Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 juni 2018

Hoe de plek waar je woont ook je werkmentaliteit beïnvloedt

Hoe de plek waar je woont ook je werkmentaliteit beïnvloedt
Niet alleen hun werkgelegenheidsstatistieken zien er anders uit, ook de manier waarop Limburgers, Antwerpenaren, Vlaams-Brabanders, Oost- en West-Vlamingen naar werk kijken, verschilt. Duik bijvoorbeeld maar eens in deze statistieken.
Lees verder

U heeft jarenlang te veel taksen op elektriciteit betaald, en krijgt dat geld straks terug
Goed nieuws voor de Vlaamse gezinnen en vooral de kmo's. Geld dat ze jarenlang te veel hebben betaald onder de vorm van taksen, krijgen ze terug. Voor de gezinnen gaat het om enkele euro's per jaar, maar voor kmo's kan het gaan om enkele duizenden euro's.
Lees verder

Professor arbeidseconomie Stijn Baert over langer werken: "Regering-Michel is gebuisd"
Na de soap rond Carrefour weet arbeidseconoom Stijn Baert het zeker: deze regering heeft niet de moed om haar 'jobs, jobs, jobs'-belofte waar te maken. "Ik wil desnoods zelf handtekeningen verzamelen om het brugpensioen af te schaffen."
Lees verder

Na zoveelste plofkraak: geldautomaten binnen in banken worden 's nachts afgesloten
Bankkantoren waar binnen geldautomaten staan, worden 's nachts afgesloten. Dat zegt Karel Van Eetvelt van Febelfin aan VTM NIEUWS. Er komt ook verhoogde waakzaamheid van de politie.
Lees verder

Zestig bankkantoren per maand dicht in Groot-Brittannië
In Groot-Brittannië sluiten maandelijks zestig bankkantoren de deuren om plaats te maken voor digitale dienstverlening. Dat zegt de Britse consumentenorganisatie Which? vrijdag.
Lees verder

De Croo: "Koppeling Belfius aan Arco staat beursgang in de weg"
Omdat Kris Peeters het vergoeden van de Arco-coöperanten heeft gekoppeld aan de beursgang van Belfius, zouden de coöperanten wel eens in de kou kunnen blijven staan. Dat zegt vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) in een interview met De Tijd. 
Lees verder