Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juni 2018

Ontslag van duizenden Tesla-werknemers: is de Elon-tijd voorbij?

Ontslag van duizenden Tesla-werknemers: is de Elon-tijd voorbij?
De Amerikaanse bouwer van elektrische auto's Tesla ontslaat ongeveer 9 procent van zijn personeel. Dit heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De kosten moeten omlaag en het bedrijf moet winstgevend worden, zei hij.
Lees verder

AB Inbev gaat weer geuzebier maken
Bierbrouwer AB InBev gaat weer geuzebier en kriekenbier produceren in Sint-Pieters-Leeuw. Het geuzebier is met zijn productie van 17.000 hectoliter maar een bescheiden niche voor AB InBev, maar de gigant op de biermarkt wil zich zo een imago van authentiek en traditioneel brouwer aanmeten. De consument valt tegenwoordig voor dergelijke lokale producten die op een traditie teruggaan. 
Lees verder

Volkswagen krijgt boete van 1 miljard euro in Duitsland voor dieselfraude
Volkswagen heeft in Duitsland een boete gekregen van 1 miljard euro voor fraude met de uitstoot van dieselmotoren. De autofabrikant, die het bericht woensdag zelf bekendmaakte, zegt zijn verantwoordelijkheid te nemen en gaat niet in beroep.
Lees verder

Wij de koffie, de producent de problemen: koffieboeren krijgen het steeds moeilijker
Door klimaatverandering en weinig inkomsten, komen koffieboeren wereldwijd steeds meer in de problemen, schrijven verschillende organisaties in hun Koffiebarometer 2018. Tegen 2050 zou BraziliĆ« 60 procent van zijn beschikbaar koffieland verliezen. 
Lees verder

Telenet gaat in tegen De Croo en trekt zijn prijzen op
Telenet-topman John Porter reageert verbolgen op het plan van Alexander De Croo (Open Vld) om een extra concurrent te introduceren op de mobiele markt. Volgens de minister moet dat de telecomprijzen verlagen. Telenet gaat lijnrecht in tegen dat voorstel en verhoogt zijn tarieven vanaf 23 juli.
Lees verder