Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 juni 2018

Véronique Leysen zoekt overnemer voor koffiebar Maurice

Véronique Leysen zoekt overnemer voor koffiebar Maurice
Na lang piekeren heeft Véronique Leysen beslist om afstand te doen van koffiebar Maurice in Berchem. De zaak aan de Cogels Osylei staat dus over te nemen. Véronique Leysen heeft het te druk met haar breilabel en de nieuwe zaak Maman.
Lees verder

Zuhal Demir en dochter "met de dood bedreigd"
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) en haar 6 maanden oude dochtertje hebben doodsbedreigingen gekregen, nadat Demir opnieuw werd afgeschilderd als een aanhanger van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Dat zei ze dinsdagavond in Terzake.
Lees verder

Salah Abdeslam opgenomen in het ziekenhuis
Salah Abdeslam, het enige nog levende lid van het terreurcommando van 13 november 2015 in Parijs, is dinsdag overgebracht naar een ziekenhuis vanwege een blindedarmonsteking. Dat is vernomen bij de gevangenisdirectie.
Lees verder

Massa valse Panini-stickers en Pokémonkaarten in beslag genomen
Wie Wereldkampioenschap voetbal zegt, zegt Panini-stickers. Dat hebben ook louche buitenlandse firma's begrepen. De douane heeft de eerste drie maanden van dit jaar al 21.600 nagemaakte stuks onderschept. "De namaakmarkt volgt de hypes op de speelplaats", zegt CD&V-kamerlid Leen Dierick.
Lees verder

Populairder dan ooit: peperdure luxevilla's
De sector van het 'betere' vastgoed heeft de bankencrisis duidelijk achter zich gelaten. Villa's en landhuizen vinden vlotjes een nieuwe eigenaar. De prijzen zitten dan ook in de lift en de panden staan maar korte tijd te koop vooraleer ze op de kop worden getikt.
Lees verder

Vanaf 1 juli is er een nieuwe reiswet: dit verandert er
Wie na 1 juli een reis boekt, krijgt daarbij een betere juridische bescherming. Een reis kan gemakkelijker wordt geannuleerd, wijzigingen kunnen niet langer zonder toestemming van de reiziger en als u beslist om thuis te blijven, dan kan de reis gewoon aan iemand anders worden doorgegeven. "De...
Lees verder

Steeds meer vrouwen reizen naar Spanje om zwanger te worden via eiceldonatie
Steeds meer Belgische vrouwen die zwanger willen worden met een eiceldonor, reizen af naar Spanje voor de behandeling. Dat komt omdat de wachttijd heel wat korter is dan in ons land. In Spanje hebben ze ook veel meer eiceldonoren dan in ons land. Experts pleiten er nu voor om publiciteit te maken,...
Lees verder

"Nuance van het bier komt beter tot zijn recht bij een lage alcoholgraad"
Nick Cludts en Roel Janssens (allebei 27) leerden elkaar kennen als kleine jongens op de tennisbaan. Ondertussen runnen ze samen Brochus, de kleinste commerciële brouwerij van het land, in de Constitutiestraat in Antwerpen-Noord.
Lees verder

STANDPUNT. We zullen nog ontelbare keren heen en weer geslingerd worden tussen wet en mededogen
Elke keer weer stelt de vluchtelingencrisis ons moreel kompas op de proef. Voor de meeste mensen is het nogal duidelijk dat je niet zomaar de grenzen van je land kunt openstellen. Er moeten procedures zijn. Als iemand niet om de juiste reden aan de deur klopt, moet je hem of haar terugsturen....
Lees verder

Broer van dader schietpartij in Luik wordt opnieuw gezocht "uit schrik voor aanslag"
De politie is met man en macht op zoek naar Benjamin Herman, de dader van de aanslag in Luik. Hij wordt opgespoord omdat gevreesd wordt dat de man op het punt staat om een aanslag te plegen. De politiezones in heel ons land worden gevraagd om uit te kijken naar zijn voertuig.
Lees verder

Drie op de vier schoonmakers heeft gezondheidsklachten door het werk
Drie op de vier schoonmakers (74 procent) zegt fysieke of psychische klachten te ondervinden ten gevolge van het werk. Dat blijkt uit een peiling van ACV Voeding en Diensten bij ongeveer 500 schoonmakers, naar aanleiding van de Dag van de Schoonmaak vandaag/woensdag. De vakbond pleit ervoor om...
Lees verder

Een op de tien Belgen gaat nooit naar dokter
Nagenoeg één op de tien Belgen trekt nooit naar de huisarts. In Brussel gaat het zelfs om een kwart van de bevolking. Dat blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block, zo meldt Het Laatste Nieuws.
Lees verder

Twee op de drie geradicaliseerde gedetineerden worden niet begeleid
Van de 450 gedetineerden met indicaties van radicalisering hebben er 132 een vorm van begeleiding gekregen. Minister Vandeurzen (CD&V) werft twee extra deradicaliseringsconsulenten aan om de strijd op te voeren. Dat staat in De Morgen en Het Laatste Nieuws te lezen.
Lees verder

Databank met alle vonnissen nog maar eens op lange baan
België zal nog jaren moeten wachten op een grote databank met alle arresten en vonnissen. Dat was nochtans een expliciete belofte van Koen Geens (CD&V) bij zijn aantreden als minister van Justitie. Dat meldt De Tijd.
Lees verder

Warme zomerdagen voor de boeg… maar nog niet dit weekend
In vele streken worden woensdag eerst nog lage wolken verwacht, die plaatselijk hardnekkig kunnen zijn. Na de middag wisselen zon en wolken elkaar af. Het is daarbij warm met maxima van 21 graden aan zee tot 26 graden in het centrum, zo meldt het KMI.
Lees verder

Bierexport tweemaal groter dan Belgische bierconsumptie
De export van Belgisch bier is in 2017 verder gestegen. De brouwers verscheepten in totaal 15,81 miljoen hectoliter naar het buitenland, goed voor een stijging op een jaar tijd met 8,7 procent. De export is zo voor het eerst tweemaal zo groot dan de binnenlandse bierconsumptie. De Belgische...
Lees verder

Het mosselseizoen start vroeg dit jaar
Het mosselseizoen staat weer voor de deur, en dat is vroeg. Andere jaren begint het mosselseizoen pas in juli, maar de warme mei-maand heeft ervoor gezorgd dat de mosselen dit jaar sneller dan gewoonlijk op punt zijn.
Lees verder

Al meer dan 1700 straatvrijwilligers in Antwerpen
Bewoners van de Antwerpse Tentoonstellingswijk ruimen zelf het zwerfvuil in hun straten op. Ze stoorden zich de laatste tijd steeds vaker aan blikjes, sigaretten en papiertjes in de bermen, op de pleinen en de trottoirs. En dus gaven nu al 26 bewoners zich bij de stad op als straatvrijwilliger. De...
Lees verder

Fietser komt onder vrachtwagen terecht in Antwerpse haven
Een fietser raakte woensdagmorgen zwaargewond nadat hij onder een vrachtwagen terecht kwam. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend, maar de fietser werd zo'n 50 meter meegesleurd door de vrachtwagen aan Luithagen. Het slachtoffer kon zich zelf bevrijden uit de hachelijke...
Lees verder

Belgische krakers vinden fortuin in oude naaimachine, maar moeten 'schat' teruggeven
Ze sliepen op straat of kraakten huizen, maar vonden plots de schat van hun leven in een leegstaande woning: 300.000 cash, verstopt in een naaimachine. Joey D. en Kimberly A. uit Zelzate besloten een deel van het geld uit te delen aan hun oude vrienden. Het koppel riskeert nu een celstraf voor...
Lees verder