Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 juni 2018

Vlaanderen toont zijn hart voor Sprotje, de kat die in de oven werd gestopt: zo veel geld werd er al opgehaald

Vlaanderen toont zijn hart voor Sprotje, de kat die in de oven werd gestopt: zo veel geld werd er al opgehaald
Sprotje, het katje van amper een jaar oud dat zwaar mishandeld werd in Kortrijk, is aan de betere hand. Meer zelfs: de crowdfunding die werd opgericht om haar medicatie en verzorging te betalen, heeft nu al een bedrag van meer dan 7.600 euro opgehaald.
Lees verder

Zullen N-VA en PS in 2019 samen aan onderhandelingstafel zitten? "Verwacht het onverwachte"
Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) wil niet uitsluiten dat de N-VA en de PS na de federale verkiezingen van 2019 samen aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Maar, trouw aan zijn partijlijn, voegt hij er meteen aan toe dat de twee partijen het in dat geval enkel over confederalisme kunnen...
Lees verder

Antwerpse 'pralinebende' smokkelt honderden kilo's coke Europa in
Een Antwerpse bende heeft vermoedelijk sloten geld verdiend met de uitvoer van cocaïne naar Groot-Brittannië en andere Europese landen. De bendeleden verstopten de drugs tussen pralines, chocolade en e-sigaretten. De vermeende bendeleiders lieten zich vroeger in met fraude, maar kozen de laatste...
Lees verder

"Stop geen geld in GTI-Net"
"910 euro gegarandeerd basisinkomen", belooft GTI-Net, een Belgisch bedrijf met meer dan tienduizend klanten en een postbus in Dubai. Daar moet je wel 500 euro inleg voor betalen en nieuwe leden ronselen. "Pas op", waarschuwt financiële waakhond FSMA. "Dit heeft alle kenmerken van piramidefraude."
Lees verder

Meeuw is zo gehaat dat zij nu bedreigd is
Is het zo dat meeuwen ons overspoelen? "Neen. Hun aantal is bijna gehalveerd", zegt expert Eric Stienen. "Willen of niet, we moeten die vogels beschermen."
Lees verder

Files drijven Antwerpenaars met honderden naar supersnelle e-bikes: "Leveringstermijnen van drie tot acht maanden"
Statistieken zijn zelden zo veelzeggend: het aantal speed pedelecs in ons land is in de voorbije zes maanden gestegen van 6.760 naar 9.521 exemplaren en bijna de helft van alle nieuwe supersnelle (tot 45 km per uur) elektrische fietsen is gekocht in de provincie Antwerpen. "Je ziet zo'n piek...
Lees verder

Schelde krijgt plasticvangers: installaties moeten afval tegenhouden voor het in zee belandt
De Vlaamse Waterweg wil in het voorjaar van 2019 plasticvangers installeren op acht plaatsen in de Schelde om vervuiling uit de ­rivier te halen. Zo kan voorkomen worden dat al het plastic in de zee verdwijnt. Na een jaar ­proefdraaien wordt beslist of de ­plasticvangers worden ­aangekocht.
Lees verder

VUB-professor deelt kaakslag uit aan studenten: "Veel afgestudeerden zijn hun diploma niet waard"
VUB-professor Johan Holslag haalt net voor zijn sabbatjaar zeer hard uit naar het onderwijs in ons land. Volgens hem studeren te veel studenten met te weinig talent af aan de universiteiten. "Laat kwaliteit opnieuw primeren. Wat is een diploma nog waard als je iedereen laat afstuderen?"
Lees verder

Dorianne Aussems (MNM) outte zich omdat lesbiennes rolmodellen nodig hebben
In het teken van een campagne voor genderdiversiteit, kleurt de A van Antwerpen kleurt deze maand rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. De krant kleurt deze week mee. Zeg niet langer holebi maar LGBTQI: L voor lesbienne, G voor gay, B voor bi, T voor transgender, Q voor questioning en I voor...
Lees verder

Warm en onweersbuien, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie
Het wordt op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met regen en onweersbuien. De actiefste buien situeren zich opnieuw in het zuidoosten van het land. Het noordwesten kan er waarschijnlijk grotendeels aan ontsnappen. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden, meldt het KMI maandag.
Lees verder

Reactor Doel 4 wordt maandag al heropgestart
Kernreactor Doel 4, die sinds zaterdagavond stillag door een technisch defect, is maandagvoormiddag omstreeks 09.30 uur opnieuw opgestart. Dat is bevestigd door Nele Scheerlinck, communicatiemanager van de kerncentrale in Doel. Eerder nog was de heropstart uitgesteld tot maandagavond 23 uur. De...
Lees verder

Bendes gaan met elkaar op de vuist aan Luikse Colruyt: vrouw overleden
Bij een vechtpartij tussen twee rivaliserende bendes in Ans (provincie Luik) is zondagavond een vrouw om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond. Volgens het parket van Luik werden meerdere messen, honkbalbats en ijzeren staven getrokken.
Lees verder

DISCUSSIE. Deelt u de mening van VUB-professor Holslag dat "veel afgestudeerden hun diploma niet waard zijn"?
VUB-professor Johan Holslag haalt net voor zijn sabbatjaar zeer hard uit naar het onderwijs in ons land. Volgens hem studeren te veel studenten met te weinig talent af aan de universiteiten. "Laat kwaliteit opnieuw primeren. Wat is een diploma nog waard als je iedereen laat afstuderen?"
Lees verder

4.750.000 euro voor villa van vermoorde zakenman
De pompeuze villa van de vermoorde Marcel Van Hout (51) aan de Ganzenpas in Neerpelt staat te koop. De Nederlandse zakenman werd op 22 november vorig jaar geliquideerd in de wijk Grote Heide. Het is niet de riante villa waar hij het leven liet die te koop staat, maar wel zijn nog groter optrekje...
Lees verder

Demir wil sport en cultuur toegankelijker maken voor mensen in armoede
Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir gaat op zoek naar projecten die het voor mensen in armoede makkelijker moeten maken om deel te nemen aan sport en cultuur. Ze voorziet daarvoor een budget van 1,6 miljoen euro dat wordt vrijgemaakt via een samenwerking met de Nationale Loterij.
Lees verder

Europese 18-jarigen kunnen vanaf dinsdag gratis treinticket aanvragen
Europese 18-jarigen kunnen vanaf dinsdag tot 26 juni een aanvraag indienen voor een gratis treinticket waarmee ze door heel Europa kunnen reizen. Dat kondigt de Europese Commissie aan. In eerste instantie worden 15.000 tickets uitgedeeld, 333 daarvan zijn gereserveerd voor jonge Belgen.
Lees verder

Nieuwe spoorstaking op komst: spoorbond OVS kondigt 24-urenstaking aan vanaf 27 juni
De Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) heeft een stakingsaanzegging van 24 uur ingediend voor het treinbesturingspersoneel, die ingaat op 27 juni om 22.00 uur. Dat heeft de vakbond maandag bekendgemaakt. OVS wil zo protesteren tegen een voorstel tot herwaardering van het...
Lees verder

Voorzitter Jong N-VA reageert laconiek op geweigerde migranten: "Return to sender"
Tomas Roggeman, jongerenvoorzitter van N-VA, heeft zich in een tweet vrolijk uitgelaten over de 629 migranten die de toegang werden ontzegd door zowel Malta als Italië. "Return to sender", postte hij, verwijzend naar het gelijknamige nummer van Elvis Presley.
Lees verder

Vanaf vandaag gratis wifi in stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem
De NMBS gaat de komende maanden de 27 grootste treinstations van het land uitrusten met gratis wifi. Dat heeft de spoorwegmaatschappij maandag bekendgemaakt. Vanaf maandag 11 juni is er zo al gratis wifi in Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem.
Lees verder

Koningspaar neemt voortgang van restauratie van de Dulle Griet onder de loep
Koning Filip en koningin Mathilde hebben maandag een bezoek gebracht aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK). Daar mocht het koningspaar van dichtbij de restauratie van de 'Dulle Griet' van Pieter Breugel I bekijken.
Lees verder