Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 juni 2018

En toen waren er nog maar twee stakingsdagen over op het spoor

En toen waren er nog maar twee stakingsdagen over op het spoor

De aanzeggingen van de Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) en Metisp-Protect werden om procedurele redenen geweigerd. De vakbonden kunnen een nieuwe procedure starten, maar die mag dan pas 8 dagen na goedkeuring beginnen. Zo blijft van de vorige week aangekondigde 12 stakingsdagen voorlopig alleen nog de 48 urenstaking van het ACOD Spoor over.

Lees verder

Cipiers staken tegen minimale dienstverlening tijdens stakingen

De cipiers leggen morgen, dinsdag, het werk neer. Ze zijn niet te spreken over de minimale dienstverlening die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil doordrukken. 'Een aanslag op het stakingsrecht', zegt Gino Hoppe van ACOD.

Lees verder

Een beloning voor klokkenluiders?

Wanneer Jan en Dominiek De Clerck niet uit de biecht waren geklapt, had de fiscus het nieuwe Beaulieu-dossier niet kunnen opstarten. Vandaar dat het idee leeft om klokkenluiders van fiscale fraude te belonen.

Lees verder

Antwerpen, Brugge en Gent willen bus en tram zelf organiseren

Niet alleen in het buitengebied zijn lokale bestuurders gefrustreerd over De Lijn, ook met de steden is de relatie verzuurd. Brugge, Gent en Antwerpen vinden dat 'De Lijn geen voeling heeft met de realiteit in de steden' en willen het lokale openbare vervoer opnieuw zelf in handen nemen.

Lees verder

Mogelijk hinder bij De Lijn door vakbondsacties

De socialistische en liberale vakbond organiseren vandaag informatiesessies over de nieuwe cao bij De Lijn. Het is tegelijk een actie tegen die nieuwe cao, want werknemers zullen niet werken tijdens die sessies.

Lees verder

Drugsdealers vrijuit omdat justitie dvd met bewijsmateriaal vernielde

Omdat een dvd met bewijsmateriaal bij justitie per ongeluk vernield werd, heeft de rechtbank in Gent gisteren drie drugscriminelen over de hele lijn vrijgesproken. Ze riskeerden nochtans tot vier jaar cel. Als gevolg van de vrijspraak krijgen ze ook 80.000 euro inbeslaggenomen geld terug.

Lees verder

Elke twee seconden komt er een vluchteling bij
Wereldwijd zijn 68,5 miljoen mensen op de vlucht. Nooit eerder lag dat aantal zo hoog. Opvallend: meer dan de helft van hen zijn kinderen.
Lees verder

Was Pinkpop-drama een spijtig verkeersongeval?

De slachtoffers van het Pinkpop-drama zaten zondagnacht in een kringetje op de donkere weg toen ze werden aangereden. De vermoedelijke bestuurder, een podiumbouwer uit Heerlen, heeft ze volgens omstanders mogelijk te laat gezien.

Lees verder

Staking in gevangenissen tegen minimale dienstverlening

In de Vlaamse gevangenissen is dinsdagochtend 65,38 procent van het personeel aanwezig. Het personeel is ontstemd over het regeringsproject voor een gegarandeerde dienstverlening in de gevangenissen.

Lees verder

Trucker in Antwerpen verplaatst zelf stilstaande ambulance
In Antwerpen heeft een vrachtwagenbestuurder maandagavond een ambulance verplaatst die de straat voor hem blokkeerde. De zaakvoerder van het ambulancebedrijf verspreidde een door buurtbewoners gemaakt filmpje van het incident om zijn onvrede over het feit te uiten. Hij overweegt een klacht in te dienen tegen de bestuurder.
Lees verder

Militaire Veiligheidsdienst waakzaam voor Russische beïnvloeding verkiezingen

De Militaire Veiligheidsdienst (Adiv) heeft een klein team samengesteld dat erover moet waken dat de Russen onze verkiezingen niet beïnvloeden.

Lees verder

'Een Militaire Veiligheidsdienst die tegenstrijdige informatie geeft. Dat is afgelopen'

Burgers en militairen die met elkaar overhoop liggen, gedemotiveerd personeel, tegenstrijdige informatie die naar buiten gaat, stukken plafond die letterlijk naar beneden vallen. Claude Van de Voorde, nu een jaar de baas van de militaire veiligheidsdienst (Adiv), schetst een weinig fraai beeld van de dienst die hij erfde. Hij belooft beterschap.

Lees verder

'Vroeger met andere talen starten loont'

Sinds dit schooljaar kunnen basisscholen zelf beslissen over de taalinitiaties, ook bínnen het vaste programma. Na een jaar experimenteren met Engels vanaf het vijfde en Frans vanaf het derde leerjaar, spreekt stedelijke basisschool De Doening uit Vilvoorde van een 'enorme vooruitgang'.

Lees verder

Animal Rights kaart 'lijdensweg' aan van vleeskuikens in nieuwe undercoverbeelden
Animal Rights kaart de 'helse' situatie van vleeskuikens op weg naar transport aan. De dierenrechtenorganisatie ging undercover bij het grootste pluimvee-servicebedrijf van ons land en maakten beelden waarop te zien is hoe de dieren onder meer worden geschopt en hun poten worden gebroken. 'Een lijdensweg', klinkt het.
Lees verder

Vluchtmisdrijf in Antwerpen: dader stapt enkel uit om zwaargewond slachtoffer te verplaatsen

In Antwerpen is maandagavond een 40-jarige man zwaargewond geraakt toen hij op de fiets werd aangereden door een wagen. De bestuurder stapte uit om het slachtoffer aan de kant te leggen, en pleegde dan vluchtmisdrijf.

Lees verder

Atomium krijgt een blauwe smurfenbol

Het Atomium en de smurfen vieren dit jaar allebei hun zestigste verjaardag en om dat in de verf te zetten, kleurt een van de negen bollen van het Atomium blauw.

Lees verder

Houdt Piqueur nog iets over?

De vennootschappen van ex-Optima-baas Jeroen Piqueur storten stuk voor stuk in. Al zijn bezittingen worden verkocht. Houdt hij straks nog iets over?

Lees verder

'Countrysteak' Colruyt besmet met salmonella

Colruyt België heeft, na overleg met de federale gezondheidsdienst FAVV, beslist zijn countrysteak uit de verkoop te nemen, zo meldt de supermarktketené. Bij microbiologische controles door het labo van Colruyt Group werd salmonella aangetroffen in de steak.

Lees verder

Zuhal Demir: 'Mijn dochter en ik zijn met de dood bedreigd'

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) zegt in Terzake dat zij en haar zes maanden oude dochtertje doodsbedreigingen hebben gekregen. Dat gebeurde nadat Demir werd afgeschilderd als een aanhanger van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

Lees verder

Valse Panini-stickers overspoelen speelplaatsen

Steeds meer kinderen hebben Panini-stickers die vals zijn. Dat blijkt uit cijfers die werden opgevraagd bij minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

Lees verder