Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 juni 2018

Gemeente Mol: Nicamol & gemeentebestuur: “Blijven solidair met onze zusterstad Santo Tomás”

Nicamol & gemeentebestuur: "Blijven solidair met onze zusterstad Santo Tomás"

Het gemeentebestuur en de Nicamol-groep drukken hun grootste bezorgdheid uit omtrent de escalerende situatie in Nicaragua. De aanhoudende sociale onrust in het land heeft ook een zware impact op onze zusterstad Santo Tomás. Verschillende projecten in Santo Tomás werden door onze partnerorganisatie CDC inmiddels noodgedwongen tijdelijk gesloten, stopgezet of staan op een lager pitje. Het gemeentebestuur en het Nicacomité blijven meer dan ooit solidair met de inwoners van onze zusterstad. Ook de komende maanden vinden de voorziene zomeractiviteiten in onze gemeente – waaronder Hasta la pasta, de Nicaterrassen en de wandelingen voor de kinderrefter – plaats om fondsen in te zamelen zodat we onze engagementen kunnen blijven nakomen.

Lees verder

Parking en site Den Uyt drietal weken alleen bereikbaar via Kleinendijk

Door de aanleg van het geothermisch warmtenet op sportsite Den Uyt gaat het kruispunt van de Rode-Kruislaan met de Rivierstraat vanaf 20 juni één maand volledig dicht voor alle autoverkeer. Dit betekent dat de parking en sportsite Den Uyt voor auto's, bussen én vrachtwagens alleen nog bereikbaar is via de Kleinendijk (zijstraat van Molderdijk).

Lees verder

Vrije basisschool Millegem wint opnieuw Interscolaire verkeerswedstrijd

De vrije basisschool Millegem wint opnieuw de Interscolaire verkeerswedstrijd georganiseerd door het Verkeerseducatief Centrum. De vorige jaren ging deze school ook al met de eerste prijs aan de haal. De wedstrijd vond plaats van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni door en bestond uit een theoretisch en een praktisch examen. 373 leerlingen van het zesde leerjaar uit de Molse scholen, namen hieraan deel. Op 15 juni eindigde de wedstrijd officieel met een prijsuitreiking waar de winnaars hun cadeau in ontvangst mochten nemen.

Lees verder

Geocachespel 'Seppe Tol', een spannende speurtocht in hartje Centrum anno 1900

Geocache 'Seppe Tol' is een spel in hartje Centrum met een gps als hulpmiddel. Het concept is een moderne versie van de vertrouwde schattenjacht waarbij de antwoorden op vragen naar de verloren tol van Seppe leiden. Eenmaal een gps-toestel in de hand, coördinaten ingegeven, ben je klaar om ons Centrum op een leuke manier te ontdekken.

Lees verder