Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 juli 2018

18 maanden extra voor gevangene die vier cipiers in elkaar sloeg

18 maanden extra voor gevangene die vier cipiers in elkaar sloeg
Een 35-jarige Nigeriaanse gevangene moet achttien maanden extra in de gevangenis van Hasselt doorbrengen, omdat hij daar twee jaar geleden vier cipiers in elkaar sloeg.
Lees verder

Verkeersagressie op E314: auto haalt gevaarlijke manoeuvres uit
Donderdagnamiddag speelde zich een zwaar geval van verkeersagressie af op de E314 richting Lummen. Een blauwe Renault Clio, met naast de twee chauffeurs nog twee inzittenden, haalde het ene na het andere levensgevaarlijke manoeuvre uit.
Lees verder

Opgelet voor de Aziatische hoornaar: gevaarlijke wesp rukt nu echt op in Vlaanderen
In het West-Vlaamse Rollegem, bij Kortrijk, heeft de brandweer woensdagavond een nest Aziatische hoornaars verwijderd. Afgelopen weekend werd al een nest gevonden in Ieper. Wat al langer wordt gevreesd, wordt bevestigd: deze veelvraat, die een bedreiging vormt voor de bijenpopulatie en pijnlijke...
Lees verder

Schrijfster Dalilla Hermans beleeft haar grootste angst: "De tram reed gewoon weg met mijn kinderen erop"
De Antwerpse schrijfster Dalilla Hermans beleefde donderdag de schrik van haar leven. Toen ze met haar kinderen een tram wilde nemen in Gent, vertrok die met haar kinderen, maar zonder haar. "Het gebeurde echt razendsnel. Opeens gingen de deuren dicht, tram weg", zo schrijft ze op haar Facebook.
Lees verder

Kamer zet licht op groen voor onbelast bijklussen
Wie minstens vier vijfde werkt, zelfstandige of gepensioneerd is, kan binnenkort tot 500 euro per maand onbelast bijverdienen. De Kamer heeft donderdag, meerderheid tegen oppositie, de wet goedgekeurd die dat mogelijk maakt. Het moet gaan om verenigingswerk, occasionele diensten van burger aan...
Lees verder

Nieuw systeem stuurt iederéén sms bij ramp
BE-Alert, het systeem waarmee mensen verwittigd worden als er zich in de buurt een calamiteit voordoet, bestaat één jaar. Om berichten te ontvangen moet je wel geregistreerd zijn. Ondertussen bestaat er ook een sms-systeem waarbij een heel gebied wordt gealarmeerd. Zonder registratie.
Lees verder

Nieuw systeem stuurt iederéén sms bij ramp: al 350.000 gezinnen ingeschreven op BE-Alert
BE-Alert, het systeem waarmee mensen verwittigd worden als er zich in de buurt een calamiteit voordoet, bestaat één jaar. Om berichten te ontvangen moet je wel geregistreerd zijn. Ondertussen bestaat er ook een sms-systeem waarbij een heel gebied wordt gealarmeerd. Zonder registratie.
Lees verder

Doel en Tihange op testbank: kerncentrales pas opnieuw open als ze neerstortend vliegtuig weerstaan
Engie Electrabel moet bewijzen dat de kerncentrales Doel 3 en Tihange 3 bestand zijn tegen de impact van een neerstortend vliegtuig. Anders mogen de twee kerncentrales niet heropstarten, aldus controleur FANC. In de tweede kerncentrale zijn nu ook constructiefouten ontdekt.
Lees verder

Striptekenaar Merho gaat in de clinch met Proximus: "De werkelijkheid overtreft altijd de fantasie"
"Wat sommige bedrijven al niet doen om in een Kiekeboe-verhaal terecht te komen", lacht striptekenaar Merho. Die wacht namelijk al weken op draadloos internet voor zijn nieuwe studio. Maar Proximus laat het afweten. "En zonder wifi kunnen we niet verder."
Lees verder

Stijging in beslag genomen heroïne vertaalt zich niet in meer verslaafden: "Nog lang niet passé"
De hoeveelheid in beslag genomen heroïne in de haven van Antwerpen is in een jaar tijd spectaculair gestegen. Dat vertaalt zich niet in een groter aantal gebruikers in de stad. Voorlopig althans niet. "Heroïne is op dit moment verre van passé, maar het is nog te vroeg om van een revival te...
Lees verder

Man uit Deurne wurgt vriendin na relatie boordevol geweld en belt dan zelf politie: "Ik wacht hier op jullie"
Een gewelddadige relatie is woensdagnacht uitgemond in een moord op een vrouw en haar hond. Haar vriend belde zelf de politie en is aangehouden. "Ze heeft altijd gevreesd dat er iets zou gebeuren", zegt een buurvrouw.
Lees verder

STANDPUNT. Vlaams Belang kan alleen maar toekijken
Cijfers en statistieken doen het altijd goed. Ze bieden, indien ze op de juiste manier gebruikt worden, enig inzicht in vaak zeer complexe onderwerpen. Handig is ook dat cijfers veel kunnen onderbouwen. Van beslist beleid over gepland beleid tot maatschappelijke visies. Partijen weten dat als geen...
Lees verder

Bijna iedereen die moet werken, heeft verlof genomen: het land draait vanavond op een lager toerental
Cafébazen, tappers en bierstekers zullen vanavond uit hun pijp mogen komen. Maar al wie normaal moest werken en verlof kón krijgen, heeft dat genomen. Er telt maar één ding: een sportwedstrijd in het Tataarse Kazan. En dus valt het land een beetje stil.
Lees verder

Nationale Loterij wil winkels openen met eigen producten: dagbladhandelaars voelen zich bekocht
De Nationale Loterij wil in verschillende centrumsteden "een keten van shops openen" om producten aan te bieden en middelgrote winnaars te ontvangen. Dagbladhandelaars zeggen van niets te weten en voelen zich bekocht.
Lees verder

Einde staking gevangenissen stilaan in zicht
De cipiers beslissen vanmiddag of ze ook na zondagavond verder blijven staken. De vakbonden vragen alleszins aan het personeel om de acties op te schorten. In de Antwerpse Begijnenstraat kwamen gedetineerden gisteren in opstand en weigerden ze naar hun cellen terug te keren.
Lees verder

Jonge vrouw leidt Antwerpse drugsbende
De 26-jarige Katerina P. uit Berchem is aangehouden als hoofd van een bende die vanuit Antwerpen cocaïne verkocht, vooral in het Waasland. Bijna de helft van de bendeleden zijn vrouwen.
Lees verder

Nog een spoorbond sluit zich aan bij staking
De nieuwe spoorbond Metisp-Protect heeft donderdagavond de stakingsaanzegging ondersteund van de Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) voor de periode van 10 juli (3 uur 's ochtends) tot 12 juli (3 uur). Ze roept alle treinbestuurders op solidair te zijn en het werk neer te leggen....
Lees verder

Criminaliteit daalt maar onlinefraude neemt toe
Er waren vorig jaar minder woninginbraken en ook minder aangiftes van extremisme en radicalisering. Daar­tegenover staat dat de onlinefraude met bijna zes procent toenam.
Lees verder

Spoorlopers gooien ochtendspits grondig in de war: "Op het drukste moment én op de drukste plek"
Het treinverkeer is vrijdagochtend zwaar verstoord nadat er spoorlopers werden gesignaleerd tussen Brussel-Zuid en Brussel-Centraal. "Dat was rond 7.30 uur", aldus Frederic Petit van Infrabel. "Het ongelukkigste moment van de dag - volle ochtendspits - en de ongelukkigste plaats… De Noord-Zuidas is...
Lees verder

N-VA zit op een berg geld, CD&V krijgt erfenis van 600.000 euro
4,7 miljoen euro. Zoveel bedroeg de winst van de vzw N-VA in 2017. Een groot deel daarvan komt van de gedeeltelijke verhuur van hun Brusselse hoofdkwartier. Maar ook de beleggingen bij de bank doen het goed. En dat grotendeels dankzij overheidsdotaties – belastinggeld dus. "Het is volledig...
Lees verder