Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 juni 2018

Ziekenhuizen beloond als patiënten tevreden zijn

Ziekenhuizen beloond als patiënten tevreden zijn
Een deel van de werkingsmiddelen van de ziekenhuizen is vanaf 1 juli afhankelijk van de kwaliteit van hun zorg. Ook de tevredenheid van de patiënten speelt mee.
Lees verder

Jan Jambon: 'N-VA-premier is waanbeeld'

N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon zaterdag in een interview met La Libre Belgique.

Lees verder

Protest aan Planckendael voor leeuwin Rani: 'Alle dierentuinen dicht'

Een dertigtal actievoerders hield zaterdagmiddag een protestactie aan de ingang van de zoo van Planckendael. Bezoekers kregen een roos om bij het verblijf van de leeuwen neer te leggen. 'Wij eisen de sluiting van Planckendael en alle andere dierentuinen in de wereld.'

Lees verder

Slachtoffer aanslag Zaventem neemt deel aan kwarttriatlon Brugge

Tijdens de kwarttriatlon van Brugge viel deelneemster Karen Northshield op. De vrouw is het zwaarste gewonde slachtoffer dat de terreuraanslag in Zaventem overleefde. Hersteld is ze nog niet, maar met hulp kon ze op haar eigen manier deelnemen aan elk onderdeel van de wedstrijd.

Lees verder

Driekwart automobilisten vindt trajectcontrole rechtvaardig

Drie kwart van de Vlaamse automobilisten vindt trajectcontrole een rechtvaardige manier van snelheidscontrole. Dat blijkt uit een bevraging van mobiliteitsclub VAB bij zowat 2.000 Belgen. Opvallend is dat de Walen er een stuk minder positief tegenover staan: nauwelijks de helft (49 procent) van hen vindt trajectcontrole een rechtvaardige manier van controleren.

Lees verder

Helft minder zware ongevallen door trajectcontroles

Trajectcontroles hebben een afname met meer dan 50 procent van het aantal zware verkeersongevallen tot gevolg op het traject waar ze de snelheid controleren. Dat blijkt uit cijfers van Vias institute.

Lees verder

Weyts stelt tientallen nieuwe trajectcontroles voor

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft 34 nieuwe trajectcontroles langs gewestwegen geactiveerd. Binnen dit en een jaar volgen er nog eens bijna 70 tracés langs gewestwegen. 'Trajectcontrole is rechtvaardig én efficiënt in onze strijd voor minder verkeersdoden' zegt Weyts.

Lees verder

De Wever: 'Vrees dat de Arcospaarders hun geld niet gaan terugkrijgen'

Tijdens het voorzittersdebat bij De zevende dag op één toonde N-VA voorzitter Bart De Wever zich erg sceptisch over een haalbare Arco-regeling. Ook liet hij verstaan dat de Franse Rafale voor hem geen potentiële vervanger is voor de Belgische F-16's.

Lees verder

Wouter Beke: 'Australisch migratiemodel is onbetaalbaar'

Volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke komt het toepassen van het Australisch migratiemodel in Europa neer op 'science fiction' wegens 'onbetaalbaar'. Ook Meyrem Almaci (Groen) is tegen.

Lees verder

Zwaargewonde en ravage bij ongeval in Deurne

In Deurne bij Antwerpen is zaterdagavond een zwaar verkeersongeval gebeurd met drie voertuigen. Een twintigjarige bestuurder werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De brokstukken die overal in het rond lagen, bewezen dat de klap enorm moet zijn geweest.

Lees verder

Door staking slechts kwart personeel aanwezig in Vlaamse gevangenissen

In de Vlaamse gevangenissen is zondagochtend veertig procent van het personeel komen opdagen. Bij de dagdienst daalde de bezetting tot twaalf procent, wat voor beide shiften neerkomt op een kwart van de normale bezetting, meldt het Gevangeniswezen.

Lees verder

Man in levensgevaar na massale vechtpartij in Roeselare

Bij een ernstige vechtpartij in Roeselare heeft een man zaterdagavond een schedelbreuk en een hersenbloeding opgelopen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Vijf verdachten, onder wie een minderjarige, zijn opgepakt.

Lees verder

Studie lijdt onder job

Gemiddeld 50 dagen per jaar hebben studenten vorig jaar gewerkt. Ze doen dat niet alleen voor en na, maar ook steeds vaker tijdens de lesuren.

Lees verder

Agenten mogen hun collega's laten blazen

Politiemensen kunnen voortaan door hun collega's worden verplicht om tijdens de diensturen een alcohol- of drugstest af te leggen. Tot nog toe kon een agent die vermoedelijk onder invloed was enkel door de korpschef naar huis gestuurd worden om zijn roes uit te slapen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.

Lees verder

Unieke vondst in Noordzee: Amerikaanse B-17-bommenwerper

In de Noordzee is een vrij intact wrak gevonden van een Amerikaanse bommenwerper met menselijke resten. De ontdekking werd gedaan tijdens de aanleg van een hoogspanningskabelverbinding tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië.

Lees verder

Chaos in Heusden-Zolder na overwinning Erdogan: wagens geblokkeerd en pers bedreigd
De verkiezingsoverwinning van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondagavond tot chaos geleid in het Limburgse Heusden-Zolder. Honderden feestvierders blokkeerden het verkeer, en de aanwezige pers werd bedreigd. De politie moest tientallen pv's uitschrijven.
Lees verder

Tien jaar werkverbod voor verzorgsters die vernederende filmpjes maakten van bejaarden

Twee bejaardenverzorgsters die in een woonzorgcentrum in Dendermonde vernederende filmpjes maakten van dementerende patiënten, zijn veroordeeld tot celstraffen met uitstel. Dat heeft de correctionele rechtbank van Dendermonde maandag beslist. Ze krijgen ook een verbod om gedurende tien jaar nog met bejaarden te werken.

Lees verder

Eerste gemeente neemt maatregelen, Schauvliege nog niet in paniek over droogte: 'In alle Vlaamse gemeentes code groen'

Binnen dit en tien dagen kreunt Vlaanderen onder een extreme droogte. 'Voor de bevoorrading van drinkwater is er momenteel geen probleem', zegt de woordvoerder van Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). Oosterzele neemt als eerste gemeente maatregelen.

Lees verder

Akkoord over 1,25 miljard voor overkappings- en leefbaarheidsprojecten

Er is een akkoord over de besteding van 1,25 miljard euro aan 18 overkappings- en leefbaarheidsprojecten op en rond de Antwerpse ring.

Lees verder

Is vijf jaar regeren te lang?

Voor het eerst kreeg de federale regering de kans om vijf in plaats van vier jaar te regeren. Maar was die aanpassing achteraf gezien wel een goed idee?

Lees verder