Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 juni 2018

Ruim 8.000 euro ingezameld voor kat die in oven werd gestopt

Ruim 8.000 euro ingezameld voor kat die in oven werd gestopt

Sprotje, de kat van amper een jaar oud die zwaar mishandeld werd in Kortrijk, is aan de beterhand. Meer zelfs: de crowdfunding die werd opgericht om haar medicatie en verzorging te betalen, heeft nu al meer dan 7.600 euro opgehaald.

Lees verder

Weyts wil toeristen naar Vlaanderen lokken met Bruegel, bier en de koers

Op Brussels Airport is zondag het Vlaams Belevingsproject voorgesteld. Drie visitekaartjes moeten de toeristische troeven van Vlaanderen de volgende drie jaar in de etalage zetten: kunst, gastronomie en wielercultuur.

Lees verder

Leuvense minderjarigen experimenteren met stroomstootwapen

Minderjarigen hebben zaterdagavond in Leuven testen uitgevoerd met een stroomstootwapen in de vorm van een zaklantaarn. De populaire taser valt onder verboden wapendracht. Dat heeft de politie van Leuven zondag gemeld.

Lees verder

Duizendtal betogers vragen regularisatie sans-papiers

Volgens de politie zijn ongeveer 1.100 mensen zondag in Brussel op straat gekomen om de regularisatie van mensen zonder papieren te eisen en om zich te verzetten tegen de migratiepolitiek van de Europese Unie en haar lidstaten.

Lees verder

Man bedreigt Luikse handelaar en roept 'Allah Akbar'

Een 32-jarige man heeft zondagnamiddag een handelaar in Luik bedreigd en daarbij 'Allah Akbar' geroepen. De politie heeft hem opgepakt. Dat meldt het parket van Luik. Zo'n gedrag kort na de aanslag in Luik kan niet worden getolereerd, klinkt het.

Lees verder

Overdosis wellicht oorzaak verdacht overlijden op feest in Ledegem

Op een feestje in het West-Vlaamse Ledegem is een 23-jarige man uit Knokke-Heist wellicht door een overdosis drugs om het leven gekomen. Volgens de Kortrijkse afdeling van het parket West-Vlaanderen loopt er inderdaad een onderzoek, maar staat de doodsoorzaak nog niet vast.

Lees verder

Schelde krijgt plasticvangers
In 2019 moeten er installaties op de Schelde liggen om er plastic afval uit te vissen. 'We moeten het afval tegenhouden voor het in zee komt.'
Lees verder

België mag asielzoekers weer terugsturen naar Griekenland
Na zeven jaar kan ons land weer aanknopen met het terugsturen van asielzoekers naar Griekenland. 'Dit is een mijlpaal', zegt staatssecretaris Francken.
Lees verder

Dubbel zoveel lichamen voor de wetenschap

Het aantal Vlamingen dat zijn lichaam aan de wetenschap schenkt, is in tien jaar tijd verdubbeld. Dat bericht Het Nieuwsblad op basis van cijfers van de UGent en de KU Leuven.

Lees verder

Ontspoorde trein: wagons van sporen verwijderd

De wagons die zich op de rails bevonden na de ontsporing van een trein vrijdag in Neufvilles, zijn in de nacht van zondag op maandag verwijderd. Dat meldt Infrabel.

Lees verder

Goud onbereikbaar, maar Open VLD wil zilver

Hoger scoren dan CD&V: dat is de grote ambitie van Open VLD voor de federale verkiezingen in 2019. Maar waarom zou iemand nog liberaal stemmen als een N-VA-minister evengoed de belastingen verlaagt?

Lees verder

Achttienjarigen kunnen gratis treinticket aanvragen voor Europese rondreis

Achttienjarigen kunnen vanaf morgen tot 26 juni een aanvraag indienen voor een gratis treinticket om Europa te verkennen. Dat kondigt de Europese Commissie aan.

Lees verder

Voorzitter Jong N-VA over geweigerde migranten: 'Return to sender'

Tomas Roggeman, jongerenvoorzitter van N-VA, heeft zich nogal apart uitgelaten over de 629 migranten die de toegang werden ontzegd door zowel Malta als Italië. 'Return to sender', tweette hij. Even later verwijderde hij het bericht.

Lees verder

Opschudding overal - de Belgische aarde heeft gebeefd

Twee doden en 17.500 omgevallen schoorstenen. Dat was de balans van de zwaarste aardbeving die ons land ooit getroffen heeft. Vandaag exact 80 jaar geleden.

Lees verder

We zijn welvarender, dus mogen we meer verliezen

Sinds twee weken maken gokautomaten gemiddeld tot 36 procent meer verlies dan voorheen. Een naar eigen zeggen logische beslissing van de Kansspelcommissie. Maar voor gokverslaafden betekent dit gewoon meer miserie, aldus experten.

Lees verder

Parket spoort georganiseerde sociale dumping op in West-Vlaamse bouwsector

Het federaal parket heeft vandaag 17 huiszoekingen gedaan in een onderzoek naar een criminele organisatie. De bende zou zich schuldig gemaakt hebben aan ernstige vormen van sociale dumping in de bouwsector. Dat meldt het federaal parket.

Lees verder

Gratis wifi in 27 treinstations

De NMBS gaat de komende maanden de 27 grootste treinstations van het land uitrusten met gratis wifi.

Lees verder

Meer camera's op de werkvloer, maar waarom?

Er hangen twintig keer meer camera's op de werkvloer dan tien jaar geleden, blijkt uit gegevens van de Privacycommissie. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) is dat vooral om diefstal door het eigen personeel tegen te gaan, maar exacte cijfers daarover zijn er niet.

Lees verder

Raad van State fluit Ducarme terug over sluiting slachthuis Geel

De Raad van State schorst de beslissing van minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) om het slachthuis in Geel te sluiten. Ducarme nam die beslissing eind mei omwille van problemen met hygiëne en infrastructuur.

Lees verder

Koning Albert moet voorlopig geen DNA afstaan

Het hof van beroep dwingt koning Albert niet een DNA-staal af te staan, dat moet uitmaken of hij de biologische vader is van Delphine Boël. 'Maar', zegt haar advocaat Alain De Jonge'het hof kan dat na 20 september wel opdragen.'

Lees verder