woensdag 13 juni 2018

Gemeente Balen: Drink kraantjeswater

Drink kraantjeswater
Zeker bij warme temperaturen drink je best voldoende water. En daarbij kies je natuurlijk voor kraantjeswater, want dat is gezond, goedkoop en het meest milieuvriendelijke drankje dat er bestaat. Bekijk hier tien waterweetjes.
Lees verder

Infoloket bundelt vragen over individuele ondersteuning G-sporters
G-sporters kunnen op verschillende manieren financiële ondersteuning krijgen om te sporten. Ze zijn vaak wel verschillend van elkaar. Als kenniscentrum verzamelt G-sport Vlaanderen alle informatie makkelijk en overzichtelijk in 1 infoloket.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Nooit meer te druk'
Een nieuw psychologisch onderzoek helpt je om één van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk. Al 100.000 mensen gingen je met dit boek voor in de zoektocht naar een opgeruimder leven.
Lees verder

Film Nic Balthazar en Vlaamse bouwmeester: 'Plannen voor plaats'
Op dinsdag 12 juni kan je in VC De Kruierie naar de film 'Plannen voor plaats' kijken. Regisseur Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck nemen je mee door Vlaanderen op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën. Gratis tickets in VC De Kruierie. Deuren 19u30, film 20u.
Lees verder

Afvalkalender week 24
• vrijdag 15 juni: RESTAFVAL en GLAS (route 2)
Lees verder

Foto's seniorennamiddag
Lees verder

Verplichte aangifte bewakingscamera's
De Camerawet voorziet dat bewakingscamera's aangegeven moeten worden bij de politiediensten. Sinds 25 mei moet dit elektronisch gebeuren via het e-loket www.aangiftecamera.be.  Wie vóór die datum een bewakingscamera heeft aangegeven, heeft 2 jaar tijd om een elektronische aangifte te doen.
Lees verder

Barbara Dex treedt op in WZC Ter Vest via livestreaming
Op donderdag 14 juni treedt Barbara Dex op in cultuurhuis De Warande in Turnhout. Dankzij livestreaming kunnen de bewoners van 26 woonzorgcentra, waaronder twee woningen van WZC Ter Vest, genieten van het concert alsof ze er zelf bij zijn.
Lees verder

Inschrijven voor Muziek- en Tekenacademie
Vanaf zondag 10 juni kan je je online inschrijven voor de Balense filialen van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord en de Academie voor Beeldende Kunsten. Daarnaast zijn er inschrijfdagen voor Muziek en Woord op 9 en 16 juni en voor Beeldende Kunsten op 10 juni.
Lees verder

Balen wint Kempense 10.000 Stappenclash
De Balenaars zetten tijdens de Stappenclash in mei samen meer dan 28 miljoen stappen. Balen werd zo de 1e Kempense en de 7e Vlaamse gemeente in de categorie steden/gemeenten met 20.000-50.000 inwoners. Rijsbergdijk won de gehuchtenclash, voor de Vennen en Olmen. Proficiat aan alle sportievelingen!
Lees verder

Eindejaarsexpo Tekenacademie met mogelijkheid tot inschrijven
Van 11 t.e.m. 24 juni tonen de leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunsten (ABK) Balen hun werkjes in de eindejaarstentoonstelling met het jaarthema 'Aan tafel'. Feestelijke opening op zondag 10 juni van 11u tot 14u, met mogelijkheid tot inschrijven voor volgend schooljaar.
Lees verder

Schrijf je hier online in voor Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord
Vanaf zondag 10 juni kan je je online inschrijven voor het Balens filiaal van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord. Daarna kan dit ook aan de balie van VC De Kruierie en op het secretariaat van Mol tijdens de openingsuren. Op zaterdag 16 juni is er ook nog een inschrijfdag in Mol.
Lees verder

Olmen21: voorstelling woonomgevingsplan voor Olmen-centrum
Lees verder

Balen vraagt jouw mening over gemeentelijke lokalen
De gemeente Balen is benieuwd naar jouw mening over het gemeenschapscentrum, dat alle gemeentelijke lokalen bundelt die gebruikt kunnen worden voor socio-culturele activiteiten. Vul vóór 31 juli de online enquête in op www.lmov.be/balen en maak kans op een weekendje weg.
Lees verder

Skatepark gesloten t.e.m. 23 juni
Op het skatepark zijn nieuwe grasmatten aangelegd. Om de wortels de kans te geven om zich goed te kunnen vasthechten aan de grond, mogen de matten een drietal weken niet betreden worden. Het skatepark is bijgevolg niet toegankelijk tot en met vrijdag 23 juni.
Lees verder

Creatief voorleeshalfuurtje op 16 juni
Lees verder

Legeroefening op 11 en 12 juni
Lees verder

Vijf nieuwe hangmattenrustpunten in Balen
Het aantal hangmattenrustpunten in Balen is verdubbeld. Vanaf nu kan je op 10 verschillende locaties in het groen tot 3 hangmatten aan palen bevestigen om zo lekker te luieren. Wie zelf geen hangmat heeft, kan er voor 2 euro per dag eentje uitlenen in VC De Kruierie.
Lees verder

Sfeerbeelden opendeurdag gemeentehuis
Na anderhalf jaar verbouwingen kon het publiek op zaterdag 9 juni kennismaken met het vernieuwde gemeentehuis. Bekijk de sfeerbeelden in het fotoalbum.
Lees verder

Pastorijvertelling met Nele Goossens op 16 juni
Op zaterdag 16 juni brengt cabaretière Nele Goossens met 'Dag Janine en dag José' haar derde onewomanshow in de tuin van de Pastorij van Olmen (Pastorijstraat 1). Gratis toegang vanaf 19u, start van Vertelling om 20u, einde om 22u. Breng je eigen stoeltje mee!
Lees verder

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning: Domus Mea (Dwarsstraat)
Lees verder

Bekendmaking aktename stedenbouwkundige handelingen: Christoph Veirman (Soef 32)
Lees verder

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning: EC Projects (Biezenveld)
Lees verder

Bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunning: Jonas Vertessen (Scheps 1)
Lees verder

Bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunning: Joost Smets (Balen-Neetlaan & Kloosterplein 1)
Lees verder

Kraampje op Fiesta Mundial?
Wil jij op 28, 29 en 30 september tijdens Fiesta Mundial je hobby of activiteit in de kijker zetten? Reserveer dan een kraampje op dit werelds familiefestival op recreatiedomein Keiheuvel. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met markt@fiestamundial.be.
Lees verder

Nog plaatsen vrij voor zomeractiviteiten
Uit het aanbod van de Zomergazet zijn er nog plaatsen vrij. Je kan nog inschrijven voor o.a. sporten, knutselen, koken, films, uitstappen,... Bekijk het overzicht bij 'downloads'.
Lees verder

RolMobiel voor minder mobielen in gebruik genomen
Het OCMW heeft op 22 januari de RolMobiel Balen in gebruik genomen. Deze minibus, aangepast voor vervoer van ouderen of personen met beperking, zal eerst ingezet worden voor vervoer van senioren naar de dagopvang. Hiervoor is men nog op zoek naar vrijwillige begeleiders.
Lees verder

Gezocht: vrijwillige chauffeurs en begeleiders RolMobiel
OCMW Balen is op zoek naar chauffeurs en begeleiders om de enthousiaste groep vrijwilligers voor de RolMobiel Balen te versterken. Deze minibus is aangepast voor het vervoer van ouderen of personen met een beperking en wordt momenteel ingezet voor het vervoer van senioren naar de dagopvang.
Lees verder

Scholennieuws: Laatste ophaalronde bibboeken en kleuterpakketten
De Bib komt een laatste keer langs in de school voor ophaling van bibboeken. Gelieve dit tijdig in de schoolagenda te vermelden, zodat je de bibboeken van de kinderen die zelf niet naar de Bib komen, tijdig kan inzamelen. Bij het brengen van de lege bakken, neemt men meteen de kleuterpakketten mee.
Lees verder

Scholennieuws: Klavertje 4 doet aan zomerlezen
De Bib start deze zomer met een project in de school van Olmen 'Klavertje 4'. Hoe dit verliep, lees je in september in de volgende nieuwsbrief. Intussen roepen we op om ook jouw leerlingen alvast aan te sporen om deze zomer te lezen want ze verliezen snel een leesniveau als ze niet regelmatig lezen.
Lees verder

Scholennieuws: 19 kinderen kregen gratis huiswerkbegeleiding
Met het einde van het schooljaar in zicht, blikken we even terug op het project 'huiswerkbegeleiding'. Dit schooljaar kregen 19 leerlingenhuiswerkbegeleiding door 10 vrijwilligers. De kinderen krijgen hierdoor extra ondersteuning en kansen op wat positieven invloed op hun schoolresultaten.
Lees verder

Scholennieuws: Getuigenissen van kwartierlezers
Lees verder

Fijne vakantie!!
Lees verder

Scholennieuws: Youca Action Day, doet jouw school mee?
Youca Action Day, de vroegere 'Zuiddag' vindt dit jaar plaats op 18 oktober. Studenten ruilen voor 1 dag de schoolbanken in voor een werkplek. Het geld dat ze verdienen, gaat naar een goed doel. Wil jij een student in je school? Neem dan contact op met VC De Kruierie.
Lees verder

Scholennieuws: Planning Bib@school 2018-2019
De Bib@school-kalender 2018-2019, waarop iedere klas zijn bibbezoeken vooraf moet inplannen, staat vanaf online. Het schooljaar omvat 4 periodes waarin er naar de Bib wordt gegaan. Voor elke klas, plan je per periode vooraf 1 datum in wanneer ze liefst/best naar de Bib komen.
Lees verder

Bengelpop (26 juni): Speeltuin niet gratis en éénrichtingsverkeer
Op dinsdag 26 juni is speeltuin Keiheuvel tot 17u niet gratis toegankelijk voor het publiek wegens Bengelpop. Tijdens de voorbereidingen op maandag 25 juni kan er hinder zijn voor de bezoekers van de speeltuin. Er geldt op 26 juni éénrichtingsverkeer in de 17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan.
Lees verder

Scholennieuws: Het scholennieuwsbriefteam wenst iedereen een deugddoende vakantie!
Lees verder