Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 juni 2018

Terrorisme kostte Europa al 185 miljard

Terrorisme kostte Europa al 185 miljard
Terrorisme heeft de 28 landen van de EU sedert 2004 al zeker 185 miljard euro gekost. Het overgrote deel daarvan zit in het verlies aan economische groei. De helft van al die schade vloeit voort uit aanslagen die tussen 2013 en 2016 gepleegd werden.
Lees verder

"Slachtoffer van hysterisch oproer": slachthuisgroep Verbist schiet met scherp op Ducarme
Enkele dagen na een  gerechtelijke inval bij het voedselagentschap FAVV laat slachthuisgroep Verbist zich erg scherp uit over minister van Landbouw Denis Ducarme (MR), die vandaag door de Raad van State werd teruggefloten over de sluiting van een slachthuis in Geel. De groep zegt onder andere het slachtoffer te zijn van een "hysterisch oproer".
Lees verder

Vliegvakantie kost gezin plots tot 160 euro extra
Zowel TUI als Thomas Cook rekent voor vliegvakanties deze zomer een forse brandstoftoeslag aan wegens de hogere olieprijs. Hoe hoog die is, hangt af van uw bestemming. Dat berichten de kranten van Mediahuis.
Lees verder

Econoom die de waarheid sprak over Griekse staatsschuld krijgt twee jaar cel
Schieten op de pianist, heet zoiets. Andreas Georgiou, het voormalige hoofd van het Griekse bureau voor statistiek, krijgt twee jaar gevangenisstraf. Zijn misdaad? De vervalste begrotingscijfers correct herinterpreteren.
Lees verder

Studie: "Ongelijkheid daalt, armoede stijgt bij invoering basisinkomen"
Een basisinkomen doet de armoede stijgen, omdat het geld onvoldoende terechtkomt bij wie het nodig heeft. Dat is de conclusies van een onderzoek door de Universiteit Antwerpen naar het invoeren van een basisinkomen in Nederland. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Overal extra jobs, maar niet elke regio in Vlaanderen presteert even goed
Premier Michel kan het niet genoeg herhalen: overal in het land komen er extra banen bij. Als het gaat over jobcreatie, zijn Limburg en Waals-Brabant momenteel de beste leerlingen van de klas. Ook Brussel blijft een belangrijke jobmotor, met gunstige gevolgen voor het hele land.
Lees verder