Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 juni 2018

De ideale uitbater: een beetje lef, optimist en een vroege vogel

De ideale uitbater: een beetje lef, optimist en een vroege vogel
Lees verder

De nieuwe Press Shops en Relays zijn niet langer typische krantenwinkels maar evolueren naar 'one-stop-solution' winkelpunten
Lees verder

Van bruto- naar nettoloon: hoe werkt dat nu precies?
Twee werknemers met hetzelfde brutoloon kunnen toch een verschillend nettoloon hebben. De oorzaak? Verschillen in onder meer gezinssituatie en contractuele voordelen. Wij becijferden het nettoloon van 5 werkende Vlamingen.
Lees verder

Belgen al voor 1,95 miljoen euro opgelicht door fraude met internetbankieren
De eerste drie maanden van dit jaar zijn al 1361 Belgen slachtoffer geworden van fraude via internetbankieren. Dat is 60 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het buitgemaakte bedrag is 215 procent hoger en bedraagt ruim 1,95 miljoen euro. "Het is niet altijd makkelijk om frauduleuze mails van echte te onderscheiden. Onthoud daarom één ding: een echte instelling vraagt nooit om codes online door te geven", zegt bankenfederatie Febelfin.
Lees verder

Leapp failliet, doorstart onzeker
Leapp, de Nederlandse verkoper van opgeknapte tweedehands iPhones en andere Apple-apparatuur, is failliet verklaard. Het bedrijf had bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd, maar de rechter ging een stap verder.
Lees verder

Verzoening bij Partena nog ver weg: huishoudhulpen staken vanaf donderdag
De vakbonden en de directie bij Partena hebben vanavond geen akkoord bereikt tijdens een verzoeningsvergadering. De huishoudhulpen gaan vanaf donderdag staken. Dat meldt Patrick Serlet van ABVV Algemene Centrale. De directie zegt dat ze niet kan ingaan op de vraag van de bonden naar meer koopkracht.
Lees verder

Inperken van 'typisch Vlaamse' baanwinkels moet verrommeling van steenwegen stoppen
Wat moeten we aan met de baanwinkels, filialen van grote winkelketens langs onze steenwegen? Bundelen in clusters, is het antwoord van drie provinciebesturen. "We moeten de steenwegen weer leefbaar maken."
Lees verder