Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 juni 2018

Antwerpse politie lost schot tijdens achtervolging

Antwerpse politie lost schot tijdens achtervolging

In Antwerpen heeft zaterdagmiddag een achtervolging plaatsgevonden op en rond de Turnhoutsebaan, in het district Borgerhout. Daarbij vuurde de politie ook op de vluchtende wagen.

Lees verder

Minder dieren komen in asiel terecht

Het aantal dieren in de Vlaamse asielen is vorig jaar gedaald met 14 procent. Het aantal zwerfkatten zelfs met 30 procent.

Lees verder

Droge maar frisse zondag

Het belooft zondag een dag met vrij veel bewolking te worden, maar op de meeste plaatsen blijft het wel droog. Met maxima tussen 15 en 19 graden zijn de temperaturen wel iets te te laag voor de tijd van het jaar. In de tweede helft van volgende week wordt het opnieuw warmer.

Lees verder

Vanhengel haalt uit naar 'Antwerpse' N-VA: 'Wat is Antwerpen zonder Brussel?'

Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) klaagt aan dat N-VA 'al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen sluist', ten nadele van Brussel en andere steden. 'Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets', zo stelt hij in een interview met De Zondag.

Lees verder

Hoog aantal diabetici in moslimgemeenschap

Het aantal diabetici ligt twee tot zes keer hoger in de Turkse en Marokkaanse gemeenschap. Niet leuk als je mierzoete muntthee krijgt op het Suikerfeest.

Lees verder

Van Ranst overweegt klacht tegen Vlaams Belang-jongeren

Griepcommissaris Marc Van Ranst overweegt klacht in te dienen tegen de jongerenafdeling van het Vlaams Belang wegens privacyschending en schriftvervalsing. Van Ranst is ontstemd omdat de VB-jongeren een flyer verspreidden onder migranten aan het Brusselse Maximiliaanpark waarop de contactgegevens van hem en een aantal andere academici staan.

Lees verder

Bruno Mars: Het beste uit de nineties (en meer)

Slim kereltje is die Bruno Mars. Hij gooide het beste en meest funky materiaal uit de recente popgeschiedenis in zijn shaker, voegde er zijn vele talenten aan toe, schudde de boel (met de hulp van Mark Ronson) goed dooreen en voilà: de cocktail genaamd 'Uptown funk' was klaar. U heeft 'm al genuttigd op elk trouwfeest sinds 2014 en geloof ons, u zult 'm hierna nog vele keren geserveerd krijgen. Ach, er zijn ergere dingen. 'Le Lac du Connemara' bijvoorbeeld.

Lees verder

PVDA/PTB wil gratis openbaar vervoer (en geld)

De komende maanden gaat PVDA/PTB niet alleen op zoek naar stemmen, maar ook naar geld.

Lees verder

Kristien Hemmerechts: 'Dt-regel gaat verdwijnen'

Leerkrachten moeten niet langer hameren op de juiste toepassing van de dt-regel, meent schrijfster Kristien Hemmerechts. 'Je kan niet meer verwachten van leerlingen dat ze iets leren wat ze kunnen doen met een appje.'

Lees verder

'Net om goed te kunnen leren, voelen leerlingen zich best goed in hun vel'

Dat Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (N-VA) meent dat in het onderwijs te veel wordt gefocust op het welbevinden van de leerlingen in plaats van hun vooruitgang, is bij de onderwijskoepels niet in goede aarde gevallen. 'Het is niet ofwel welbevinden, ofwel ambitieus onderwijs. Beide hebben elkaar nodig.'

Lees verder

Fietssnelweg tussen Leuven en Brussel wordt 800 meter korter

De Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant trekken 2,6 miljoen euro uit om langs de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel (F3) drie zogenaamde 'knikjes' weg te werken waardoor het traject 800 meter korter wordt, maar ook veiliger en comfortabeler.

Lees verder

Zo miste De Lijn de digitale tram

Wie in Vlaanderen op bus of tram staat te wachten, weet soms een halfuur na het voorziene vertrekuur nog niet waar hij aan toe is. Hoe is dat mogelijk?

Lees verder

'Straf klaplopers in ons onderwijs meer af'
De kantjes ervan aflopen en toch op post blijven dankzij de vaste benoeming? Dat moet gedaan zijn, zegt lerarenopleidster Brenda Froyen.
Lees verder

Sprookjesontmoeting tussen Boudewijn en Fabiola is verzonnen

Er is niks aan van de Ierse non die op suggestie van de jonge, vrijgezelle Boudewijn naar Spanje werd gestuurd om een nog onbekende vrouw te zoeken. De twee hadden elkaar al diverse keren ontmoet.

Lees verder

Almaar ouder naar rusthuis, maar levenseinde blijft taboe

Veel rusthuizen praten en plannen onvoldoende over het nakende einde. Nochtans sterven de meeste bewoners daar, en niet meer in een ziekenhuis.

Lees verder

Geens: 'Geen gigantisch probleem met migratie'

Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is er vandaag vooral een politiek probleem in de Europese Unie rond migratie. 'Ik doe rustig verder', reageerde Geens in Radio 1-programma 'De Ochtend' op N-VA-voorzitter Bart De Wever, die de Belgische regering aanmoedigde voor een kentering in de migratieaanpak te zorgen.

Lees verder

Wereldprimeur in Vlaanderen: zeebaarzen krijgen zender mee

Bij 40 zeebaarzen wordt binnenkort een klein zendertje ingeplant. Op die manier kunnen de vissen overal gevolgd worden en meten ze data op in de zee. Het gaat om een project binnen het kader LifeWatch van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) dat daarmee voor een wereldprimeur zorgt.

Lees verder

Auto rijdt in op wielrenners: 20 gewonden

Tijdens een wielerwedstrijd in het Waalse Wasmes zijn zondag twintig renners gewond geraakt toen plots een auto opdook op het parcours. 'Ik begreep er niets van' getuigde de chauffeur aan RTL.

Lees verder

'In de stad is geen plaats voor de fiets én de auto'

In het Antwerpse verkeer kwamen vorig jaar meer fietsers en voetgangers om het leven. Dat krijg je met zo'n autodenken, verwijt de Fietsersbond het stadsbestuur. 'Zolang je het autoverkeer niet durft uit te dunnen, zal de verkeersdrukte blijven toenemen.'

Lees verder

Vlaamse imkers worden geteisterd door dieven: 'Moet het werk zijn van insiders'

Dieven gingen ruim een week geleden met in totaal 150.000 bijen aan de haal bij een imker in Tessenderlo. Voor een niet-imker is dat te weinig winstgevend, en dus wordt gedacht aan een diefstal in opdracht. Een fenomeen dat steeds vaker lijkt voor te komen, en naast de kwekers ook de wetenschap treft.

Lees verder