Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 juni 2018

Zo bespaart u de komende tien jaar tot 9.700 euro

Zo bespaart u de komende tien jaar tot 9.700 euro
Wie de moeite neemt om enkele terugkerende uitgaven onder de loep te nemen, kan jaarlijks een mooi bedrag besparen. Hou die oefening tien jaar vol en u houdt een stevige som geld over.
Lees verder

Iedereen krijgt recht op bedrijfspensioen
Alle werknemers van wie de werkgever een aanvullend bedrijfspensioen aanbiedt, hebben daar binnenkort recht op. Bestaande beperkingen voor jongeren en werknemers met een contract van korte duur, die nu geen aanvullend pensioen opbouwen, worden geschrapt. Dat schrijft De Tijd.
Lees verder

Hoogleraar antropologie David Graeber: "Weg met de bullshit jobs!"
Het barst van de 'onzinbanen'. Tenminste dat vindt de Amerikaanse hoogleraar antropologie David Graeber (57). Zijn remedie: meteen afschaffen, die bullshit jobs. "Ga iets écht leuks doen met je tijd."
Lees verder

Wiskundige Cathy O'Neil: "Algoritmen zijn gevaarlijk"
Algoritmen kunnen ons leven beheersen, zo niet kapotmaken. Cathy O'Neil, wiskundige en voormalig getallenkraker aan Wall Street, schreef er een boek over. "Grote bedrijven bepalen of individuen kansen krijgen of niet." 
Lees verder

De trucker is onmisbaar, maar kampt met een imagoprobleem
Kleeft er nog enige romantiek aan een leven als vrachtwagenchauffeur? Vier chauffeurs vertellen hoe het is om altijd op de weg te zijn, ver van huis. En welk verhaal zit er achter de naamborden in hun cabines?
Lees verder

Aantal dollarmiljonairs in België stijgt opnieuw
Het aantal mensen met een vermogen (eerste woning niet meegerekend) van meer dan 1 miljoen Amerikaanse dollar (of 865.000 euro) is het afgelopen jaar opnieuw gestegen. Voor België ging het om een toename met 7,3 procent tot 122.600 mensen. Dat blijkt uit het nieuwste 'World Wealth Report' van consultant Capgemini.
Lees verder

Webshop Asos bant mohair, zijde, kasjmier en veren
Asos, 's wereld meest bekende webshop, stopt met de verkoop van kledij waar mohair, zijde, kasjmier of veren in verwerkt zijn. Op die manier willen ze een halt toeroepen aan de wrede behandeling van dieren. 
Lees verder

Ontmoeting tussen Ryanair en vakbonden draaide uit op een "fiasco"
Een geplande ontmoetingen tussen de directie van Ryanair en de christelijke bediendebonden LBC en CNE in Dublin is vandaag niet doorgegaan. De bonden wilden de gesprekken over het personeel van Ryanair en de onderaannemers samen voeren, de directie niet. Aangezien er daar geen akkoord over werd gevonden, kwam er helemaal geen ontmoeting.
Lees verder

Einde van een tijdperk: General Electric vervangen door Walgreens in Dow Jones
Het einde van een tijdperk is aangebroken: het Amerikaanse industriële concern General Electric (GE), dat al bij de lancering van de 'Dow Jones Industrial Average' in 1896 opgenomen werd in de beursbarometer en er sinds 1907 voortdurend in stond, wordt eruit gehaald en vervangen door Walgreens. Dat melden Amerikaanse media.
Lees verder

Markt trekt weer aan: "Luxe villa's dubbel zo snel verkocht als vijf jaar geleden"
De markt van het luxevastgoed trekt voor het eerst in jaren weer aan. Villa's raken vandaag dubbel zo snel verkocht als vijf jaar geleden, en meer dan ooit aan jonge gezinnen en tweeverdieners. Dat blijkt vandaag uit een marktanalyse van Van der Build, onderdeel van Dewaele Vastgoedgroep en gespecialiseerd in luxevastgoed. 
Lees verder

Heeft Colruyt altijd de laagste prijzen? Niet als je wat rondsurft
Terwijl Colruyt in zijn supermarkten klanten de laagste prijzen biedt, doet Amazon dat online ook. En de webgiganten zijn Colruyt op een aantal producten aan het kloppen. 
Lees verder