Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 juni 2018

Tom Waes komt zwaar ten val tijdens vakantie: ‘Judolessen hebben mijn leven gered’

Tom Waes komt zwaar ten val tijdens vakantie: 'Judolessen hebben mijn leven gered'

Tom Waes (49) is tijdens een fietstocht in Spanje door het oog van de naald gekropen. In een afdaling botste hij met hoge snelheid frontaal op een auto en brak zijn sleutelbeen. 'Dat ik dít overleefd heb', zegt Waes, die vandaag wordt geopereerd.

Lees verder

Drugsdealers vrijuit omdat justitie dvd met bewijsmateriaal vernielde

Omdat een dvd met bewijsmateriaal bij justitie per ongeluk vernield werd, heeft de rechtbank in Gent gisteren drie drugscriminelen over de hele lijn vrijgesproken. Ze riskeerden nochtans tot vier jaar cel. Als gevolg van de vrijspraak krijgen ze ook 80.000 euro inbeslaggenomen geld terug.

Lees verder

Elke twee seconden komt er een vluchteling bij
Wereldwijd zijn 68,5 miljoen mensen op de vlucht. Nooit eerder lag dat aantal zo hoog. Opvallend: meer dan de helft van hen zijn kinderen.
Lees verder

Oudste orang-oetan 'Puan' overleden

Puan, Indonesisch voor 'dame', is op 62-jarige leeftijd overleden in de zoo van Perth. Dat maakte de dierentuin bekend.

Lees verder

Was Pinkpop-drama een spijtig verkeersongeval?

De slachtoffers van het Pinkpop-drama zaten zondagnacht in een kringetje op de donkere weg toen ze werden aangereden. De vermoedelijke bestuurder, een podiumbouwer uit Heerlen, heeft ze volgens omstanders mogelijk te laat gezien.

Lees verder

Staking in gevangenissen tegen minimale dienstverlening

In de Vlaamse gevangenissen is dinsdagochtend 65,38 procent van het personeel aanwezig. Het personeel is ontstemd over het regeringsproject voor een gegarandeerde dienstverlening in de gevangenissen.

Lees verder

H&M lanceert eerste samenwerking met lingeriemerk
De Zweedse modeketen H&M pakt later deze zomer uit met een capsulecollectie in samenwerking met het Nederlandse lingerielabel Love Stories. De lijn zal naast beha's ook pyjama's, sokken en enkele accessoires bevatten.
Lees verder

Oliver Naesen geselecteerd voor zijn derde Tour de France: hij moet kopman Bardet helpen op het vlakke

Het Franse WorldTour-team AG2R La Mondiale heeft dinsdag zijn achtkoppige selectie voor de Tour de France (7-29 juli) bekendgemaakt. Belgisch kampioen Oliver Naesen is zoals verwacht van de partij. Romain Bardet, de voorbije twee jaar telkens op het podium in Parijs, is opnieuw de kopman.

Lees verder

Movistar begint met drie kopmannen aan Tour de France

Movistar begint op 7 juli met liefst drie kopmannen aan de Tour de France. Met Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa beschikt het Spaanse WorldTour-team over drie renners die allemaal voor het podium willen gaan. Ploegleider Eusebio Unzue wijst in de loop van de Tour mogelijk één kopman aan, maar hij laat zijn renners in eerste instantie vrij om ook tegen elkaar te strijden.

Lees verder

Hoe handel ik een duolegaat fiscaal af?
Een familielid heeft via het systeem van duo-legaten een deel van haar erfenis aan een goed doel geschonken. Wie moet er nu de belastingaangifte regelen: de nabestaanden, of de organisatie die mee de erfenis heeft aanvaard?
Lees verder

De spreidstand van de sales engineer
Verkoop en techniek in één job. Voor menig ingenieur lijkt dat op het eerste gezicht een lastige spreidstand. Hoe dan ook: de job van sales engineer zit in de lift. Kandidaten blijken moeilijk te vinden, maar wat moet je ervoor kunnen? "Wij zoeken zeker geen harde verkopers."
Lees verder

Drijvende Christo in Londens Hyde Park

De Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar Christo realiseerde zijn eerste grote openluchtproject in Groot-Brittannië. Tot 23 september drijft in de vijver van Hyde Park in London een ponton met een twintig meter hoge mastaba. De trapeziumvormige constructie, gebaseerd op Egyptische grafmonumenten, is samengesteld uit 7.500 gestapelde olievaten. Christo maakte wereldwijd furore met 'inpakkunst', onder meer van Le Pont Neuf in Parijs in 1985 en de Reichstag in Berlijn in 1995. Al in 1958 gebruikte hij, samen met zijn vrouw Jeanne-Claude, olievaten voor een kunstinstallatie. De Mastaba is een voorproefje van een monumentale installatie met 400.000 vaten die hij in de woestijn nabij Abu Dhabi hoopt te realiseren.

Lees verder

Vijfjarige 'knuffelt' kunstwerk en zadelt ouders op met rekening van 120.000 euro
Een koppel uit Kansas dreigt 132.000 dollar (bijna 120.000 euro) te moeten betalen omdat hun vijfjarige zoontje per ongeluk een sculptuur deed omvallen in een gemeenschapscentrum. 'Ze hadden het werk beter vast moeten maken', reageert de moeder. Op bewakingsbeelden is te zien wat er fout is gegaan.
Lees verder

Huilende kinderen smeken om ouders in detentiecentra VS

Een opname van kinderen die in het Spaans om hun ouders roepen en wenen, is gepubliceerd op de website 'ProPublica'. Het zou gaan om een fragment van vorige week in een detentiecentrum. Het Witte Huis blijft de scheiding van kinderen en ouders verdedigen, ondanks grote kritiek.

Lees verder

Kris Van Assche onthult eerste werk voor Berluti

De Belgische ontwerper Kris Van Assche verruilde eerder dit jaar zijn positie als creatief directeur bij Dior Homme voor dezelfde plek bij Berluti. Op de eerste ontwerpen is het nog even wachten, maar de eerste campagne van de Belg is wel al een feit.

Lees verder

Piqueur vecht voor bescherming van privébezittingen

De rechtbank van Gent oordeelt deze namiddag of Imaco, de privé­vennootschap van Jeroen Piqueur waarin zijn villa zit, bescherming tegen schuldeisers krijgt. De curatoren hadden het faillissement aangevraagd, maar die vraag wordt ten vroegste op 26 juni behandeld

Lees verder

Red Bull F1-team rijdt vanaf 2019 met Honda-motoren
Red Bull Racing heeft officieel bevestigd dat het vanaf volgend jaar met motoren van Honda zal racen. Door de overstap naar Honda komt er een einde aan een twaalfjarige samenwerking tussen Red Bull en Renault.
Lees verder

Deense spelers charteren privéjet zodat Knudsen zijn pasgeboren baby kan zien

Met de sfeer in het Deense kamp zit het snor. Om verdediger Jonas Knudsen de kans te geven zijn pasgeboren baby te zien, legden alle spelers samen zodat er een privéjet kon worden gecharterd.

Lees verder

Red Bull F1-team rijdt vanaf 2019 met Honda-motoren
Red Bull Racing heeft officieel bevestigd dat het vanaf volgend jaar met motoren van Honda zal racen. Door de overstap naar Honda komt er een einde aan een twaalfjarige samenwerking tussen Red Bull en Renault.
Lees verder

Jonge migrant die zich had verstopt onder bus in Brussel, komt om het leven

Een jongeman van 20 jaar uit Guinee is tijdens de nacht van maandag op dinsdag verongelukt in Sint-Agatha-Berchem. Hij had zich onder een bus verstopt. De bus had als bestemming Groot-Brittannië.

Lees verder

WK-opener van Rode Duivels op vier na meest bekeken match ooit, in IJsland doen ze nog véél straffer

De Vlaamse tv-kijker heeft de Rode Duivels voluit gesteund in hun match tegen Panama. Volgens de VRT keken 2.068.476 kijkers gisteravond naar het duel in Sochi. Dat betekent dat op dat ogenblik 85,8% van de mensen die op dat ogenblik televisie keken, hadden afgestemd op Eén waar de match live werd uitgezonden.

Lees verder

Trucker in Antwerpen verplaatst zelf stilstaande ambulance
In Antwerpen heeft een vrachtwagenbestuurder maandagavond een ambulance verplaatst die de straat voor hem blokkeerde. De zaakvoerder van het ambulancebedrijf verspreidde een door buurtbewoners gemaakt filmpje van het incident om zijn onvrede over het feit te uiten. Hij overweegt een klacht in te dienen tegen de bestuurder.
Lees verder

Wapens voor verijdelde aanslag op EK 2016 kwamen uit Nederland
Het Nederlandse gerecht heeft maandag drie mannen opgepakt die worden verdacht van de levering van wapens aan Reda Kriket en Anis Bahri, twee mannen die gelinkt zijn aan de groep terroristen die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen in Brussel en Parijs in 2015 en 2016. Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse OM bevestigd aan de krant NRC.
Lees verder

Asos weert voortaan alle dieronvriendelijke materialen

De Britse webshop Asos zal vanaf februari 2019 geen kledingstukken meer verkopen als daarbij mohair, kasjmier, zijde of veren werd gebruikt.

Lees verder

Heeft Stoffel Vandoorne een voordeel tijdens GP van Frankrijk?
Voor het eerst in tien jaar staat de GP van Frankrijk opnieuw op de F1-kalender. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is één van de weinige rijders die ervaring heeft op het circuit van Paul Ricard.
Lees verder

Thalys lanceert zomerroute tussen Brussel en Bordeaux

In juni 2019 wordt een nieuwe 'Thalys Soleil' ingehuldigd tussen Brussel en Bordeaux. Tijdens de zomermaanden kunnen reizigers tussen de twee steden reizen in iets meer dan vier uur. Er komen ook twee bestemmingen in het oosten van Parijs bij.

Lees verder

Thierry Neuville rijdt Rally van Ieper met opvallende wagen

De leider in het WK rally, onze landgenoot Thierry Neuville, neemt vrijdag en zaterdag in een zeer speciale wagen deel aan de 54e editie van de Rally van Ieper. Het koetswerk van de Hyundai i20 R5 van onze landgenoot werd helemaal in de sfeer van de Rode Neuzendag gestoken.

Lees verder

Originele Lam van broeders Van Eyck opnieuw zichtbaar
Het Lam Gods toont opnieuw zijn ware gelaat. Het restauratieteam van het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium (KIK) heeft de verflagen weggehaald waarmee het Lam in de loop der eeuwen overschilderd was. Het ziet er nu opnieuw uit zoals de gebroeders Van Eyck het oorspronkelijk geschilderd hebben.
Lees verder

Club Brugge versterkt zich met Clinton Mata, maar die kan pas in oktober voor de kampioen spelen

Clinton Mata tekent een contract voor 4 jaar bij Club. De Belgisch-Angolese rechterflank moet eerst wel geopereerd worden en is pas in oktober speelklaar.

Lees verder

Militaire Veiligheidsdienst waakzaam voor Russische beïnvloeding verkiezingen

De Militaire Veiligheidsdienst (Adiv) heeft een klein team samengesteld dat erover moet waken dat de Russen onze verkiezingen niet beïnvloeden.

Lees verder

'Een Militaire Veiligheidsdienst die tegenstrijdige informatie geeft. Dat is afgelopen'

Burgers en militairen die met elkaar overhoop liggen, gedemotiveerd personeel, tegenstrijdige informatie die naar buiten gaat, stukken plafond die letterlijk naar beneden vallen. Claude Van de Voorde, nu een jaar de baas van de militaire veiligheidsdienst (Adiv), schetst een weinig fraai beeld van de dienst die hij erfde. Hij belooft beterschap.

Lees verder

Aanvullend bedrijfspensioen ook voor min-25-jarigen

Alle werknemers van wie de werkgever een aanvullend bedrijfspensioen aanbiedt, hebben daar binnenkort recht op. Goed nieuws voor jongeren en werknemers met een kort contract.

Lees verder

Eerste rode kaart in Rusland is ook op één na snelste rode kaart ooit op een WK

De Colombiaan Carlos Sanchez is dinsdag als eerste speler op het WK in Rusland uitgesloten. In de wedstrijd tegen Japan kreeg hij van de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina na drie minuten de rode kaart na handspel in het strafschopgebied. Tot overmaat van ramp voor de Colombianen trof Shinji Kagawa vervolgens ook raak vanaf elf meter.

Lees verder

'Vroeger met andere talen starten loont'

Sinds dit schooljaar kunnen basisscholen zelf beslissen over de taalinitiaties, ook bínnen het vaste programma. Na een jaar experimenteren met Engels vanaf het vijfde en Frans vanaf het derde leerjaar, spreekt stedelijke basisschool De Doening uit Vilvoorde van een 'enorme vooruitgang'.

Lees verder

Macron zet arrogante tiener flink op zijn plaats
De Franse president Emmanuel Macron heeft een tiener stevig op zijn plaats gezet. De jongen begroette Macron niet op de protocollaire manier en werd daarom terechtgewezen.
Lees verder

Ook Lokeren is al opnieuw begonnen, maar Peter Maes wil nog versterking: "Die spits zal er wel komen"

Sporting Lokeren heeft dinsdag op haar jeugdterreinen de voorbereiding op het nieuwe seizoen aangevat. Coach Peter Maes hield er meteen een meer dan twee uur durende eerste training op na. Tim Van Damme vervangt voorlopig Erwin Lammens als keerperstrainer bij de club. Lemmens zit op het WK met de Rode Duivels. Deze namiddag volgt een tweede oefensessie op Daknam. De twee nieuwkomers, rechtsachter Mickaël Tirpan en derde doelman Robin Mantel, trainden gretig mee.

Lees verder

Animal Rights kaart 'lijdensweg' aan van vleeskuikens in nieuwe undercoverbeelden
Animal Rights kaart de 'helse' situatie van vleeskuikens op weg naar transport aan. De dierenrechtenorganisatie ging undercover bij het grootste pluimvee-servicebedrijf van ons land en maakten beelden waarop te zien is hoe de dieren onder meer worden geschopt en hun poten worden gebroken. 'Een lijdensweg', klinkt het.
Lees verder

Vrees voor escalatie handelsoorlog

De financiële markten maken zich zorgen over het verbale wapengekletter tussen de handelspartners VS en China.

Lees verder

Waasland-Beveren neemt afscheid van Laurent Jans, die naar Frankrijk trekt

Waasland-Beveren heeft dinsdag laten weten volgend seizoen niet meer te kunnen beschikken over rechtsachter Laurent Jans. De Luxemburger verlaat de Freethiel voor FC Metz, dat het voorbije seizoen uit de Ligue 1 degradeerde. De 25-jarige Jans tekende voor drie seizoenen in het noordoosten van Frankrijk.

Lees verder

WK-gekte slaat volop toe: vrouw bevalt tijdens supporteren en noemt baby naar doelpuntenmaker

De prestatie van het Russische elftal is een vrouw zo goed bevallen, dat ze ervan is bevallen. Volgens de gezondheidsminister van de regio Krasnodar, Yevgeny Filippov, was de Russin zo nerveus tijdens de match van de Russen dat ze is bevallen van haar zoon. Ze noemde hem Aleksandr, naar doelpuntenmaker Aleksandr Golovin.

Lees verder

'Trump is helemaal niet verplicht om migrantenkinderen van ouders te scheiden'

Donald Trump verschuilt zich achter wetgeving om het opbreken van migrantenfamilies te rechtvaardigen. Maar het is geenszins verplicht, zeggen experts, ook al beweert de president iets anders. Met een presidentieel besluit is een expliciet verbod zelfs gemakkelijk te verwezenlijken.

Lees verder

De hotspots van Messika in Tel Aviv: 'Ik leef hier compleet anders dan in Parijs'

Valérie Messika, die in 2006 haar eigen juwelenlabel oprichtte, woont en werkt in Parijs, maar heeft ook een nauwe band met het bruisende Tel Aviv, waar haar vader woont. Ze reist vaak naar de stad aan de Middellandse Zee, en deelt met ons haar favoriete adressen.

Lees verder

Vluchtmisdrijf in Antwerpen: dader stapt enkel uit om zwaargewond slachtoffer te verplaatsen

In Antwerpen is maandagavond een 40-jarige man zwaargewond geraakt toen hij op de fiets werd aangereden door een wagen. De bestuurder stapte uit om het slachtoffer aan de kant te leggen, en pleegde dan vluchtmisdrijf.

Lees verder

Meghan Markle maakt haar debuut op Ascot, maar kiest voor sobere hoed

In juni maakt Groot-Brittannië zich steevast op voor de Royal Ascot, nog het meest te vergelijken met Waregem Koerse in ons land. De beau monde verzamelt er zich vijf dagen lang om naar de paardenrennen te kijken en om te zien en gezien te worden. Daarbij horen traditioneel ook de imposante hoeden en hoofdstukken van de aanwezige dames. Ook de koninklijke familie is altijd van de partij en dus konden ook Meghan Markle en prins Harry niet ontbreken. Het was voor de hertogin van Sussex natuurlijk meteen haar debuut op het evenement. Ze droeg voor de gelegenheid een opvallend wit ensemble met een behoorlijk sobere hoed, of toch in vergelijking met heel wat andere aanwezigen. Ook de Queen was van de partij.

Lees verder

Rechtbank wijst verzoek Piqueur bescherming privéfirma af

De Gentse rechtbank van koophandel heeft de vraag van Jeroen Piqueur om zijn patrimoniumvennootschap Imaco bescherming tegen schuldeisers te verlenen, afgewezen. Een faillissement komt daardoor dichtbij.

Lees verder

Atomium krijgt een blauwe smurfenbol

Het Atomium en de smurfen vieren dit jaar allebei hun zestigste verjaardag en om dat in de verf te zetten, kleurt een van de negen bollen van het Atomium blauw.

Lees verder

Outsider Colombia verliest eerste wedstrijd op WK na vroege rode kaart tegen Japan

Voor de start van dit WK werd Colombia bij de outsiders gerekend maar de Zuid-Amerikanen hebben hun eerste wedstrijd in Rusland verloren. In de eerste wedstrijd in Groep H profiteerde Japan optimaal van een vroege rode kaart voor de Colombiaan Sanchez na amper twee minuten, Kagawa benutte immers ook de strafschop. Colombia, met ex-Bruggeling Izquierdo aan de aftrap, maakte nog wel gelijk maar ging na rust met tien man onderuit. Japan maakte het verrassend af op hoekschop: 1-2. Om 17u wordt nog Polen-Senegal gespeeld, de volgende tegenstander van de Rode Duivels (als ze doorstoten) komt uit deze groep.

Lees verder

KV Mechelen haalt Nederlandse doelman in huis

Degradant KV Mechelen heeft zich dinsdag versterkt met de Nederlandse doelman Michael Verrips. De 21-jarige Verrips komt over van het Nederlandse Sparta Rotterdam, dat hem vorig seizoen uitleende aan tweedeklasser MVV. Verrips tekende in het AFAS Stadion een overeenkomst tot medio 2021.

Lees verder

Robert Pattinson bewijst dat hij ook in een echte rol zijn tanden kan zetten

Elke dag een alternatief voor het WK voetbal. Robert Pattinson brengt het boek van Don Delillo tot leven. NPO biedt ook een minireeks aan over een 'perfect' schooljongetje, of is het een psychopathische moordenaar? En voor de liefhebbers is er een documentaire over het eerste jaar van het Trump-tijdperk.

Lees verder

Houdt Piqueur nog iets over?

De vennootschappen van ex-Optima-baas Jeroen Piqueur storten stuk voor stuk in. Al zijn bezittingen worden verkocht. Houdt hij straks nog iets over?

Lees verder

Nederlands onderonsje: Van Poppel is Quick-Stepper te snel af in Halle-Ingooigem na millimeterspurt

Danny van Poppel heeft Halle-Ingooigem op zijn naam geschreven. De man van LottoNL Jumbo was de snelste van een ruime kopgroep van zo'n 30 man. Hij hield in een millimeterspurt Fabio Jakobsen af. Het was zelfs op de fotofinish amper te zien wie als eerste over de meet ging, maar de jury riep Van Poppel uit tot winnaar.

Lees verder

Zo kwam Jeroen Piqueur ten val
Het rijk van Jeroen Piqueur is helemaal uit. Hoe kwam de voormalige topman van Optima ten val?
Lees verder

Panama gelooft er nog in: 'Gewoon winnen tegen Engeland'

Onze collega in Panama, Davy Geens, peilde er naar de sfeer na de verloren match tegen België. Het verlies heeft de hoop op een goed WK nog niet de kop ingedrukt. 'Als we tweemaal scoren tegen Engeland zit het goed', klinkt het daar.

Lees verder

Preud'homme begint aan zijn laatste opdracht: "Overal waar ik werkte, deed ik meer dan alleen coachen"

Michel Preud'homme heeft dinsdag op Sclessin als nieuwe hoofdcoach van Standard Luik zijn technische staf voorgesteld. "Emilio Ferrera is naast mij de T1 en ook assistent Eric Deflandre zal een belangrijke taak hebben bij de voetbaltechnische voorbereiding van het team." Standard wordt voor Preud'homme de laatste klus als trainer. "Als ik 63 ben, is het tijd om de trainersbank te verlaten."

Lees verder

Plan rond volkstelling Italiaanse Roma veroorzaakt ophef

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini wil optreden tegen de Roma-minderheid in zijn land door te 'doen wat vroeger telling genoemd werd'. Dat ze vervolgens niet allemaal gedeporteerd zullen kunnen worden, vindt hij 'jammer'.

Lees verder

Het verdriet van de Franse automobilist
Er is groot onheil op komst, meent de overgrote meerderheid van de Franse automobilisten. Immers, vanaf 1 juli 2018 mag je nog slechts 80 kilometer per uur rijden op de Franse gewestwegen. Deze snelheidsbeperking geldt voor alle wegen zonder fysieke rijbaanscheiding, zoals een vangrail of een vluchtheuvel. Ik zie eerlijk gezegd nog niet hoe Franse bestuurders zich aan die nieuwe regel gaan aanpassen, want ze vinden 90 kilometer per uur duidelijk al véél te traag...
Lees verder

Koningin Máxima geeft emotionele speech over overleden zus

Inés, de jongste zus van de Nederlandse koningin Máxima, heeft op 6 juni op 33-jarige leeftijd een einde gemaakt aan haar leven. Koningin Máxima sprak voor het eerst over het verlies tijdens een bezoek aan het UMCG Protonentherapiecentrum.

Lees verder

Even paniek rond Neymar: Braziliaanse vedette moet training geblesseerd verlaten

Neymar heeft de training van de Brazilianen dinsdag in Sotsji moeten stopzetten. Het goudhaantje van de vijfvoudige wereldkampioen klaagde over pijn aan de rechterenkel. De wedstrijd tegen Costa Rica zou echter niet in gevaar komen.

Lees verder

Probleem bij Standard? Junior Edmilson stuurt zijn kat naar Sclessin en gaat op reis

Michel Preud'homme heeft al een eerste brandje te blussen bij Standard. De nieuwe coach maakte maandag kennis met zijn spelerskern, maar Junior Edmilson was daar tegen de afspraken in niet bij. Hij bevond zich op het moment van de persconferentie bij Standard op… Zaventem. Dat deelde hij gretig op de sociale media. Het lijkt erop dat Edmilson een transfer wil forceren, hij staat in de belangstelling van PSV, Porto en Fiorentina.

Lees verder

Leekens dan toch officieel ontslagen bij Hongarije

Georges Leekens is dan toch ontslagen als bondscoach van Hongarije. Gisteren werd dat op Hongaarse sites al gemeld, maar toen viel Leekens nog uit de lucht. Vandaag kreeg hij alsnog zijn C4, zo bevestigde de Hongaarse bond.

Lees verder

'Countrysteak' Colruyt besmet met salmonella

Colruyt België heeft, na overleg met de federale gezondheidsdienst FAVV, beslist zijn countrysteak uit de verkoop te nemen, zo meldt de supermarktketené. Bij microbiologische controles door het labo van Colruyt Group werd salmonella aangetroffen in de steak.

Lees verder

Merkel akkoord met Macron over aparte begroting

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben op een persconferentie een aantal gezamenlijke standpunten naar voor geschoven. Ze willen de eurozone tegen 2021 uitrusten met een aparte begroting en willen samenwerken om de migratie naar Europa te stoppen.

Lees verder

Slecht nieuws voor Tunesië: schouderblessure betekent einde van WK voor doelman

De doelman van Tunesië, Mouez Hassen, zal zaterdag niet in het doel staan tegen de Rode Duivels. Hij zal niet meer in actie komen op het WK door een schouderblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Engeland. Dat heeft ploegarts Souhil Chamli dinsdag bevestigd.

Lees verder

David Goffin niet voorbij titelverdediger Feliciano Lopez op Queen's

David Goffin (ATP-9) heeft zich dinsdag niet voor de achtste finales van het ATP-toernooi van Queen's (1.983.595 euro) kunnen plaatsen. De 27-jarige Luikenaar, vierde reekshoofd op het Londense gras, moest in 1 uur en 49 minuten met 6-3, 6-7 (7/9) en 6-3 de duimen leggen voor de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-37).

Lees verder

Ze was razend toen de vrouwenploeg van Anderlecht leek opgedoekt te worden, nu trekt Red Flame Zeler naar PSV

Belgiës recordinternational Aline Zeler zet haar indrukwekkende carrière voort in het buitenland bij PSV Eindhoven. Dat kondigde de Lampenclub dinsdag aan. De verdedigster trekt na een jaar de deur al dicht bij landskampioen RSCA Ladies.

Lees verder

Trekken Verenigde Staten zich terug uit VN-Mensenrechtenraad?

Volgens verschillende Amerikaanse media zal de Amerikaanse regering aankondigen dat het zich terugtrekt uit de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. De regering van Trump vindt de raad hypocriet en bevooroordeeld.

Lees verder

Vier Belgische basketbalploegen doen volgend seizoen mee in Europa

BC Oostende, Antwerp Giants, Spirou Charleroi en Bergen-Henegouwen hebben zich ingeschreven om volgend seizoen deel te nemen aan de Europese basketbalcompetities voor mannenteams. Dat maakte de Belgische Pro Basketball League dinsdag bekend.

Lees verder

'Als vader van drie kinderen was het heel zwaar om deze foto te nemen'

John Moore, de beroepsfotograaf die het inmiddels beroemde beeld van een huilende peuter aan de Amerikaans-Mexicaanse grens maakte, had het moeilijk toen hij de foto moest nemen. 'Ik moest slikken en een paar keer diep ademhalen.'

Lees verder

Achtergelaten dove hond met staar was niet meer te redden

Een bijzonder droevig tafereel bij een tankstation in Born, dicht bij de grens met Dilsen-Stokkem. Een dove en slechtziende hond was er vastgebonden achtergelaten.

Lees verder

Rusland dolt met Egypte en boekt alweer een ruime zege

Het gaat Rusland momenteel voor de wind op het WK in eigen land. De Russen wonnen op de openingsdag al met 5-0 van Saudi-Arabië, op de tweede speeldag kende het ook geen problemen met Egypte. Met Mo Salah in de basis keken de Egyptenaren na een dik uur spelen tegen een 3-0 achterstand aan. Het penaltydoelpunt van Salah was enkel voor de statistieken, Rusland won met 3-1. Het gastland staat zo met anderhalf been in de volgende ronde. Als Saudi-Arabië morgen niet wint van Uruguay, is het ook mathematisch zeker.

Lees verder

Training Rode Duivels geschrapt door vermoeidheid: 'Grote fysieke inspanningen geleverd'

De Rode Duivels krijgen woensdag een extra dag rust. De voormiddagtraining die gepland stond om 11.00 uur is geschrapt omdat de spelers vermoeid zijn.

Lees verder

Zuhal Demir: 'Mijn dochter en ik zijn met de dood bedreigd'

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) zegt in Terzake dat zij en haar zes maanden oude dochtertje doodsbedreigingen hebben gekregen. Dat gebeurde nadat Demir werd afgeschilderd als een aanhanger van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

Lees verder

Salah Abdeslam opgenomen in ziekenhuis

Salah Abdeslam is dinsdag overgebracht naar een ziekenhuis vanwege een blindedarmontsteking. Dat is vernomen bij de gevangenisdirectie.

Lees verder

Andy Murray verliest op ATP Queen's eerste wedstrijd sinds Wimbledon 2017

Andy Murray zal het ATP-toernooi van Queen's (1.983.595 euro) dit jaar geen zesde keer op zijn palmares brengen. De voormalige nummer een van de wereld moest dinsdag in de eerste ronde met 2-6, 7-6 (7/4) en 7-5 het onderspit delven voor de Australiër Nick Kyrgios (ATP-21). Pas na 2 uur en 39 minuten boog de wederoptredende Murray het hoofd.

Lees verder

Anne Zagré meteen dicht bij limiet EK atletiek bij comeback uit blessure

Anne Zagré heeft bij haar comeback na een hamstringblessure in het Franse Montreuil 13.19 gelopen op de 100 meter horden, goed voor een vijfde plaats. Voor het EK atletiek in Berlijn, van 7 tot 12 augustus, heeft Zagré 13.12 nodig.

Lees verder

Ook Canadese senaat keurt legalisering cannabis goed

Na de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft dinsdag ook de Canadese senaat het wetsvoorstel over de legalisering van cannabis goedgekeurd. Daarmee wordt Canada het eerste land van de G7 dat het recreatief gebruik van de softdrug legaliseert.

Lees verder

Europa werkt aan asielcentra in Noord-Afrika

EU-leiders onderhandelen met landen uit Noord-Afrika over de uitbouw van centra om daar economische migranten te scheiden van vluchtelingen.

Lees verder

Prestaties van Boyata wekken belangstelling op

Dedryck Boyata heeft enkele goede seizoenen bij Celtic achter de rug en nu hij ook bij de Rode Duivels bevestigt als vervanger van de geblesseerden Vincent Kompany en Thomas Vermaelen, wekt dat de interesse van Europese clubs.

Lees verder

Zo klinken de eerste échte walvisgeluiden
Heeft u thuis een rustgevende cd met walvisgeluiden op? Dan is de kans groot dat ze niet echt zijn. Wetenschappers hebben namelijk voor het eerst echte narwalgeluiden kunnen opnemen. Waarom dat belangrijk is, weet Pieter Van Dooren. En een computer van IBM heeft een debatwedstrijd gewonnen. Dominique Deckmyn vertelt hoe hij dat deed.
Lees verder

Zomers warme woensdag

Wie woensdagochtend het geduld heeft om het ochtendgrijs te doorstaan, wordt beloond met een zomers warme namiddag.

Lees verder

Lynn Van Royen is 'beste actrice' in Monte Carlo

De Vlaamse actrice Lynn Van Royen heeft dinsdag op gerenommeerde Festival de Télévision de Monte Carlo de prijs voor beste actrice in een dramaserie gewonnen. Ze kreeg de award voor haar rol in de Eén-reeks Beau Séjour, zo maakte prodcutiehuis De Mensen bekend op Twitter.

Lees verder

Valse Panini-stickers overspoelen speelplaatsen

Steeds meer kinderen hebben Panini-stickers die vals zijn. Dat blijkt uit cijfers die werden opgevraagd bij minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

Lees verder

1 op de 10 gaat nooit naar dokter

Nagenoeg één op de tien Belgen trekt nooit naar de huisarts. In Brussel gaat het zelfs om een kwart van de bevolking. Dat blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Krakers delen gevonden fortuin uit aan vrienden

Ze sliepen op straat of kraakten een huis, maar vonden op een dag een echte schat: 300.000 euro cash, verstopt in een naaimachine. Het koppel uit Zelzate deelde het geld uit aan vrienden, maar werd gearresteerd bij een huiszoeking naar drugs. Ze riskeren nu een celstraf voor witwassen.

Lees verder

Miljoenenwoningen opnieuw populair

De Vlaming is opnieuw geïnteresseerd in woningen met een prijskaartje van meer dan een miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de federatie van notarissen, waarover De Tijd woensdag bericht.

Lees verder

Databank met alle vonnissen nog maar eens op lange baan

België zal nog jaren moeten wachten op een grote databank met alle arresten en vonnissen. Dat meldt De Tijd. Het was nochtans een expliciete belofte van Koen Geens (CD&V) bij zijn aantreden als minister van Justitie.

Lees verder