Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 juli 2018

Ex-vrouw van Marc Dutroux bijna afgestudeerd maar ze vindt geen stageplaats

Ex-vrouw van Marc Dutroux bijna afgestudeerd maar ze vindt geen stageplaats
Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, is zo goed als afgestudeerd. Ze volgde een opleiding rechtspraktijk aan de hogeschool in Namen en moet enkel nog een stage doen. Maar voorlopig staat niemand te springen om haar aan te nemen.
Lees verder

Bpost krabbelt terug en blijft toch pakjes ophalen op zaterdag
Bpost gaat dan toch nog blijven op zaterdag pakjes ophalen bij postkantoren en -punten. Dat meldt het bedrijf. Dinsdag bevestigde het postbedrijf nochtans dat het dat niet meer zou doen, "om de onderneming rendabel te houden".
Lees verder

AB InBev wil festivalweide Rock Werchter veroveren met alcoholvrij bier
Na het voetbal heeft AB InBev met alcoholvrij bier nu ook de weg gevonden naar de festivals. De Leuvense brouwer brengt vanaf donderdag Jupiler 0.0% aan de man tijdens Rock Werchter.
Lees verder

Scheldedorp krabt zich een ongeluk: duizenden muggen teisteren inwoners
In het Oost-Vlaamse Schellebelle zijn ze de wanhoop ­nabij. Honderden, neen, ­duizenden knijten – zowat de kleinste muggensoort – vallen er bij valavond de inwoners lastig. Tientallen mensen krabben zich al dagen een ­ongeluk. "Het enige gepaste kledingstuk hier? Een boerka, mijnheer."
Lees verder

Overheid en Belgische rederijen willen samen werk maken van minder CO2: ook schepen worden groen
Ook de scheepvaart zorgt voor heel wat uitstoot van broeikasgassen. De Belgische reders en de overheid willen een pioniersrol spelen om de schepen milieuvriendelijker te maken. "Een nuluitstoot is mogelijk."
Lees verder

Dranouter laat bezoekers 'festivalurine' proeven: Ad fundum op eigen risico
Wildplassen op festivals is niet netjes, maar op Dranouter vinden ze het ook verspilling. Onderzoekers van de Universiteit Gent zuiveren er over enkele weken de urine tot drinkbaar water.
Lees verder

STANDPUNT. We moeten zoeken naar systemen om werk beter te combineren met de zorg voor een gezin
Een flexibeler ouderschapsverlof en een gezinsondersteuner die op moeilijke momenten te hulp kan schieten: deze twee mogelijkheden worden binnenkort aan jonge ouders geboden om hun werk gemakkelijker te combineren met de zorg voor hun gezin. Over beide maatregelen heeft de regering een akkoord...
Lees verder

Kinderen van school halen of grasmaaien kan u extra geld opbrengen
Vanaf september kunnen studenten, werknemers en gepensioneerden tot 500 euro per maand onbelast bijverdienen door bijvoorbeeld kinderen af te halen van school, het gras te maaien of een zorgbehoevende gezelschap te houden.
Lees verder

Onderzoek toont aan: jongeren zijn veel eenzamer dan senioren
Vergeet het idee dat eenzaamheid vooral een probleem is bij ouderen. Het zijn eerder jonge mensen die met het gevoel te maken krijgen. Dat blijkt uit cijfers van het ­Nationaal Geluks­onderzoek. Een goede relatie blijkt cruciaal te zijn.
Lees verder

De Block bespaart niet, ook al slaat kankertherapie gat in begroting
Het succes van nieuwe kankerbehandelingen zoals immunotherapie slaat een gat van bijna 300 miljoen euro in de begroting. Vlak voor de begrotingsgesprekken van Volksgezondheid geeft minister Maggie De Block (Open VLD) in Het Laatste Nieuws haar collega's alvast een duidelijk signaal: "Ik ga niet...
Lees verder

Stormloop op vacature gouverneur Oost-Vlaanderen
Het opengooien van de selectieprocedure voor de volgende gouverneur van Oost-Vlaanderen leidt tot een stormloop op de vacature, schrijft De Tijd. Voor het eerst kan iedereen zich formeel kandidaat stellen voor de functie. Velen wagen hun kans.
Lees verder

Bijna helft van Brusselse werkzoekenden hebben geen erkend diploma
Ruim 4 op 10 Brusselse werkzoekenden hebben geen erkend diploma. Bruxelles Formation, dat instaat voor de opleiding van Franstalige werkzoekenden in Brussel, roept de Franstalige en Vlaamse gemeenschap op om werk te maken van vlottere procedures om diploma's gelijk te schakelen.
Lees verder

Helft Belgen voelt zich eenzaam: vooral probleem bij jongere mensen
Vergeet het idee dat eenzaamheid enkel gaat over de 70-plusser die wegkwijnt in het rusthuis. Het zijn vooral jonge Belgen voor wie eenzaamheid een probleem is. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek. Cruciaal? Een goede relatie.
Lees verder

Het blijft volop zomeren: temperaturen tot 29 graden
Het duurt even voor we door het ochtendgrijs zullen breken, maar het wordt donderdag weer een stralende zomerdag. In het zuidoosten van het land kan het tot een onweer komen.
Lees verder

Nieuw geval van ziekte van Newcastle vastgesteld bij pluimveehandel in Oost-Vlaanderen
Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft een nieuw geval van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij pluimvee van een pluimveehandel in de Oost-Vlaamse gemeente Haaltert. Dat meldt het FAVV. Sinds 26 april stelde het Voedselagentschap al tien besmettingen vast bij hobbyhouders.
Lees verder

Tientallen dierenrechtenactivisten dringen slachthuis van Tielt binnen: politie ter plaatse
Tientallen dierenrechtenactivisten zijn het slachthuis van Tielt binnengedrongen. Volgens VRT is een politieactie aan de gang. De activisten zeggen met zeventig te zijn, volgens de politie is er sprake van een veertigtal activisten. Op een Twitter-video is te zien hoe ze een varken meenemen.
Lees verder

VAB verwacht vrijdag zeer drukke Antwerpse avondspits
De start van het bouwverlof, de vakantie in Zuid-Nederland, het mooie weer én de Rode Duivels. Al deze elementen in acht genomen, wordt een zware avondspits rond Antwerpen en Brussel verwacht.
Lees verder

Vrachtwagen rijdt in op terras Grote Markt: drama nipt vermeden
Een vrachtwagen van de stad Hasselt is woensdagnamiddag ingereden op het terras van brasserie Plaza op de Grote Markt. Als bij wonder geraakte niemand gewond.
Lees verder

Belgische piloten Ryanair staken op 25 en 26 juli
Na de Ierse piloten zal ook het Belgische cabinepersoneel van vliegtuigmaatschappij Ryanair staken deze zomer. Dat meldt Paul Buekenhout, secretaris van het ACV.
Lees verder

Celstraf voor stiefvader die meisjes verdoofde met drugs in spaghetti en hen dan verkrachtte
In de rechtbank van Tongeren werd donderdag een 59-jarige man uit Lanaken veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de verkrachting van twee meisjes. De man wordt voor tien jaar uit zijn rechten ontzet. De vijftiger, die eerder een relatie had met de moeder van de meisjes, verdoofde...
Lees verder