Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 juni 2018

Gemeente Mol: Wat met de kerken die niet behouden blijven voor de eredienst?

Wat met de kerken die niet behouden blijven voor de eredienst?

In opvolging van het kerkenplan dat in 2016 werd goedgekeurd, werkten het gemeentebestuur en het centraal kerkbestuur een afwegingskader uit voor de kerken die na 2024 niet behouden blijven voor de eredienst. Dit afwegingskader vormt een leidraad voor het traject dat voor elke kerk moet worden gevolgd voor het uitstippelen van een nieuwe toekomst. Elk traject start met een eerste fase waarbij alle kansen worden gegeven aan participatie vanuit de lokale gemeenschap.

Lees verder

Peuterspeelpunt van 29 juni tot 31 augustus in kinderclub Bieke Ginderbuiten

Peuterspeelpunt vindt van vrijdag 29 juni tot en met vrijdag 31 augustus plaats in kinderclub Bieke, Toemaathoek 1. Op 11, 25 en 27 juli en 15 augustus is er geen peuterspeelpunt. Peuterspeelpunt is een ontmoetingsplaats waar (groot)ouders met kinderen van 0 tot 3 jaar kunnen spelen, een kopje koffie drinken en praten met andere ouders.

Lees verder

Vervoer nodig tijdens de zomermaanden? De Handicar staat voor je klaar!

Ben je rolstoelgebonden? Gaat je mantelzorger met vakantie? Of plan je extra uitstappen tijdens de zomermaanden? Heb je daardoor nood aan extra vervoersmogelijkheden? Doe dan beroep op het aangepast vervoer (Handicar) voor je verplaatsingen! Je reserveert je rit twee werkdagen voordien via het nummer 014 33 15 68 en wij brengen je naar je bestemming.

Lees verder

Het woonzorgcentrum in Ten Hove krijgt dikke pluim tijdens Kappa-controle

Het woonzorgcentrum in Ten Hove ontving een hele reeks positieve opmerkingen van de controleartsen tijdens de Kappa-controle. De positieve reacties gingen over de omgang van het personeel met de bewoners. De Kappa-controle is een controle waarbij het RIZIV nagaat of de doorgegeven zorggraad van de bewoners overeenkomt met de effectieve zorgbehoefte. Het woonzorgcentrum scoorde hierop bijzonder goed.

Lees verder