Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 juni 2018

Brussel: BE-Alert

BE-Alert

Wat is BE-Alert?

Noodsituaties zijn bijvoorbeeld een brand, overstroming, stroomonderbreking,... Afhankelijk van de aard en omvang kan uw gemeente, provincie of de Minister van Binnenlandse Zaken via BE-Alert een bericht uitsturen met de nodige aanbevelingen voor uw veiligheid (bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand). Bij een sms krijgt u op basis van uw telefoonoperator een bericht van volgende afzender:

ALARM1789
1789

Lees verder

Projectoproep street art. The ceiling is the limit!

Deze wedstrijd staat open voor alle Belgische en internationale kunstenaars/collecties. Het thema, de stijl en de techniek zijn onbegrensd. De realisatie van de fresco's moet gebeuren voor 15 september 2018.

Meer info:

Lees verder

Stripmuur Smurfen tegenover Brussel-Centraal

De doorgang van de Putterij, gelegen aan het Europakruispunt tegenover het station Brussel-Centraal, bleek het ideale plafond om de kleine blauwe helden van Peyo te verwelkomen. Voor het fresco van de Smurfen, 206m2 in oppervlakte, werd 60 liter verf gebruikt, waaronder 10 liter blauwe verf voor de Smurfen. Zo kunnen de striphelden dit jaar hun 60ste verjaardag vieren met een plaats in de striproute van de Stad.

Lees verder