Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juni 2018

Gemeente Deerlijk: Open Monumentendag tussen Deerlijk en Schelde

Open Monumentendag tussen Deerlijk en Schelde

OPEN MONUMENTENDAG 'TUSSEN DEERLIJK EN SCHELDE'

of HET LAATSTE JAAR VAN DE GROOTE OORLOG 1914-1918

ZONDAG 9 SEPTEMBER 2018

Lees verder

Computerlessen

Digitale fotografie – deel 2 op dinsdagnamiddag (15 lessen)

Deze cursus is voor iedereen die al iets kent van fotografie maar die kennis nog wenst uit te diepen. Je leert o.a. portretten met een erg beperkte scherptediepte en groepsfoto's maken, je leert de belichting en kleuren corrigeren, actie bevriezen of het gevoel van beweging in je foto steken, avond- en nachtopnames maken, … Naast fotograferen staan we ook weer stil bij de nabewerking en fine-tuning van de gemaakte foto's. We werken hiervoor verder met het programma Photoshop Elements.

Lees verder

Benefiets Dieter De Cauderlier-fonds

Op zondag 1 juli vindt BeneFIETS voor een tweede keer plaats, opnieuw in kinderboerderij Bokkeslot. De eerste editie motiveerde 1067 fietsende en wandelende deelnemers en bracht een mooie winst van 20.000 euro op.

Ook bij deze editie kan je wandelen: 5 km met fotozoektocht of 15 km. Fietsen kan ook: 15 km, 35 km (met stopplaats) of 70 km (met bevoorrading).

Waar en wanneer?

Zondag 1 juli 2018.
Alle routes vertrekken aan Kinderboerderij Bokkeslot. Sowieso is iedereen welkom op ons sfeervol terras met livemuziek, pastabar en springkasteel.

Lees verder

Herdruk literaire fietslus

De intergemeentelijke fietsroute literaire lus, een initiatief van de dienst toerisme Anzegem, de dienst erfgoed Deerlijk en de dienst toerisme Wielsbeke, is aangepast aan het vernieuwde fietsnetwerk. Vraag een exemplaar aan via dienst erfgoed of kom op een mooie zomerse zondag een fietslus halen in het RenĂ© De Clercqmuseum, het startpunt van deze mooie route.

Lees verder