Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juni 2018

Gemeente Boom: Renovatie Rupelbrug gaat volgende fase in

Renovatie Rupelbrug gaat volgende fase in
De renovatie van de baanbrug over de Rupel, die op 28 mei startte, gaat op 7 juni een volgende fase in. Nu de voetpaden en boordstenen zijn opgebroken, gaat de aannemer verder met de afbraak van de wegenis.
Lees verder

Boomse Academie koopt 2 piano's aan
De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord heeft 2 oude vleugelpiano's die dringend aan vervanging toe waren.
Lees verder

Boomse Academie lanceert breder aanbod voor de kunstenaar van de toekomst
Op 28 februari 2018 werd het niveaudecreet voor Deeltijds Kunstonderwijs goedgekeurd. Het decreet treedt in werking op 1 september 2018. Het vorige decreet dateert van 1990, was intussen helemaal verouderd en sloot niet meer aan bij de huidige dynamiek van een academie voor muziek en woord.
Lees verder

Theater aan Twater, internationaal straattheater en spektakelfestival
Voor de dertiende keer kun je de beste straattheater-, circus- en spektakelartiesten uit de hele wereld aan het werk zien op een unieke locatie: aan de beide oevers van de Rupel in Boom en Klein-Willebroek.
Lees verder

Inschrijvingen buurtfeest Tomorrowland starten op vrijdag 15 juni
Op woensdag 25 juli 2018 zijn de buurtbewoners van Aartselaar, Boom, Hemiksem, Klein-Willebroek, Niel, Reet, Rumst, Schelle, Terhagen en Willebroek welkom op het Buurtfeest en een rondleiding achter de schermen van Tomorrowland.
Lees verder

Recreatief kubbtornooi op 24 juni
Voor de 5de maal organiseert de Boomse sportdienst een Kubbtornooi op het grasterrein aan het Ecohuis in het gemeentelijk park. Iedereen is van harte welkom. Een kubbploeg bestaat uit minimum 3 en maximum 6 personen. Je kan nog inschrijven tot 18 juni.
Lees verder