 tussen 11.45 uur en 13.15 uur.

Wil je ook via andere kanalen verwittigd worden? Schrijf je dan in op www.be-alert.be.

Lees meer
Lees verder

De politie rekruteert!
De politie rekruteert!

Kandidaten voor het basiskader (enkel voor politieschool te Campus Vesta) kunnen ervoor kiezen om de selectieproeven via een versnelde procedure te doorlopen (de zogenaamde 'fast track'). Dit betekent dat alle selectieproeven doorlopen worden binnen een tijdspanne van ongeveer 1,5 week (van 20 t.e.m. 28 augustus 2018).

Lees meer
Lees verder

Mobiele vrachtwagensluizen
Mobiele vrachtwagensluizen

In het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid werden deze week mobiele vrachtwagensluizen geplaatst in Arendonk. De eerste sluis werd geplaatst op Hertevelden ter hoogte van bushalte Berendonk. Aan het Sint-Claracollege in de Kloosterbaan werd de tweede sluis geplaatst. Bedoeling hiervan is om het verbod op zwaar vervoer meer systematisch te kunnen controleren en zo het doorgaand zwaar vervoer te weren uit de dorpskern.

Lees meer
Lees verder