Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 juni 2018

Brussel: Stripmuur 'Dokus de leerling' in Zespenningenstraat

Stripmuur 'Dokus de leerling' in Zespenningenstraat

Dokus de leerling is een stripreeks geschreven door Zidrou en Falzar en getekend door Godi. De nieuwe stripmuur geeft kleur aan de koer van de Franstalige school Léon Lepage en de Zespenningenstraat.

Het werk kwam tot stand door een tekenwedstrijd in de school. Drie klassen van het 5de leerjaar kregen de opdracht om te bedenken wat Dokus op zijn papieren zou tekenen. De zes tekeningen die door Godi en Falzar geselecteerd werden, zijn nu een integraal onderdeel van het nieuwe fresco en verschijnen op de witte bladen die Ducobu in de lucht gooit.

Lees verder

Kies de nieuwe namen van de straten van Tour & Taxis

Voorwaarden?

Om in aanmerking te komen, moeten de voorstellen een link hebben met de geschiedenis van Tour & Taxis, een eerbetoon zijn aan de helden van de buurt of verwijzen naar de gewoonten en gebruiken van Tour & Taxis, Brussel of België.

Online wedstrijd

Op de website van de wedstrijd komen deelnemers meer te weten over het erfgoed van Tour & Taxis. Ze kunnen er de verschillende straten, pleinen, dreven en paden van de site selecteren en hun voorstel voor een naam motiveren.

Lees verder

BXL Tour en mobiliteit op zondag 17 juni

Parkoers en afsluitingen

Volgend parcours wordt verkeersvrij gemaakt tussen 9u en 13u30:

Lees verder