Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 juni 2018

Sint-Lievens-Houtem: Infomarkt heraanleg Wetterse Steenweg (N42)

Infomarkt heraanleg Wetterse Steenweg (N42)
Dinsdag 19 juni tussen 16 en 21 uur in GC De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Het Agentschap Wegen en Verkeer is al geruime tijd bezig met het project van de herinrichting van de Wetterse Steenweg (N42) tussen Wetteren en Zottegem. Eén van de belangrijke beslissingen in dit dossier, namelijk waar de nieuwe N42 moet komen, is genomen. Via een infomarkt wordt u op de hoogte gehouden.

Wat zijn de plannen voor de N42?
Met de herinrichting van de N42 wil het agentschap de file op de afrit E40 Wetteren/Zottegem wegwerken maar ook zorgen voor vlotter verkeer en meer veiligheid op de N42 zelf. In de huidige situatie, met rechtstreekse erftoegangen, het gemengde doorgaande en lokale verkeer, het beperkte aantal rijstroken in beide richtingen en de beperkte parkeergelegenheid, is dit onmogelijk. Als oplossing zal de N42 gedeeltelijk afbuigen van de bestaande N42. Concreet wordt een nieuw stuk N42 aangelegd ten oosten van de bestaande Wetterse Steenweg (N42). Aan de Gijzenzelestraat komt er ook een nieuwe carpoolparking.

Lees verder

Maaien groene bermen vanaf maandag 18 juni - oproe
Op maandag 18 juni start de firma Cocquyt in opdracht van het gemeentebestuur Sint-Lievens-Houtem, met het maaien van de groene bermen in Sint-Lievens-Houtem.
De werken zullen vermoedelijk ongeveer 5 weken duren.
We roepen hierbij de inwoners op om zich in de mate van het mogelijke, de komende 5 weken, niet te parkeren aan deze groene bermen. Op die manier kunnen de maaiwerken vlotter gebeuren.

Lees verder

WK Voetbal


Lees verder